Korg M3 - użytkownicy

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
Łukasz1985
Re: Korg M3 - użytkownicy

Post autor: Łukasz1985 » wtorek 21 lip 2009, 13:01

...Witam Chris w rodzinie :)

Koledzy i Bracia!
Przysiadłem dzisiaj i zebrałem niezłą kolekcję brzmień użytkowników M3. Poukładałem to wszystko w jeden a dokładnie dwa banki brzmień.(Jeden bank jest dla radiasa).

Panowie jest jeden gość u Stephena Keya na forum który jest w stanie wykręcić każde brzmienie. Dosłownie każde.
W kolekcji którą ściągnąłem i uporządkowałem są takie kwiatki jak Moog, Mellotron czy Prophet. Facet robi brzmienia na zasadzie że pyta z jakiego utworu ma być to brzmienie. Jest więc tam Jean Michael Jarre, DM, Bily Idol' Van Hallen czy alphawille. Dla mnie to kwintesencja lat 80-tych.
Panowie!!! Nie wiem jak on to robi ale ja padam przed gościem na kolana!

Jak chcecie ten bank to piszcie na emala podeśle jako zipa. Wżucicie go w całości w pierwszy lepszy wolny bank.

Pozdrawiam!

Chris a czy słyszałeś już nowe akustyki z ostatniej aktualizacji instrumentu? Posłuchaj i nic nie kupuj!
Pozdrawiam!...

Bardzo bym prosil o wyslanie mi tych barw :) Nie pisze na maila bo cos przegladarka nie chce mi pokazac twojego:) Wyslij mi na adres grandmc@interia.pl Z gory dzieki:)

[addsig]
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

freebz19

Post autor: freebz19 » wtorek 21 lip 2009, 13:02

...Witam Chris w rodzinie :)

Koledzy i Bracia!
Przysiadłem dzisiaj i zebrałem niezłą kolekcję brzmień użytkowników M3. Poukładałem to wszystko w jeden a dokładnie dwa banki brzmień.(Jeden bank jest dla radiasa).

Panowie jest jeden gość u Stephena Keya na forum który jest w stanie wykręcić każde brzmienie. Dosłownie każde.
W kolekcji którą ściągnąłem i uporządkowałem są takie kwiatki jak Moog, Mellotron czy Prophet. Facet robi brzmienia na zasadzie że pyta z jakiego utworu ma być to brzmienie. Jest więc tam Jean Michael Jarre, DM, Bily Idol' Van Hallen czy alphawille. Dla mnie to kwintesencja lat 80-tych.
Panowie!!! Nie wiem jak on to robi ale ja padam przed gościem na kolana!

Jak chcecie ten bank to piszcie na emala podeśle jako zipa. Wżucicie go w całości w pierwszy lepszy wolny bank.

Pozdrawiam!

Chris a czy słyszałeś już nowe akustyki z ostatniej aktualizacji instrumentu? Posłuchaj i nic nie kupuj!
Pozdrawiam!...

sorry za zamieszanie ale szukam forumowicza który napisał powyższe i takie brzmienia do M3 odnosnie muzyki JM Jarre posiada i niechcący  skopiowałem  Jego  post.

JMJ fan

Awatar użytkownika
Karsen

Post autor: Karsen » niedziela 02 sie 2009, 11:19

Ciekawy tutorial - http://www.youtube.com/watch?v=CEG1-K3Ja98

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » niedziela 02 sie 2009, 16:19

Ten ktoś zwie się QuiRobinez (QR) oraz Dan Stesco. Już nie raz mi pomogli z dzwiękami:)

Niedługo QR wyda paczke GM do karmy pod kontem transu ;)

Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
Karsen

Post autor: Karsen » niedziela 02 sie 2009, 20:53

Posiadam już pakiet kilkudziesięciu combis tego gościa - zarówno on, jak i jego "pcg" jest wychwalane na forum karmy :)

ayleens

Post autor: ayleens » czwartek 06 sie 2009, 16:12

Witam.

Mam problem. Wczoraj kupilem m3, i cos mi nie pasuje. Zerknijcie na plik video: http://odsiebie.com/pokaz/4632567---dcfa.html Czy to normalne, ze touchview tak marnie dzialaja, czy po prostu sa uszkodzone?

ayleens

Post autor: ayleens » czwartek 06 sie 2009, 18:44

Pady ewidentnie nie lacza. W szczegolnosci 3 i siodmy.

Czy nowy korg m3 ma gdzies folie, np na wyswietlaczu? Mam dziwne odczucia, ze ten ktorego kupilem jest uzywany.

Awatar użytkownika
metronomus

Post autor: metronomus » czwartek 06 sie 2009, 19:59

...
Pady ewidentnie nie lacza. W szczegolnosci 3 i siodmy.

Czy nowy korg m3 ma gdzies folie, np na wyswietlaczu? Mam dziwne odczucia, ze ten ktorego kupilem jest uzywany....

ale o co chodzi?? Touch view to dotyczy LCD!!

Stary chałturnik :-)

ayleens

Post autor: ayleens » czwartek 06 sie 2009, 20:08

Pomylka z mojej strony. Ogladales video? Chodzi o niekontaktujace pady. A co do wyswietlacza to pytalem czy jak kupuje sie nowy m3, czy ma na lcd jakas folie ochronna.

Awatar użytkownika
TheF
Kontakt:

Post autor: TheF » czwartek 06 sie 2009, 21:59

Kupowałem w grudniu 2008, gwarancja MegaMusic, wszystko ok. Folii na wyświetlaczu nie było.

Z padami to może być sprawa kalibracji. Wejdź w GLOBAL i z menu wybierz kalibrację padów. Z tego co pamiętam system poprosi o naciśnięcie kolejno każdego z padów z pewną minimalną siłą i odpowiednio do tego skalibruje dynamikę i próg działania. Można poeksperymentować z siłą "puknięcia" w pada podczas kalibracji tak aby dostroić indywidualnie i dobrze. Oczywiście każdy pad jest strojony osobno, można ustawić różną dynamikę przez to. Jeśli to nie zadziała to niestety ale coś jest nie tak -  pozostaje kontakt z MegaMusic i dalsza rozmowa (gwarancja/ serwis).

Pozdrawiam 

ODPOWIEDZ