Mam dylemat co kupić , więc pytam tych, dla których to chleb powszedni.
JBL czy Mackie ? która marka używana jest częściej w riderach ?
czy ktoś z Was pracował z poniższymi paczkami ?
JBL JRX115
Zakres częstotliwości (-10dB): 38Hz - 16kHz
Pasmo przenoszenia (+/- 3dB): 50Hz - 12.5kHz
Skuteczność (1w/1m): 98dB SPL
Impedancja nominalna:: 8 omów
Moc całkowita: 250W
Moc szczytowa: 1000W
Mackie S215 Precision
- moc 350 Watt RMS
- impedancja 8 Ohm
- pasmo 55Hz - 20 kHz
- wydajność 127 dB (1W/1m)
- 15" driver niskich tonów
- 1.75 " tytanowy przetwornik wysokich częstotliwości
- promieniowanie H90st. - V40st.
- elektroniczne zabezpieczenie obu głośników
JBL JRX115 a Mackie S215 Precision
- AlfonsoRodeo
Re: JBL JRX115 a Mackie S215 Precision
Witam
Pytanie, ktore zadales jest nieco nietrafione:) Zadna z tych paczek nie jest riderowa (mam nadzieje,ze znasz znaczenie tego slowa).
JRX to chinska zabawka, ktora raczej nie ma niczego dobrego do zaoferowania. Bas jest nieprzyjemny, huczacy a gora kocnczy sie na dobra sprawe na 12kHz.
Ten Mackie to zdecydowanie lepsza paczka, choc nie rewelacyjna.
Obie wymagaja podparcia subwooferem, jesli spodziewasz sie przyzwoitego basu.
Pytanie, ktore zadales jest nieco nietrafione:) Zadna z tych paczek nie jest riderowa (mam nadzieje,ze znasz znaczenie tego slowa).
JRX to chinska zabawka, ktora raczej nie ma niczego dobrego do zaoferowania. Bas jest nieprzyjemny, huczacy a gora kocnczy sie na dobra sprawe na 12kHz.
Ten Mackie to zdecydowanie lepsza paczka, choc nie rewelacyjna.
Obie wymagaja podparcia subwooferem, jesli spodziewasz sie przyzwoitego basu.
...Witam
Ten Mackie to zdecydowanie lepsza paczka, choć nie rewelacyjna.
Obie wymagaja podparcia subwooferem, jeśli spodziewasz się przyzwoitego basu....
Pytanie jest trafione!! zapytałem o jbl czy mackie ...ktore sa w raiderach ! ?
Kolejne pytanie było pytaniem tyczącym się o te produkty :)
Ten Mackie to zdecydowanie lepsza paczka, choć nie rewelacyjna.
Obie wymagaja podparcia subwooferem, jeśli spodziewasz się przyzwoitego basu....
Pytanie jest trafione!! zapytałem o jbl czy mackie ...ktore sa w raiderach ! ?
Kolejne pytanie było pytaniem tyczącym się o te produkty :)
Ani jedne, ani drugie w riderach sie nie pojawiaja. Bardziej popularne sa chyba JBLe, ale popularnosc tej firmy mnie zaskakuje przy kazdej stycznosci z ta marka. Malo ktory produkt JBLa w mojej opini jest ok.
Mackie wypadnie lepiej, ale ja osobiscie ostatnio staje sie zwolennikiem produktow firmy DAS. Juz za mala kase graty graja calkiem ok.
Mackie wypadnie lepiej, ale ja osobiscie ostatnio staje sie zwolennikiem produktow firmy DAS. Juz za mala kase graty graja calkiem ok.
Ostatnie targi pokazały, że wszystko idzie ku mobilności. Więc aktywne paki i z impulsowymi końcówkami. RCF, FBT -fajnie grają.