Mały mikser 3-kanałowy
Witam!
Gram w zespole na klawiszach i chcę miksować barwy wbudowane w klawisz z barwami z modułu brzmieniowego (klawiatura jest jednocześnie instrumentem i klawiaturą sterującą modułu). Ponieważ nasz sprzęt nagrywający ma ograniczoną liczbę wejść, chcemy rozwiązać sytuację w taki sposób, żeby wpiąć moduł i pianino w mały mikser. Do tej pory wszystko jest proste. Chodzi jednak o to, że w ten sam mikser wpięta ma być jeszcze linia z miksem reszty zespołu (do odsłuchu). Potrzebuję zatem zmiksować trzy linie: piano, moduł, i mix z głównego miksera. Problem w tym, że ten miks do odsłuchu nie może wrócić do głównego miksera. Potrzebuję więc puścić trzy kanały na wyjście słuchawkowe, ale tylko dwa na wyjście liniowe miksera. Jaki polecilibyście tani mikser, w którym da się to zrobić?
Gram w zespole na klawiszach i chcę miksować barwy wbudowane w klawisz z barwami z modułu brzmieniowego (klawiatura jest jednocześnie instrumentem i klawiaturą sterującą modułu). Ponieważ nasz sprzęt nagrywający ma ograniczoną liczbę wejść, chcemy rozwiązać sytuację w taki sposób, żeby wpiąć moduł i pianino w mały mikser. Do tej pory wszystko jest proste. Chodzi jednak o to, że w ten sam mikser wpięta ma być jeszcze linia z miksem reszty zespołu (do odsłuchu). Potrzebuję zatem zmiksować trzy linie: piano, moduł, i mix z głównego miksera. Problem w tym, że ten miks do odsłuchu nie może wrócić do głównego miksera. Potrzebuję więc puścić trzy kanały na wyjście słuchawkowe, ale tylko dwa na wyjście liniowe miksera. Jaki polecilibyście tani mikser, w którym da się to zrobić?
Re: Mały mikser 3-kanałowy
soundcraft compact 4
...soundcraft compact 4...
Dooookładnie Soundcraft Compact 4
Dooookładnie Soundcraft Compact 4
Roland Fantom G7,Yamaha Motif XS7,E-mu E5000 ultra i Xboard 49 Proteus X,Yamaha YS-200,SOUNDCRAFT COMPACT 4,EWQL Goliath,Komplete 8,Nexus,Sylenth1,Spectrasonics.
A czy Behringer Xenyx 502 nie da rady? Z tego co widzę na zdjęciach jest tam wejście CD/Tape i przyciski "CD/Tape to phones" albo "CD/Tape to mix". Z tego co rozumiem, mógłbym puścić w to wejście kanał z odsłuchem zespołu i mieć go na słuchawkach a na aux'ie nie. Czy dobrze rozumiem?
...A czy Behringer Xenyx 502 nie da rady? Z tego co widzę na zdjęciach jest tam wejście CD/Tape i przyciski "CD/Tape to phones" albo "CD/Tape to mix". Z tego co rozumiem, mógłbym puścić w to wejście kanał z odsłuchem zespołu i mieć go na słuchawkach a na aux'ie nie. Czy dobrze rozumiem?...
wydaje mi sie ze jak najbardziej moze byc
wydaje mi sie ze jak najbardziej moze byc
www.klub.agaton.pl
......A czy Behringer Xenyx 502 nie da rady? Z tego co widzę na zdjęciach jest tam wejście CD/Tape i przyciski "CD/Tape to phones" albo "CD/Tape to mix". Z tego co rozumiem, mógłbym puścić w to wejście kanał z odsłuchem zespołu i mieć go na słuchawkach a na aux'ie nie. Czy dobrze rozumiem?...
wydaje mi sie ze jak najbardziej moze byc...
Z tego co czytam na tym forum i słyszę od znajomych, to Behringer strasznie szumi i ma duże przesłuchy między kanałami. Ktoś jeszcze by się wypowiedział?
Natomiast wypatrzyłem jeszcze dwa modele:
Tapco Mix 60 - jest parę razy wspomniany na forum, ale bez opinii
Phonic AM 220 - opinie bardzo rozbieżne
Czy ktoś kto ma doświadczenie z powyższymi mógłby się wypowiedzieć? Byłbym wdzięczny.
Z tego co czytam na tym forum i słyszę od znajomych, to Behringer strasznie szumi i ma duże przesłuchy między kanałami. Ktoś jeszcze by się wypowiedział?
Czy ktoś kto ma doświadczenie z powyższymi mógłby się wypowiedzieć? Byłbym wdzięczny.
.........A czy Behringer Xenyx 502 nie da rady? Z tego co widzę na zdjęciach jest tam wejście CD/Tape i przyciski "CD/Tape to phones" albo "CD/Tape to mix". Z tego co rozumiem, mógłbym puścić w to wejście kanał z odsłuchem zespołu i mieć go na słuchawkach a na aux'ie nie. Czy dobrze rozumiem?...
Czy ktoś kto ma doświadczenie z powyższymi mógłby się wypowiedzieć? Byłbym wdzięczny....
Właściwie, jeśli chodzi o Tapco, wystarczyłby Mix 50. Czy ktoś ma ten mikser i mógłby się wypowiedzieć o jego szumach, przesłuchach itd?
Czy ktoś kto ma doświadczenie z powyższymi mógłby się wypowiedzieć? Byłbym wdzięczny....
Właściwie, jeśli chodzi o Tapco, wystarczyłby Mix 50. Czy ktoś ma ten mikser i mógłby się wypowiedzieć o jego szumach, przesłuchach itd?
A możesz się wypowiedzieć co Ci nie pasi w tym mikserze, który poradzono Ci na początku? Czego szukasz i dlaczego tak kombinujesz pod góre?
100% nieprawda.
[addsig]
100% nieprawda.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
...A możesz się wypowiedzieć co Ci nie pasi w tym mikserze, który poradzono Ci na początku? Czego szukasz i dlaczego tak kombinujesz pod góre?...
soundcraft compact 4 - nie ma suwaków głośności a to naprawdę poważna wada na scenie :)
soundcraft compact 4 - nie ma suwaków głośności a to naprawdę poważna wada na scenie :)
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?