Lampowa końcówka mocy + POD xt live

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Falcon83
Lampowa końcówka mocy + POD xt live

Post autor: Falcon83 » piątek 14 lis 2008, 12:06

Witam,
mam pewien dylemat, gdyż przymierzam się do zakupu końcówki mocy na lampie. Niewiele wiem na ten temat, więc szukam pomocy ludzi bardziej doświadczonych. POD sprawdza mi się świetnie w linię, brzmienie jak dla mnie wystarczające, poza tym ma bardzo szerokie możliwości. No i teraz jak tu zrobić żeby to tak pięknie gadało na scenie jak w linie? Wpięcie PODa w head, nawet lampowy niszczy jego możliwości bo został zaprojektowany pod kolumny szerokopasmowe. No i teraz powiedzcie mi czy lampowa końcówka mocy + kolumny szerokopasmowe zdają razem egzamin? Czy może lepiej pomyśleć o tranzystorowej końcówce. Najlepiej prosiłbym o informacje od ludzi którzy taki właśnie sprzęt mają i mogą powiedzieć coś więcej o jego zaletach i wadach. Może ktoś może polecić dobrą końcówkę do PODa w granicach 1000-2000 zł?

Falcon83

Re: Lampowa końcówka mocy + POD xt live

Post autor: Falcon83 » piątek 14 lis 2008, 13:06

...Witam,
mam pewien dylemat, gdyż przymierzam się do zakupu końcówki mocy na lampie. Niewiele wiem na ten temat, więc szukam pomocy ludzi bardziej doświadczonych. POD sprawdza mi się świetnie w linię, brzmienie jak dla mnie wystarczające, poza tym ma bardzo szerokie możliwości. No i teraz jak tu zrobić żeby to tak pięknie gadało na scenie jak w linie? Wpięcie PODa w head, nawet lampowy niszczy jego możliwości bo został zaprojektowany pod kolumny szerokopasmowe. No i teraz powiedzcie mi czy lampowa końcówka mocy + kolumny szerokopasmowe zdają razem egzamin? Czy może lepiej pomyśleć o tranzystorowej końcówce. Najlepiej prosiłbym o informacje od ludzi którzy taki właśnie sprzęt mają i mogą powiedzieć coś więcej o jego zaletach i wadach. Może ktoś może polecić dobrą końcówkę do PODa w granicach 1000-2000 zł?...
A może zamiast kombinować z końcówką mocy lepiej zainwestować we wzmacniacz klawiszowy? Mam tu na myśli np. Peavey KB 5.

Dodam jeszcze, że zależy mi na ciężkim i selektywnym brzmieniu. Jest to do uzyskania przy podanych wyżej kombinacjach?

ODPOWIEDZ