Korg M3 - użytkownicy

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
Łukasz1985
Re: Korg M3 - użytkownicy

Post autor: Łukasz1985 » czwartek 30 paź 2008, 19:12

Witam. Kurcze musze to napisac bo nie wytrzymam Jeden typo (nie bende pisal kto bo prosil o dyskrecje) napisal do mnie ze Korg M3 brzmi jak Atari albo Casio za pare zł Zachwalal Collosusa i napisal ze takie instrumenty jak Korg M3 to juz nie na nasze czasy (tu smiech z mojej strony) Szkoda ze wywalilem wiadomosc, bo mnie to tak wku... A jak posluchalem jego produkcji na magicznym sofcie to byl gniot. Pisal jeszcze ze mail Korga M3 i go sprzedal a jak ogladalem jego studio na fotach to nie bylo tam jakiegos drogiego sprzetu

Piszcie jak wrazenia po moim poscie.
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » czwartek 30 paź 2008, 19:20

Ale tak konkretnie to co chciałeś przekazać?

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » czwartek 30 paź 2008, 19:24

...Ale tak konkretnie to co chciałeś przekazać? ...
Chcialem przekazac ze powinienes juz isc spac bo jutro do pracy masz...

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » piątek 31 paź 2008, 07:49

...Witam. Kurcze musze to napisac bo nie wytrzymam Jeden typo (nie bende pisal kto bo prosil o dyskrecje) napisal do mnie ze Korg M3 brzmi jak Atari albo Casio za pare zł Zachwalal Collosusa i napisal ze takie instrumenty jak Korg M3 to juz nie na nasze czasy (tu smiech z mojej strony) Szkoda ze wywalilem wiadomosc, bo mnie to tak wku... A jak posluchalem jego produkcji na magicznym sofcie to byl gniot. Pisal jeszcze ze mail Korga M3 i go sprzedal a jak ogladalem jego studio na fotach to nie bylo tam jakiegos drogiego sprzetu

Piszcie jak wrazenia po moim poscie. ...
Witam Serdecznie!
Powiem to w ten sposób. W dzisiejszych czasach wiele osób ma dostęp do produkcji muzyki dzięki komputerom. Wiele osób nigdy nie miało styczności z prawdziwymi instrumentami typu Hardware. Swoje opinie na temat brzmienia tego czy tego instrumentu opierają wyłącznie na demo zamieszczonych w necie. Ale w większości przypadków opinie te podyktowane są niewiedzą na temat prawdziwych instrumentów. Do tego dochodzi niechęć i strach przed możliwościami obecnych syntezatorów. Aby w pełni poznać obecne kombajny (M3, Motif lub Roland seria X) trzeba naprawdę wiele godzin spędzić by okiełznać tę technologie. A wielu nie chce! Przeraża ich implementacja midi, czy granie z reki. W moim przypadku problemem było wieszanie się systemu, karty muzyczne, przesiadka na OS X i ciągłe archiwizowanie danych. Po poznaniu M3 skupiłem Sie wyłącznie na tym co potrzeba czyli graniu. Dla mnie nie ważne jest to kto na czym gra i czym gra tylko czy to się podoba i coś przekazuje. Osoba (potencjalny słuchacz) Nie zastanawia sie jak to było zrobione. Jemu to się ma podobać i zachwycać. Swoja muzykę robię TYLKO I WYŁĄCZNIE na Korgu M3 i Radiasie bez użycia żadnych DAW. A dlaczego ... bo tak mi wygodnie.
Koledzy róbcie muzykę na tym co macie. Jeżeli będzie to sie podobać choć jednej osobie to odnieśliście sukces:)
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » piątek 31 paź 2008, 09:07

JA powiem tyle na mnie korg m3 wrażenia nie zrobił , mając obok motifa xs , na scene zdecydowanie wybiore motifa, barwy korga są jakieś takie inne, bardziej ukierunkowany do muzyki elektronicznej, chociaż nie powiem że nie chciałbym na nim pracować bo jest inspirujący tylko troszke dancowy. Typowy kombajn do studia i do domu, natomiast scenicznie jako główny instrument moim zdaniem nie.
Pisze to na "forum fanów korga" :) lecz nie obrażajcie się i nie zabijajcie.

lolek18

Post autor: lolek18 » piątek 31 paź 2008, 09:19

Korg M3 to naprawde fajna maszynka ;) no ale fakt tzeba ja poznac bo na poczatku moze przytloczyc
Kocham muzyke

