Ultra stabilne dtwarzanie muzyki na scenie + synchro oświetlenia

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
gores
Kontakt:
Ultra stabilne dtwarzanie muzyki na scenie + synchro oświetlenia

Post autor: gores » wtorek 22 maja 2012, 09:26

Witajcie, chciałbym zasięgnąc rady przy kompletowaniu sprzętu do pewnego projektu.

Pierwsze pytanie dotyczy odtwarzania muzyki, przygotowanej wcześniej i zapisanej jako mp3 lub wav. Myk polega na tym aby było to odtwarzanie możliwie najstabilniejsze, z możliwością zawieszenia bądź innych technicznych problemów ograniczoną do zera. Bardzo ważne jest również szybkie i bezbłędne posługiwanie się czytelnym menu aby komfortowo i sprawnie skakac po kolejnych utworach. To pytanie w sumie głównie do DJ-ów. Chodzi mi po głowie coś takiego jak np.:  DENON DN F 300  lub podobne, budowa rack'owa, maksymalnie do 3U, obsługa manualna. Jeżeli macie jakieś sprawdzone odtwarzacze dajcie znac.

Pytanie drugie brzmi: Jak najsprawniej zsynchronizowac taką muzykę z oświetleniem? Jezeli odtwarzanie muzyki z tego typu urządzenia jakie wymieniłem jest do takiej synchronizacji nienajlepszym pomysłem to jaką alternatywę proponujecie? Priorytetem absolutnym jest tutaj stabilnosc odtwarzania plików. Na drugim miejscu synchro ze światłem. Z góry dzięki za komentarze i opinie!! Pozdrawiam!

maciek.rzepinski

Re: Ultra stabilne dtwarzanie muzyki na scenie + synchro oświetlenia

Post autor: maciek.rzepinski » wtorek 22 maja 2012, 16:56

...
Witajcie, chciałbym zasięgnąc rady przy kompletowaniu sprzętu do pewnego projektu.

Pierwsze pytanie dotyczy odtwarzania muzyki, przygotowanej wcześniej i zapisanej jako mp3 lub wav. Myk polega na tym aby było to odtwarzanie możliwie najstabilniejsze, z możliwością zawieszenia bądź innych technicznych problemów ograniczoną do zera. Bardzo ważne jest również szybkie i bezbłędne posługiwanie się czytelnym menu aby komfortowo i sprawnie skakac po kolejnych utworach. To pytanie w sumie głównie do DJ-ów. Chodzi mi po głowie coś takiego jak np.:  DENON DN F 300  lub podobne, budowa rack'owa, maksymalnie do 3U, obsługa manualna. Jeżeli macie jakieś sprawdzone odtwarzacze dajcie znac.

Pytanie drugie brzmi: Jak najsprawniej zsynchronizowac taką muzykę z oświetleniem? Jezeli odtwarzanie muzyki z tego typu urządzenia jakie wymieniłem jest do takiej synchronizacji nienajlepszym pomysłem to jaką alternatywę proponujecie? Priorytetem absolutnym jest tutaj stabilnosc odtwarzania plików. Na drugim miejscu synchro ze światłem. Z góry dzięki za komentarze i opinie!! Pozdrawiam!...

Do synchronizacji są różne sterowniki oświetlenia- są opcje synchronizacji z dźwiękiem. Nie znam się na odtwarzaczach rackowch, polecam się zainteresować też odtwarzaczami typowo dj-skimi. Warto zapytać na forum djshop- tam są ludzie, którzy się na tym znają.

;)

ODPOWIEDZ