LDM czy JBL?

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
k22mil1
LDM czy JBL?

Post autor: k22mil1 » poniedziałek 18 sie 2008, 09:40

Mam pytanie jaki zestaw byście bardziej polecali
subwoofer:
JBL JRX 118 S/2x
góry:
JBL JRX 125
czy
subwoofer:
LDM PST 412
góry:
LDM PDP-615
ma to być sprzęt do nagłaśniania imprez

DCG

Re: LDM czy JBL?

Post autor: DCG » poniedziałek 18 sie 2008, 13:05

Ani jeden, ani drugi.
JRX, to chyba chańba dla JBL-a, chiński bubel, ktory nie brzmi.
A LDM, cóż, gra, adekwatnie ile kosztuje, subbasy niezaspecjalne.
Już lepsze Wharfedale serii PRO lub LX, które mają 2" driver, PV podobne do LDM-a.
Polecam RCF, od ART po TT i PRO, wielu zdowolonych użytkowników, szczególnie kapel okolicznościowych i DJ.

stz

Post autor: stz » sobota 20 gru 2008, 21:36

...Ani jeden, ani drugi.
Już lepsze Wharfedale serii PRO lub LX, które mają 2" driver, PV podobne do LDM-a.
Polecam RCF, od ART po TT i PRO, wielu zdowolonych użytkowników, szczególnie kapel okolicznościowych i DJ....
A ja polecam LDM tylko winnej konfiguracji. Subbas PST-618 ,a nadstawki PDP-612. Wharfedale to mój kolega miał i juz nie ma, natomiast RCF ma strasznie drogi serwis w Krakowie na zasadzie jak tusz do drukarek, który kosztuje tyle co drukarka.

lodzio

Post autor: lodzio » sobota 20 gru 2008, 23:57

......Ani jeden, ani drugi.
Polecam RCF, od ART po TT i PRO, wielu zdowolonych użytkowników, szczególnie kapel okolicznościowych i DJ....
A ja polecam LDM tylko winnej konfiguracji. Subbas PST-618 ,a nadstawki PDP-612. Wharfedale to mój kolega miał i juz nie ma, natomiast RCF ma strasznie drogi serwis w Krakowie na zasadzie jak tusz do drukarek, który kosztuje tyle co drukarka....
Ja polecam LDM
Zaczynałem na PDP 800.
Mam też jedną sztukę JRX 125 ( kiedyś dawałem go jako drumfil ) i co chwilę miałem kłopot z żarówką.
Natomiast w LDM-ie ( teraz go biorę na drumfil ) jest wszystko super. Oczywiście paczka jest mocniejsza od jrx 125 więc nie jest mocno eksploatowana.

ODPOWIEDZ