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » piątek 31 paź 2008, 09:42

...Korg M3 to naprawde fajna maszynka ;) no ale fakt tzeba ja poznac bo na poczatku moze przytloczyc...
Abosolutnie mnie nie przytłoczył, korg od trzech modeli do tyłu przygotował nas na tryb nacisnij jeden przycisk a zagra :)

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » piątek 31 paź 2008, 10:56

......Witam. Kurcze musze to napisac bo nie wytrzymam Jeden typo (nie bende pisal kto bo prosil o dyskrecje) napisal do mnie ze Korg M3 brzmi jak Atari albo Casio za pare zł Zachwalal Collosusa i napisal ze takie instrumenty jak Korg M3 to juz nie na nasze czasy (tu smiech z mojej strony) Szkoda ze wywalilem wiadomosc, bo mnie to tak wku... A jak posluchalem jego produkcji na magicznym sofcie to byl gniot. Pisal jeszcze ze mail Korga M3 i go sprzedal a jak ogladalem jego studio na fotach to nie bylo tam jakiegos drogiego sprzetu

Piszcie jak wrazenia po moim poscie. ...
Witam Serdecznie!
Powiem to w ten sposób. W dzisiejszych czasach wiele osób ma dostęp do produkcji muzyki dzięki komputerom. Wiele osób nigdy nie miało styczności z prawdziwymi instrumentami typu Hardware. Swoje opinie na temat brzmienia tego czy tego instrumentu opierają wyłącznie na demo zamieszczonych w necie. Ale w większości przypadków opinie te podyktowane są niewiedzą na temat prawdziwych instrumentów. Do tego dochodzi niechęć i strach przed możliwościami obecnych syntezatorów. Aby w pełni poznać obecne kombajny (M3, Motif lub Roland seria X) trzeba naprawdę wiele godzin spędzić by okiełznać tę technologie. A wielu nie chce! Przeraża ich implementacja midi, czy granie z reki. W moim przypadku problemem było wieszanie się systemu, karty muzyczne, przesiadka na OS X i ciągłe archiwizowanie danych. Po poznaniu M3 skupiłem Sie wyłącznie na tym co potrzeba czyli graniu. Dla mnie nie ważne jest to kto na czym gra i czym gra tylko czy to się podoba i coś przekazuje. Osoba (potencjalny słuchacz) Nie zastanawia sie jak to było zrobione. Jemu to się ma podobać i zachwycać. Swoja muzykę robię TYLKO I WYŁĄCZNIE na Korgu M3 i Radiasie bez użycia żadnych DAW. A dlaczego ... bo tak mi wygodnie.
Koledzy róbcie muzykę na tym co macie. Jeżeli będzie to sie podobać choć jednej osobie to odnieśliście sukces:)
Pozdrawiam!
...
Witam tez serdecznie Ja uwazam ze polaczenie sprzetu soft + hardware jest super. Osobiscie do produkcji muzyki uzywam Cubase Studio4, Korga M3,UAD-1,Lexicon MX200,IGS SSL Itd...Na poczatku jak kupilem Korga to bylem zachwycony puzniej barwy wydaly mi sie malo miesiste ale jak pobawilem sie EQ i efektami to osiagnolem upragniony cel. Wiec tak jak mowie soft plus hardware jest OK.

Pozdrawiam Łukasz.

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » piątek 31 paź 2008, 13:54

...JA powiem tyle na mnie korg m3 wrażenia nie zrobił , mając obok motifa xs , na scene zdecydowanie wybiore motifa, barwy korga są jakieś takie inne, bardziej ukierunkowany do muzyki elektronicznej, chociaż nie powiem że nie chciałbym na nim pracować bo jest inspirujący tylko troszke dancowy. Typowy kombajn do studia i do domu, natomiast scenicznie jako główny instrument moim zdaniem nie.
Pisze to na "forum fanów korga" :) lecz nie obrażajcie się i nie zabijajcie. ...
Drogi Hammondzie!
A co tu do obrażania. Z takich ludzi jak ty powinno się brać przykład. Ja gram elektronike więc kupiłem M3. Ty grasz co innego więc wiadomo że jest on Ci zbędny. Mamy wolny rynek i kupujemy co nam pasuje. Choć znam takich którzy wybrali M3 a nie Yamahę tylko dlatego że korg jest ładniejszy. Totalna Bzdura!
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » czwartek 04 gru 2008, 10:01

Witam wszystkich!

Jakieś dziwne rzeczy się dzieją. Tutaj.

Jak by ceny powariowały a nie widzę tu logiki żadnej. Moduł droższy od wersji 61? Czy też pomyłka jakaś?

ODPOWIEDZ