......Witam. Kurcze musze to napisac bo nie wytrzymam

Jeden typo (nie bende pisal kto bo prosil o dyskrecje) napisal do mnie ze Korg M3 brzmi jak Atari albo Casio za pare zł

Zachwalal Collosusa i napisal ze takie instrumenty jak Korg M3 to juz nie na nasze czasy (tu smiech z mojej strony)

Szkoda ze wywalilem wiadomosc, bo mnie to tak wku... A jak posluchalem jego produkcji na magicznym sofcie to byl gniot. Pisal jeszcze ze mail Korga M3 i go sprzedal a jak ogladalem jego studio na fotach to nie bylo tam jakiegos drogiego sprzetu
Piszcie jak wrazenia po moim poscie. ...
Witam Serdecznie!
Powiem to w ten sposób. W dzisiejszych czasach wiele osób ma dostęp do produkcji muzyki dzięki komputerom. Wiele osób nigdy nie miało styczności z prawdziwymi instrumentami typu Hardware. Swoje opinie na temat brzmienia tego czy tego instrumentu opierają wyłącznie na demo zamieszczonych w necie. Ale w większości przypadków opinie te podyktowane są niewiedzą na temat prawdziwych instrumentów. Do tego dochodzi niechęć i strach przed możliwościami obecnych syntezatorów. Aby w pełni poznać obecne kombajny (M3, Motif lub Roland seria X) trzeba naprawdę wiele godzin spędzić by okiełznać tę technologie. A wielu nie chce! Przeraża ich implementacja midi, czy granie z reki. W moim przypadku problemem było wieszanie się systemu, karty muzyczne, przesiadka na OS X i ciągłe archiwizowanie danych. Po poznaniu M3 skupiłem Sie wyłącznie na tym co potrzeba czyli graniu. Dla mnie nie ważne jest to kto na czym gra i czym gra tylko czy to się podoba i coś przekazuje. Osoba (potencjalny słuchacz) Nie zastanawia sie jak to było zrobione. Jemu to się ma podobać i zachwycać. Swoja muzykę robię TYLKO I WYŁĄCZNIE na Korgu M3 i Radiasie bez użycia żadnych DAW. A dlaczego ... bo tak mi wygodnie.
Koledzy róbcie muzykę na tym co macie. Jeżeli będzie to sie podobać choć jednej osobie to odnieśliście sukces:)
Pozdrawiam!
...
Witam tez serdecznie

Ja uwazam ze polaczenie sprzetu soft + hardware jest super. Osobiscie do produkcji muzyki uzywam Cubase Studio4, Korga M3,UAD-1,Lexicon MX200,IGS SSL Itd...Na poczatku jak kupilem Korga to bylem zachwycony puzniej barwy wydaly mi sie malo miesiste ale jak pobawilem sie EQ i efektami to osiagnolem upragniony cel. Wiec tak jak mowie soft plus hardware jest OK.
Pozdrawiam Łukasz.