autor: fantom » sobota 01 cze 2013, 20:48
... Kurde obawiam sie ze sobie nie poradzę tak szybko,muszę to na spokojnie ogarnąć... Generalnie po FW jest bardzo fajnie,tyle tylko że jak odpalam Kontakta 5,Goliatha,Sylentha,i coś tam starszego typu Rob Papen,to często wywala mi ten komunikat dot. VST Bridge Error...muszę zrozumieć o co chodzi i jak się posługiwac tym jBridge...może to jest jakiś sposób. ...
No to jestem juz niemal pewien, ze chodzi wlasnie o to:) Sciagnij sobie demo jBridge najpierw. Jest w pelni funkcjonalne. Poza drobiazgiem, ze milknie po 30 sekundach od uruchomienia:P To jest banalne w obsludze. Co do klopotow z czestotliwoscia probkowania, to pierwsze, co mozesz sprawdzic, jakie masz ustaqwienia w opcjach miksera, a jakie w projekcie. Jesli to nie to, to szukaj pomocy u bardziej doswiadczonych uzytkownikow;)...
W mikserze własciwie ustawiłem to samo co i w projekcie?Cubase ARTIST 6 ,nie polecam jednak,na forach dużo że to jednak nie udany pomysł...
128 SSD na system,tam też jest "Kiełbasa" bibloteki na innych partycjach dyski 2x 1Tb w RAID.
Jeśli chodzi o update tego miksera,to też za dużo nie ma,głównie na zachodnich stronach,bo po updejcie,włąśnie znikają te presety Fx które ma wgrane,i jakos nikt nic mądrego nie doradzil ,co jest nie tak,wszystkie ustawienia miksera rozregulowane byly w kosmos,ledwo to pozbierałem w calosć nawet reset nie pomagał.Cudem udalo sie przywrócić do wcześniejszego stanu,więć uwaga na nowy Firmware...
Sprzęt fajny dla kogoś kto zaczyna przygode,potrzebuje tego do np.Domu Kultury na jakies tam nagłaśnianie młodych zespołów,sesje live,fajny program Capture jeśli ktoś kompletnie nie potrafi sobie ustawić tego w DAW,to zapisze wszystko z miksera na 16 śladach,potem to może przekazać komuś kumatemu kto mu to wyeksportuje do innego np.Cubase czy Logic itd...Szkoda że Fx są malo edytowalne ,ale na dzien dobry wystarczają i nie psują całości,zreszta można dopiąć coś zewnetrznego.Myśle że kupie taki gdzieś z drugiej reki na ebayu do kapeli na chałki,wszystko w jednym.
Roland Fantom G7,Yamaha Motif XS7,E-mu E5000 ultra i Xboard 49 Proteus X,Yamaha YS-200,SOUNDCRAFT COMPACT 4,EWQL Goliath,Komplete 8,Nexus,Sylenth1,Spectrasonics.