Wyjścia AUX w mikserze Allen@Heath

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
nasula
Wyjścia AUX w mikserze Allen@Heath

Post autor: nasula » środa 25 wrz 2013, 22:09

Witam. Mam pytanie. Czy wyjścia AUX w mikserze jak w temacie sa symetryczne? Nie mogę nigdzie znaleźć takiej informacji. Potrzebuję wysłać sygnał Aux pytą XLR do aktywnych odsłuchów EV ZLX12P, a przydźwięk od tyrystorów reflektorów mi w tym bardzo przeszkadza.

A jeśli nie są symetryczne, to czy można ten sygnał wysłać przez di-boxa Klotz d10, nie wiem jak z dopasowaniem, monitory te mają mikser na pokładzie (dwa wejścia), więc było by to połączenie wyjścia mixera z wejściem mixera. Zasadniczo już je tak połaczyłem i dźwięk się sporo poprawił, ale nie wiem czy tak można na dłuższa metę.

Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Pozdrawiam.

Zbynia

Re: Wyjścia AUX w mikserze Allen@Heath

Post autor: Zbynia » czwartek 26 wrz 2013, 09:11

Mozna i nawet trzeba przez di-box - nie przypominam sobie miksera z symetrycznym aux

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 26 wrz 2013, 09:12

ps.w instrukcji od miksera powinna byc o tym informacja

Awatar użytkownika
nasula

Post autor: nasula » piątek 27 wrz 2013, 19:53

Fakt. Dogrzebałem się w instrukcji. Są symetryczne. Podłączyłem przez multikabel, działa pięknie. Zero przydźwięków od tyrystorów, nawet przy wachlowaniu światłem. Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Ps. muszę tylko jeszcze poczytać o pseudo i normalnej symetrii.

Awatar użytkownika
nasula

Post autor: nasula » piątek 27 wrz 2013, 20:14

...Fakt. Dogrzebałem się w instrukcji. Są symetryczne. Podłączyłem przez multikabel, działa pięknie. Zero przydźwięków od tyrystorów, nawet przy wachlowaniu światłem. Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Ps. muszę tylko jeszcze poczytać o pseudo i normalnej symetrii....(podeślecie jakiś link, bo nie mogę nigdzie znaleźć?)

ODPOWIEDZ