Korg M3 - użytkownicy

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
MegaMusic
Re: Korg M3 - użytkownicy

Post autor: MegaMusic » piątek 06 lut 2009, 09:35

Witam!

Od czasu, do czasu jednak trzeba uaktywnić się na forum, aby wyjaśnić pewne kwestie. Mam pytanie, których klientów detalicznych olewa MM? MM jest dystrybutorem i nie prowadzimy sprzedaży detalicznej, nie znaczy to, że nie korespondujemy z detalistami, jednak obsługa detaliczna to zadanie sklepów, bo taka jest ich funkcja. Na który adres wysyłałeś zapytania? Nie rozumiem stwierdzenia "MM olewa duże salony muzyczne". Które?! Ja takich nie znam. Czy to są sprawdzone na 100% informacje, czy modny slogan. Nie przypominam sobie sytuacji, w której nie próbowałbym pomóc komukolwiek. Wiadomo, czasem prośby są nierealne, ale to nie uprawnia do opinii, że MM kogoś olewa...Podawałem na forum mój adres (arturs@megamusic.pl) i niektórzy potrafią z niego korzystać...

pozdrawiam

Artur Sekura

Awatar użytkownika
Karsen

Post autor: Karsen » piątek 06 lut 2009, 22:25

Zobowiązany jestem złożyć pewne wyjaśnienia. Oczywiście miałem na myśli Korg-MegaMusic. Na 5 maili wysłanych otrzymałem 2 odpowiedzi - od Pana Artura. Adres, na który wysyłałem zapytania znalazłem na stronie internetowej KMM. Gdybym znał wskazany powyżej adres z pewnością bym z niego skorzystał.
Ponieważ chciałem nabyć akcesoria do swojego instrumentu, a MM nie raczył mi odpisać wybrałem się do sklepu muzycznego, w którym zaprzyjaźnionemu sprzedawcy oznajmiłem, że chcę zakupić dany towar, ale nie mogę nawiązać kontaktu z przedstawicielem Korga. W sklepie usłyszałem, że oni również mają problemy z zamówieniami od Korga i nie dziwi ich nie udzielanie odpowiedzi na zapytania. Taka polityka nie tylko wobec drobnych nabywców jak ja, ale również wobec sklepów. Akcesoria, które chciałem zamówić były tylko na zamówienie, a czas ich realizacji był niemożliwy do określenia. Tak więc ze spuszczoną głową pojechałem do drugiego salonu muzycznego, gdzie poinformowano mnie, że podobnie na towar muszę czekać niewiadomo ile, ale to nie wina sklepu tylko wywiązywania się z zamówień MM. (Nazw sklepów nie będę na forum przytaczał, nie chcę stracić posiadanych u nich zniżek). Tak więc Panie Arturze mogę się czuć zaniedbany, tym bardziej, że w zeszłym roku dałem zarobić firmie Korg 8 400 zł, za Państwa pośrednictwem. Stąd moje może wygórowane oczekiwania wobec głównego przedstawiciela Korga na Polskę. Moje rozżalenie było tym większe, że gdy zawiesił mi się Korg i wysłałem zapytanie na brytyjskim forum w ciągu 25 min otrzymałem odpowiedź wraz z 3 linkami z rozwiązaniem problemu.
Rozumiem, że moją poprzednią wypowiedzią MM mogło się poczuć urażone – jeżeli tak się stało przepraszam.
Pozdrawiam

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » sobota 07 lut 2009, 06:51

Witam!
Drodzy koledzy!
Ja korzystałem z adresu podanego przez Artura. Korespondencja między mną a Arturem wzorowa. Akcesoria dodatkowe zamówiłem bez posrednio w megamusic i przyjechały do mnie po 3 dniach a pieniążki zapłaciłem kurierowi:)
Może cała ta sytuacja to wielkie nieporozumienie? Ale z tego co wiem to z MM można wszystko załatwić emalem bądź telefonicznie!
pozdrawiam!

slaweks1

Post autor: slaweks1 » sobota 07 lut 2009, 19:47

Witam wszystkich użytkowników M3.
Mam pytanie i jednocześnie prośbę:
Czy ktoś (najlepiej z Warszawy lub okolic) mógłby mi zgrać na płytkę lub zamieścić gdzieś w necie kompletny system operacyjny M3?
Udało mi się niestety zarżnąć system przy upgradzie a w necie są tylko same upgrady a nie kompletne systemy.

Awatar użytkownika
Karsen

Post autor: Karsen » sobota 07 lut 2009, 21:59

...Witam wszystkich użytkowników M3.
Czy ktoś (najlepiej z Warszawy lub okolic) mógłby mi zgrać na płytkę lub zamieścić gdzieś w necie kompletny system operacyjny M3?
Udało mi się niestety zarżnąć system przy upgradzie a w necie są tylko same upgrady a nie kompletne systemy....
http://karma-lab.wikidot.com/korg-m3:list-of-os-upgrades-and-other-downloads - na dole strony będzie wyjaśnione krok po kroku jak "odmrozić" Korga M3. Znajdziesz tam również link, aby ściągnąć plik o nazwie "CopyFilesToHD" - niezbędny do wykonania tego zabiegu. Pozdrawiam.

slaweks1

Post autor: slaweks1 » sobota 07 lut 2009, 22:20

......Witam wszystkich użytkowników M3.
Udało mi się niestety zarżnąć system przy upgradzie a w necie są tylko same upgrady a nie kompletne systemy....
http://karma-lab.wikidot.com/korg-m3:list-of-os-upgrades-and-other-downloads - na dole strony będzie wyjaśnione krok po kroku jak "odmrozić" Korga M3. Znajdziesz tam również link, aby ściągnąć plik o nazwie "CopyFilesToHD" - niezbędny do wykonania tego zabiegu. Pozdrawiam....
Niestety pod podanym linkiem pokazuje się komunikat:
Directory Listing Denied

This Virtual Directory does not allow contents to be listed.

Awatar użytkownika
Karsen

Post autor: Karsen » sobota 07 lut 2009, 23:41

slaweks1

Post autor: slaweks1 » niedziela 08 lut 2009, 08:20

...http://www.karma-lab.com/M3_1_2_Restore.zip

http://www.supportimusicali.it/forum/mostra.asp?msg=31211&r=1 - wybierz QUI - jest to link do uploadu....
Dzięki za zainteresowanie i pomoc.
Ściągnąłem, wykonałem, jest O.K.

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » sobota 21 lut 2009, 20:18

Witam. Czy ktos moglby podac namiary na pelna wersje instrukcji do M3? Szukalem na stronie producenta i nic.....Moze byc oczywiscie w jezyku angielskim.
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
Karsen

Post autor: Karsen » niedziela 22 lut 2009, 12:22

...Witam. Czy ktos moglby podac namiary na pelna wersje instrukcji do M3? Szukalem na stronie producenta i nic.....Moze byc oczywiscie w jezyku angielskim.
...
Chyba nie była to strona producenta Korga? Bo przecież...
http://korg.megamusic.pl/dane/prod/8732/M3XP_V200_E1.zip
a tam w folderze Manuals jest plik pdf o nazwie M3_ParamG_E - 674 strony instrukcji w języku angielskim. Artur z MegaMusic mailam poinformował mnie, że prace na polską wersją trwają i będzie można ją mieć po ukończeniu. Angielska wersja jest z 10 września 2008 roku.

ODPOWIEDZ