Witam, chcę wpakować kilka urządzen jak odbiornik mikrofonowy, mikser i cd do Racka 6U wraz z końcówką mocy, aby stanowiło to jeden kompletny zestaw do nagłośnienia. Pytanie dotyczy tego, czy nie będa pojawiać się jakieś zakłócenia ze zwględu na dość bliską odległąść wym. urządzen od końcówki mocy (Crown albo Proel)
Rack - zakłócenia od końcówki mocy
Re: Rack - zakłócenia od końcówki mocy
Nie spotkałem się z takimi zakłóceniami, na 90% wszystko będzie ok. Na wszelki wypadek możesz postawić taki zestaw bez racka i sprawdzić czy nie sieje. Gdyby końcówka mocy miała jakoś dramatycznie wpływać na okoliczne urządzenia to sens istnienia powermixerów stałby pod znakiem zapytania.
Re: Rack - zakłócenia od końcówki mocy
...Nie spotkałem się z takimi zakłóceniami, na 90% wszystko będzie ok...
Nigdy, wręcz przenigdy nie spotkałem się z zakłóceniami w torze audio spowodowanymi przez prawidłową pracę końcówki mocy zainstalowanej w racku (chyba, że się podbudza - to w niesprzyjających warunkach może się zdarzyć nawet najlepszej).
IHMO konfigurując sprzęt w racku należy przestrzegać jednego: wystrzegać się maksymalnie pętli mas! W bardziej skomplikowanych instalacjach nawet kosztem wysłania sygnału po jednym drucie - tak, wiem, że co niektórym ciężko w to uwierzyć
.
Na tym forum jest już tyle tematów/postów w tej materii, że aż hadko wspominać
[addsig]
Nigdy, wręcz przenigdy nie spotkałem się z zakłóceniami w torze audio spowodowanymi przez prawidłową pracę końcówki mocy zainstalowanej w racku (chyba, że się podbudza - to w niesprzyjających warunkach może się zdarzyć nawet najlepszej).
IHMO konfigurując sprzęt w racku należy przestrzegać jednego: wystrzegać się maksymalnie pętli mas! W bardziej skomplikowanych instalacjach nawet kosztem wysłania sygnału po jednym drucie - tak, wiem, że co niektórym ciężko w to uwierzyć

Na tym forum jest już tyle tematów/postów w tej materii, że aż hadko wspominać

[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.