RCF 4 Pro 8001 as
...Wielkie dzięki za odpisanie na moje pytanko .
Mam jeszcze pytanie czy jeżeli to wszystko zepne tzn subas rcf ustawie na 80hz a dalej pójdę na końcówkę mocy swoją i wyjdę na kolumny elestra to czy to będzie dobrze grało - czy może lepiej byłoby żebym zastosował crosa na końcóce mocy na satelity ? ...
Jak duża jest różnica w tym że nie będzie crosa jak by był ?
Proszę o odp.
Mam jeszcze pytanie czy jeżeli to wszystko zepne tzn subas rcf ustawie na 80hz a dalej pójdę na końcówkę mocy swoją i wyjdę na kolumny elestra to czy to będzie dobrze grało - czy może lepiej byłoby żebym zastosował crosa na końcóce mocy na satelity ? ...
Proszę o odp.
Re: RCF 4 Pro 8001 as
......Wielkie dzięki za odpisanie na moje pytanko .
Proszę o odp.
Proszę o odp.
Cross na końcówce dla satelit musi być.
Dla subwoofera już przecież masz.
Po co w Twoim przypadku zdwojenie pasma np. 40Hz-80Hz, które będzie szło dodatkowo z Elestry. Ale możesz się sam przekonać słuchając, szczególnie na wyższych poziomach wysterowania. Dobrze jest to pojąć obrazując sobie wykres z x-overa cyfrowego (nakładające pasma, w podanym przedziale).
Dla subwoofera już przecież masz.
Po co w Twoim przypadku zdwojenie pasma np. 40Hz-80Hz, które będzie szło dodatkowo z Elestry. Ale możesz się sam przekonać słuchając, szczególnie na wyższych poziomach wysterowania. Dobrze jest to pojąć obrazując sobie wykres z x-overa cyfrowego (nakładające pasma, w podanym przedziale).
no oki ale w subie jest crosofer który zostawia dół na subie a resztę daje na górki na elestry - zresztą rozmawiałem z gościem który nagłaśnia koncerty to powiedział że crosofery stosuje się na wielkich koncertach gdzie są oddzielne końcówki mocy bo wtedy jest potrzeba a na takie imprezy jak wesela przy tak małym sprzęcie nie ma potrzeby-co ty na to ?
...no oki ale w subie jest crosofer który zostawia dół na subie a resztę daje na górki na elestry - zresztą rozmawiałem z gościem który nagłaśnia koncerty to powiedział że crosofery stosuje się na wielkich koncertach gdzie są oddzielne końcówki mocy bo wtedy jest potrzeba a na takie imprezy jak wesela przy tak małym sprzęcie nie ma potrzeby-co ty na to ?...
No Comment
No Comment
sorki coś mi się pochrzaniło - chciałem coś innego napisać - sorry za zamieszanie :)
Ale możesz się sam przekonać słuchając, szczególnie na wyższych poziomach wysterowania. ??
co to są te wyższe poziomy wysterowania ?
czy różnica jest kolosalna nie stosując crosovera na górki czy jest to aż tak bardzo słyszalne dla ucha przeciętnego słuchacza?????
co to są te wyższe poziomy wysterowania ?
czy różnica jest kolosalna nie stosując crosovera na górki czy jest to aż tak bardzo słyszalne dla ucha przeciętnego słuchacza?????
Albo jednak skomentuje to tak! Nie potrzebny crossover, nie potrzebny nawet dobry zestaw tylko jakieś JRX'y i pewnie tylko dlatego, że na dużej scenie grają "duże" zespoły a na weselu tylko "zwykłe grajki" a i towarzystwo pijane .... to droga do nikąd! trzeba dbać aby za każdym razem wszystko brzmiało cacy - również na weselu. Dodam, że byłem kiedyś na weselu gdzie na żywo grał 5 osobowy zespół a co do brzmienia i posiadanego sprzętu powalił mnie na kolana - Cyfrowa Yamaha 01x96 pogłosy Lexicon seri PCM mikrofony Neumann 105 , zestaw EV, monitory osobiste!! Czyli jednak niektórzy uważają, że warto dobrze brzmieć nawet na weselu!
okey w takim razie jaki crosover zaproponujesz mi - oczywiście podaj taki w rozsądnej cenie bo fundusz emoje są ograniczone
...okey w takim razie jaki crosover zaproponujesz mi - oczywiście podaj taki w rozsądnej cenie bo fundusz emoje są ograniczone ...
A choćby taki BEHRINGER DCX 2496 - nie zajmuje się na codzień nagłośnieniami ale często przebywam w otoczeniu akustyków koncertowych i słyszałem dużo pozytywnych opinii na temat tego sprzętu
A choćby taki BEHRINGER DCX 2496 - nie zajmuje się na codzień nagłośnieniami ale często przebywam w otoczeniu akustyków koncertowych i słyszałem dużo pozytywnych opinii na temat tego sprzętu