Witam! Potrzebuję bardzo niedrogi instrument klawiszowy /myślałem oklawiaturze sterującej/ abym mógł np z internetu ściągnąć brzmienia organ kościelnych i zapisać je może na kartę pamięci PC, lub w innny sposób. Instrument potrzebny jest mi tylko i wyłącznie do korzystania z brzmień organowych w kościele w małej wiosce.
Organy elektroniczne do kościoła
-
Re: Organy elektroniczne do kościoła
...
Witam! Potrzebuję bardzo niedrogi instrument klawiszowy /myślałem oklawiaturze sterującej/ abym mógł np z internetu ściągnąć brzmienia organ kościelnych i zapisać je może na kartę pamięci PC, lub w innny sposób. Instrument potrzebny jest mi tylko i wyłącznie do korzystania z brzmień organowych w kościele w małej wiosce. ...
Może doprecyzuj, ile to tanio?
Klawiatura sterująca bez komputera nie pójdzie. Prosty klawisz yamahy kosztuje 450 zł, za 800 masz pianino elektryczne z ważoną klawiaturą i kilkoma brzmieniami (w tym organ).
Wydaje mi się, że wystarczy Ci każdy syntezator. Pytanie, czy potrzebujesz klawiatury ważonej, czy nie. I raczeej omijać casio.
. I raczeej omijać casio....
Ale jest wyjątek CASIO CTK-3000. NIe wiem jakim cudem, może przez pomyłkę, ale do tego modelu wsadzili parę wspaniałych próbek organów kościelnych. Bardzo ładnie brzmiące zarówno pełne brzmienia jak i ciche przydatne do akompaniamentu odpowiedzi lub psalmów. Jest też regulowany efekt pogłosu, dynamikę klawiatury można wyłączyć. Cena ok. 600-700 zł. Uwaga, inne modele, nawet droższe, tych brzmien nie mają. Może jeszcze tańszy CTK-2000 bez dynamiki klawiaturu takie brzmienia ma. Obecnie są w sprzedaży nowsze modele CTK 3100, czy maja takie same brzmienia, wątpię.
A może by się zastanowić nad kupnem jakiejś fisharmonii? Czasem na allegro można znaleźć naprawdę ciekawe okazje
Pomijając fakt, że temat był już wielokrotnie na tym forum poruszany, to rzeczywiście, CASIO CTK-3000 brzmi w kościele naprawdę zacnie.