Mam pytanie - jakie mikrofony bezprzewodowe polecicie do wokalu na scene?
Zastosowanie jak najbardziej profesjonalne, chodzi o zakup dla firmy.
Cena nie gra roli, chodzi mi dokladnie o to, ze uzywajac roznych bezprzewodow w zakresie cenowym do, powiedzmy, 2000zl bylem bardzo rozczarowany. Ich jakosc w porownaniu do np. takiego SM58 byla straszna. Ostatetcznie dalo sie je wykorzystac ale co najwyzej dla konferansjerow.
No wiec teraz co poradzicie zeby wokal zabrzmial naprawde dobrze?
Mikrofon bezprzewodowy do wokalu
Re: Mikrofon bezprzewodowy do wokalu
...Mam pytanie - jakie mikrofony bezprzewodowe polecicie do wokalu na scene?
Cena nie gra roli, chodzi mi dokladnie o to, ze uzywajac roznych bezprzewodow w zakresie cenowym do, powiedzmy, 2000zl bylem bardzo rozczarowany. Ich jakosc w porownaniu do np. takiego SM58 byla straszna. Ostatetcznie dalo sie je wykorzystac ale co najwyzej dla konferansjerow.
No wiec teraz co poradzicie zeby wokal zabrzmial naprawde dobrze?...
Sam sobie odpowiedziałeś - Shure, a potem długo nic...
No wiec teraz co poradzicie zeby wokal zabrzmial naprawde dobrze?...
Sam sobie odpowiedziałeś - Shure, a potem długo nic...
...moje drugie imię - oldschool...
Jak to nic, jest jeszcze Sennheiser, Audio-Technica, AKG i inne... A do 2000zł. raczej nie spodziewałbym sie rewelacji...
...Jak to nic, jest jeszcze Sennheiser, Audio-Technica, AKG i inne... A do 2000zł. raczej nie spodziewałbym sie rewelacji... ...
No pewnie, że to tylko drobna złośliwostka, ale uważam, że szczurki są jednakowoż na wierzchu i deratyzacja jest skazana na niepowodzenie.
No pewnie, że to tylko drobna złośliwostka, ale uważam, że szczurki są jednakowoż na wierzchu i deratyzacja jest skazana na niepowodzenie.
...moje drugie imię - oldschool...
Chyba zle zostalem zrozumiany - 2000 zl bylo dotychczas a teraz chce cos lepszego=drozszego.
Jak porownywalem do Shure SM58 to mialem na mysli mikrofon na kablu.
Wiem ze sa bezprzewody SM58-ki dobrej jakosci, ale sa rozne nadajniki/odbiorniki z ta wkladka - wiec jakie sa ok?
A jesli chodzi o Sennheiser, AKG, Audio-Technica - moze cos bardziej szczegolowo?
Bo na przyklad uzywalem Audio-Technica z serii 3000A i nie daja sie do wokalu zupelnie:(
Jak porownywalem do Shure SM58 to mialem na mysli mikrofon na kablu.
Wiem ze sa bezprzewody SM58-ki dobrej jakosci, ale sa rozne nadajniki/odbiorniki z ta wkladka - wiec jakie sa ok?
A jesli chodzi o Sennheiser, AKG, Audio-Technica - moze cos bardziej szczegolowo?
Bo na przyklad uzywalem Audio-Technica z serii 3000A i nie daja sie do wokalu zupelnie:(
to może od razu the best of the best:
sennheiser_skm5200 + Neumann nkk_105_s
do tego potrzeba odbiornika:
sennheiser_em3031_u
[addsig]
sennheiser_skm5200 + Neumann nkk_105_s
do tego potrzeba odbiornika:
sennheiser_em3031_u
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
...to może od razu the best of the best:
Dzienx, wlasnie o takie sugestie mi chodzilo:)
Pzdr
Dzienx, wlasnie o takie sugestie mi chodzilo:)
Pzdr