Korg M3 - użytkownicy

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
panduberman
Re: Korg M3 - użytkownicy

Post autor: panduberman » sobota 21 lis 2009, 11:25

Witam!
Najwaźniejsze to to aby instrumenty miały ten sam system operacyjny.
A co do zgrań na pendriwe to jak najlepsze rozwiazanie. Wgrywasz cały repertuar do jednego folderu a nastepnie zapisujesz wszystkie ustawienia. Łącznie z global, program i seq.
Praktykowałem to jeżdząc do mojego kolegi do Warszawy którego uczę obsługi m3 i wtajemniczam go e tę magię. Wysyłając mu pliki o których pisałem nasze instrumenty brzmiały i grały identycznie. Moja rada - zabierz dwa pendrivy lub gdzieś zrób sobie obraz pendriva. Bo o ile M3 nie zawiedzie to pendrive nie koniecznie. Ale o tym powie wam więcej kolega Grzesiek któremu taka przygoda wydaźyła się dzień przed koncertem!
Pozdrawiam...

dziękuje za odpowideź . z tym OS`em to fakt , nie wpadłem na to.to muszę się dowiedzieć w wyporzyczalni n amiejscu co tam jest grane.

z pendriveami to akurat wiem , że mogą być przeboje bo czasem na próbach mi też poadały ale juz sie nauczyłem , że po każdej zmianie w combi czy PGM`ie daje "save all" z samplami i od razu wrzucam to na serwer/maila - tak jest najbezpieczniej. (Ostatnio przed koncertem na targach gier PGA właśnie musiałem szybko z netu te brzmienia ściągać bo pen padł...)

SH-101, Polysix, Juno-106, Bohm, Yamaha CS-5, Nord Electro, Korg M3, Rhodes MK2, Korg R3, komputer, monitory, preampy, szafka, fotel, kubek, popielniczka ;-)

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » niedziela 22 lis 2009, 12:50

A nawiązując do Penów. Ja osobiście wiele przerobiłem i powiem szczerze źe najlepiej u mnie wypadł Cruzer. Jak sie potem okazało polecany równieź przez korga.
Świetna szybkość i przy zapisywaniu podczas samplowania bezpośrednio na niego nic sie nie przytykało i nie zacinało.
No i do tego ta jego pancerna obudowa:)

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » niedziela 22 lis 2009, 19:13

Ja dorzuce swoje dwa grosze.

Patriot Xporter - przeżył pranie w pralce, oraz upadek z 2 piętra.

Jeden z najszybszych penów w dobrej cenie.

Podkreślam tylko że szybkość pena ma nie wielkie znaczenie jeśli służy tylko do wczytywania sampli. Prędkość jest ważna w przypadku samplingu bezpośrednio na pena.

Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » niedziela 06 gru 2009, 15:21

Witam. Mam takie pytanie czy na Korgu M3 mozna grac jak na zwyklym keybordzie? Czyli akordy lewa reka a solo prawa. Tak mnie cos naszlo zeby sobie dla zabawy pograc na gotowych podkladach:) Kurde nie moge znalezc nigdzie opcji zeby ustawic reakcje na akord bo reaguje tylko na pojedyncze dzwiekiSurprised

[addsig]
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » niedziela 06 gru 2009, 20:00

Można
Włącz combi Toward to the sun(on działa na akordy) i wejdź w page a potem w karma module i tam będziesz miał w bodajże trigger.
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » niedziela 06 gru 2009, 20:34

...Można
Włącz combi Toward to the sun(on działa na akordy) i wejdź w page a potem w karma module i tam będziesz miał w bodajże trigger....

Nie dziala...jeszcze sam cos poszukam moze znajde taka opcje...o ile jest...

Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » niedziela 06 gru 2009, 23:27

Faktycznie nie działa sprawdziłem przed chwilą. Próbowałem to zrobić ale nic z tego nie wyszło. Jak odkryjesz sposób, daj znać.

Awatar użytkownika
morpheus70

Post autor: morpheus70 » czwartek 10 gru 2009, 22:18

Mam pytanie z trochę innej beczki do użytkowników tego korga tj. czy moduł M3 można zmocować np. w racku lub inny sposób byleby nie musiał leżeć poprostu na płasko? Trochę to mało komfortowa pozycja... Może orientujecie się czy można dokupić samą klawiaturę, ewentualnie czy pasuje ta od Radisa?

pozdrawiam

Virus TI key|Clavia Nord Lead 2|Korg M3-73|Wersi PianoStar T2000|TC M3000|VoiceWorks Plus|M-ONE XL| D-TWO|Focusrite Green 1|Roland RE-501|Trochę wtyczek PSP|DAW StudioOne 2 x64|

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » czwartek 10 gru 2009, 23:48

Z tego co wiem nie ma osobnej sprzedaży klawiatur. Moduł Radias można zamontować w racku, moduł M3 nie ma mocowań po bokach.

Awatar użytkownika
Karsen

Post autor: Karsen » środa 03 lut 2010, 18:05

http://korg.megamusic.pl/Informacja.aspx?id=korgMtour

MM rozdaje pendrive`y zaznaczając, że ich ilość jest ograniczona - czyżby do ilości sprzedanych M3 w Polsce? :) Data ukazania się ogłoszenia również podpowiada, jak MM dba o osoby, które zakupiły syntezator. A pełnej instrukcji do M3 w języku polskim dalej nie ma!

ODPOWIEDZ