...Witam wszystkich!
Jestem nowy. Przymierzam się do zakupu KM3 i natknąłem się na to forum. Jak widzę jest tu kilku fajnych ludzi którzy nie stronią od pomocy słabszym kolegom klawiszowcom.
Mam do Was zapytania:
1. Czy KM3 to dobry wybór dla grania znanych kawałów począwszy od dance, rock, disco polo a skończywszy na "ludowszczyźnie"? Jak pewnie się domyślacie chodzi o wesela...
2. Czy nie próbowaliście coś wskurać w MM w sprawie instrukcji? Z całym szacunkiem dla pana Artura ale moim zdaniem takie postepowanie to poza lekceważeniem klienta jest to daleko idąca KRÓTKOWZROCZNOŚĆ W BIZNESIE.
Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
Witam!
Jeźeli ma to być Twój główny klawisz i aranź chcesz grać z KM3 to zdecydowanie wybierz coś z seri PA. M3 jest dobry na dostawkę lub jako klawisz w zespole. Nie został zbudowany w tym celu.
Najlepiej to idz do sklepu, wez pare midów na pendrivie i pokombinuj.
Pozdrawiam
...
To mnie zmartwiłeś
Do tej pory najpierw używałem N364, a następnie Tritona. Byłem przekonany, że M3 jako następca Tritona to kolejny krok dla poprawy brzmienia. Nie sugerujcie się że wesela to koniecznie niski poziom i mid wystarczy. Ja robię songi na sekwenserze tak by były jak najbardziej zbliżone do oryginału (na tyle na ile moje umiejętności i czas pozwalają). Midy to nie jest to co tygrysy lubią najbardziej
Nigdy nie pracowałem na aranżerach typu PA ale sam już wygląd np. PA 500 mnie odstrasza. Z tego co wyczytałem w necie i na tym forum, M3 ma sekwenser jak w tritonie tylko bardziej rozbudowany i przyjazny dla użytkownika, lepsze brzmienie, możliwość podpiecia do komputera dla wygodniejszej pracy, nie muszę podpinać czytnika kart tylko pendrive wystarcza.
Dziwię się też że napisałeś że M3 na dostawkę... Wydaje mi się że M3 jako workstation szkoda na dostawkę.
Skoro piszesz o midach - to M3 jest w tym zakresie gorszy od tritona?
Czy więc M3 to tylko dla myzyków robiących własną muzę (elektroniczną szczególnie)? Idę w złym kierunku chcąc go nabyć?
Będę wdzięczny za wszelkie dodatkowe argumenty które pomogą mi w decyzji.
Pozdrawiam,