Dobry mikrofon bezprzewodowy do wokalu

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Masteroff
Dobry mikrofon bezprzewodowy do wokalu

Post autor: Masteroff » wtorek 19 paź 2010, 21:42

Witam. Po długiej przerwie. Potrzebuję dobrego mikrofonu do wokalu na scenę. Przyjrzałem się kilu produktom, naczytałem się forów, ale nic konkretnego nie wyczytałem, poza banalnymi wskazówkami SM58 bo marka i przyzwoita cena. A co myślicie o czymś takim:

AKG WMS 40 PRO FLEXX Vocal Set

beyerdynamic OPUS 180MkII

a może dać sobie spokój i zainwestować w coś droższego? Śpiewam od dawna, ale miałem do czynienia z mikrofonami przewodowymi dynamicznymi i pojemnościowymi o bezprzewodowych nie mam za bardzo pojęcia. 

Proszę o porady i podpowiedzi. Z góry zaznaczam, że raczej nie będzie mnie stać (póki co) na mikrofon (w zestawie z nadajnikiem)  powyżej 3000zł. Bardzo bym prosił również nie odsyłać mnie po innych forach, a nawet w obrębie tego, bo raczej zapoznałem się z większością tego, co zostało napisanie na polskich portalach w sprawie mikrofonów bezprzewodowych.

Dzięki.

zapraszam do odwiedzin mojej strony:
www.michalgomulka.com

Maciejex
Kontakt:

Re: Dobry mikrofon bezprzewodowy do wokalu

Post autor: Maciejex » czwartek 21 paź 2010, 16:53

Mam AKG i muszę powiedzieć że naprawde daje radę oczywiscie pozostałe mikrofony to Schury Beta 58 na kablu - więc duży plus dla AKG.

Drugiego nie słyszłem.

Muzyk - instrumentalista (specjalność - organy kościelne)

Masteroff

Post autor: Masteroff » niedziela 24 paź 2010, 21:27

...Mam AKG i muszę powiedzieć że naprawde daje radę oczywiscie pozostałe mikrofony to Schury Beta 58 na kablu - więc duży plus dla AKG.
Drugiego nie słyszłem....

Hej, dzięki za odp. A napisz jeszcze w jakim repertuarze się sprawdza i na jakich scenach - chodzi mi o wielkość. Jakie dostrzegasz mankamenty, jak jest z dźwiękiem, jak z pracą na bateriach, itd.
www.michalgomulka.com

Maciejex
Kontakt:

Post autor: Maciejex » poniedziałek 25 paź 2010, 08:54

......Mam AKG i muszę powiedzieć że naprawde daje radę oczywiscie pozostałe mikrofony to Schury Beta 58 na kablu - więc duży plus dla AKG.
Drugiego nie słyszłem....

Hej, dzięki za odp. A napisz jeszcze w jakim repertuarze się sprawdza i na jakich scenach - chodzi mi o wielkość. Jakie dostrzegasz mankamenty, jak jest z dźwiękiem, jak z pracą na bateriach, itd. ...

Używam go na weselach, jak za taką kasę nie widzę mankamentów, dziwięk w porównaniu np. do innych budżetówek np schure PG czy coś w ten deseń, według mojej oceny bardziej czysty i soczysty, bateria trzyma długo, nie sprawdzałem z zegarkiem w ręku ale wczesniej miałem mikrofony na r9 to baterie padały bardz szybko, myślę że 2-3 wesela spokojnie na jednej bateryjce obrabiam.

Muzyk - instrumentalista (specjalność - organy kościelne)

Masteroff

Post autor: Masteroff » poniedziałek 25 paź 2010, 11:43

Dzięki ponownie. W dalszym ciągu nie jestem przekonany do tego mikrofonu. Chyba potrzebuję jeszcze opinii innych użytkowników. Trafiają się bowiem na allegro Shure SM58 w niezłej cenie. Ciekaw jestem, jak wypada ten AKG WMS 40 PRO FLEXX Vocal Set w konfrontacji z nim. Może wiesz coś i na ten temat?
www.michalgomulka.com

adamus112

Post autor: adamus112 » niedziela 07 lis 2010, 20:47

...Dzięki ponownie. W dalszym ciągu nie jestem przekonany do tego mikrofonu. Chyba potrzebuję jeszcze opinii innych użytkowników. Trafiają się bowiem na allegro Shure SM58 w niezłej cenie. Ciekaw jestem, jak wypada ten AKG WMS 40 PRO FLEXX Vocal Set w konfrontacji z nim. Może wiesz coś i na ten temat?...
Kup sobie coś takiego http://www.djshop.pl/i5070,akg,akg-wms-40-pro-transformer-set-single.html wepnij w to betę 58, lub sm58, czy inny porządny dynamiczny (nie obsługuje pojemnościowych) i daje super, o wiele lepiej, niż ten zestaw WMS40 z mikrofonem w komplecie.
Mam obydwa i na AKG ciężko było wysterować przy stołach, a z Betą, nie mam problemów.

ODPOWIEDZ