Granie live z samplami - jaka karta usb/pcmcia?

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
hex
Granie live z samplami - jaka karta usb/pcmcia?

Post autor: hex » sobota 04 kwie 2009, 09:26

Witam.

Razem z zespołem poszukujemy taniego i prostego rozwiązania by na koncercie grać z samplami (np pianino, hammond, smyczki itd).

Mamy laptopa, teraz potrzeba jakiejs karty muzycznej z 4 kanalami (2 lub 1 na klik dla bebniarza oraz 2 na sample do wpiecia w linie)

Pytanie brzmi:

Czy jest jakas tansza karta niz Maya 44 usb?

Oraz czy jest może urządzenie do 1000zł - np mikser cyfrowy z dyskiem z 4 kanalami, ktore mozna by rozdzielic na wyjsciu?

8 kanalowy Fostex zdaje się, że odpada, bo ma dwa wyjscia mono...

pozdrawiam

Awatar użytkownika
dr_After
Kontakt:

Re: Granie live z samplami - jaka karta usb/pcmcia?

Post autor: dr_After » sobota 04 kwie 2009, 10:58

...Witam.

Razem z zespołem poszukujemy taniego i prostego rozwiązania by na koncercie grać z samplami (np pianino, hammond, smyczki itd).

Mamy laptopa, teraz potrzeba jakiejs karty muzycznej z 4 kanalami (2 lub 1 na klik dla bebniarza oraz 2 na sample do wpiecia w linie)

Pytanie brzmi:

Czy jest jakas tansza karta niz Maya 44 usb?

Oraz czy jest może urządzenie do 1000zł - np mikser cyfrowy z dyskiem z 4 kanalami, ktore mozna by rozdzielic na wyjsciu?

8 kanalowy Fostex zdaje się, że odpada, bo ma dwa wyjscia mono...

pozdrawiam...

będę monotematyczny, ale sprawdź novation nio 2/4. Uzywam wlasnie w tej konfiguracji na scenie (2 kanały out na mikser + wyjscie metronomu dla bębniarza) Mikser zbędny, bo novation ma go w sobie.

Pod kontrolą Ableton live. Jedyny minus: wyjścia sa DJ-skie, czyli na cinche. Ale jakość dzwięku ok. Stabilność 100 proc. Latencja niezauważalna. Laptop: Lenovo R61.

hex

Re: Granie live z samplami - jaka karta usb/pcmcia?

Post autor: hex » poniedziałek 06 kwie 2009, 09:27

ostatecznie kupiłem Audiotrak Maya EX5 za 250zł :)

ODPOWIEDZ