Korg M3 - użytkownicy
...Tak jest .. zwiekszono liczbe brzmien z 512 do 1024 !!
Nalezy wgrac nowy OS 1.20.
Musze dodac ze Korg M3 zdobył ponownie nagrode MIPA MusikMesse 2008 w kategorii work-station.
To juz chyba "tradycja" Poza rokiem 2002 (kiedy to wygrał motif) korg co roku otrzymał nagrode w tej kategori :) ...
mnie nie dziwi :)
http://youtube.com/watch?v=6oIPs48B2Cc&feature=user
Nalezy wgrac nowy OS 1.20.
Musze dodac ze Korg M3 zdobył ponownie nagrode MIPA MusikMesse 2008 w kategorii work-station.
To juz chyba "tradycja" Poza rokiem 2002 (kiedy to wygrał motif) korg co roku otrzymał nagrode w tej kategori :) ...
mnie nie dziwi :)
http://youtube.com/watch?v=6oIPs48B2Cc&feature=user
Re: Korg M3 - użytkownicy
fajna zabawa instant loop :) zastanawialem sie jak to zrobione a to efektem po prostu :)
- kajus_Poland
M3 jest poprsotu niesamowity a te nowe brzmienia faaaaaajowe

No muszę to napisać. UPS to chyba najgorsza firma spedycyjna ,nie wykluczam że są gorsze stąd to wahanie ;)…megamusic był poradził rezygnację z usług UPS. radias kupię ale tym razem zwrócę uwagę czy na pewno nie przy uprzejmości UPS ;)…ale nie o tym chciałem napisać, wcześniej jak na usb coś nagrywałem to przekłamania w postaci perkusja „pierdząca” występowały ,myślałem ze może to wina nośnika że wolny i takie tam, dziś sprawdziłem inny i co ciekawe wolniejszy i zero przekłamań a nawet ładniej współpracuje (szybciej) zatem wniosek kingston to nie jest dobry pomysł ..
- kajus_Poland
Fajnie sie gra na tych pianinkach z M1 tak samo jak nowe Hammondy tez baaaaaaardzo miłe dla ucha
Witamy w klubie posiadaczy Korga M3

...Fajnie sie gra na tych pianinkach z M1 tak samo jak nowe Hammondy tez baaaaaaardzo miłe dla ucha
...
Nowe barwy mniam, mniam !!!! Witamy nowego członka naszej Grupy Trzymającej Korgi M3 !
Ja nareszcie spłaciłem długi pozaciągane na M3 i teraz wreszcie będę miał czas dla mojego Korga a On dla mnie
( także chłopaki szykujcie się na gradobicie pytań z mojej strony :))) ) No i zaczynam myśleć o Radiasie, choć mocno mnie kusi również Waldek Blofeld...Pożyjemy zobaczymy...
Pozdrówki dla wszystkich zakochanych w " Białym Szaleństwie" !

Nowe barwy mniam, mniam !!!! Witamy nowego członka naszej Grupy Trzymającej Korgi M3 !

Ja nareszcie spłaciłem długi pozaciągane na M3 i teraz wreszcie będę miał czas dla mojego Korga a On dla mnie

Pozdrówki dla wszystkich zakochanych w " Białym Szaleństwie" !
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman
Pytanie do użytkowników M3 :
Pracuję w trybie SEQ, coś tam już wyrzeźbiłem i na koniec przechodzę do trybu MEDIA żeby to zapisać, poprzez Save All.
Na drugi dzień chcę kontunuować pracę nad tym utworem, więc z trybu MEDIA ładuję ten projekt. Dorzeźbiam nowe tracki i znowu chće efekt kolejna dnia zapisać i tutaj pytanie - czy muszę tworzyć poprzez wejście w Utility a nastepnie w Create New Directory nowy folder czy jest możliwość nadpisania tego co dorobiłem w tym folderze z wcześniejszego dnia poprzez jakieś Overwrite ?? Nie mogę się doszukać takiej opcji....Help !
Pracuję w trybie SEQ, coś tam już wyrzeźbiłem i na koniec przechodzę do trybu MEDIA żeby to zapisać, poprzez Save All.
Na drugi dzień chcę kontunuować pracę nad tym utworem, więc z trybu MEDIA ładuję ten projekt. Dorzeźbiam nowe tracki i znowu chće efekt kolejna dnia zapisać i tutaj pytanie - czy muszę tworzyć poprzez wejście w Utility a nastepnie w Create New Directory nowy folder czy jest możliwość nadpisania tego co dorobiłem w tym folderze z wcześniejszego dnia poprzez jakieś Overwrite ?? Nie mogę się doszukać takiej opcji....Help !
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman
...Pytanie do użytkowników M3 :
Na drugi dzień chcę kontunuować pracę nad tym utworem, więc z trybu MEDIA ładuję ten projekt. Dorzeźbiam nowe tracki i znowu chće efekt kolejna dnia zapisać i tutaj pytanie - czy muszę tworzyć poprzez wejście w Utility a nastepnie w Create New Directory nowy folder czy jest możliwość nadpisania tego co dorobiłem w tym folderze z wcześniejszego dnia poprzez jakieś Overwrite ? Nie mogę się doszukać takiej opcji....Help !...
Witaj Lakierniku!
Oczywiście istnieje możliwość nadpisania. Sprawa jest prosta. Zapisz po prostu pod taką samą nazwą!
Pozdrawiam !
Na drugi dzień chcę kontunuować pracę nad tym utworem, więc z trybu MEDIA ładuję ten projekt. Dorzeźbiam nowe tracki i znowu chće efekt kolejna dnia zapisać i tutaj pytanie - czy muszę tworzyć poprzez wejście w Utility a nastepnie w Create New Directory nowy folder czy jest możliwość nadpisania tego co dorobiłem w tym folderze z wcześniejszego dnia poprzez jakieś Overwrite ? Nie mogę się doszukać takiej opcji....Help !...
Witaj Lakierniku!
Oczywiście istnieje możliwość nadpisania. Sprawa jest prosta. Zapisz po prostu pod taką samą nazwą!
Pozdrawiam !
Witaj Lakierniku!
Pozdrawiam !
...
Dzięki wielkie! rozumiem że mam to zrobić nie poprzez Create New Directory tylko "najechać kursorem" na stary folder i wykonać polecenie Save All... z tym, że jak tak robię to potem przy ładowaniu - Load - mam tych plików do ładowania 2 razy więcej i z czasem nie będę wiedział co jest co....Hmm...zaraz jeszcze raz to obadam
Witam
Koledzy to szok
Wszedłem dzisiaj na stronę dystrybutora Korga na Polskę i przeżyłem szok. Teraz za 8500 mamy:
Korga M3 + Radiasa + 256MB pamięci.
Ja za taką wersję zapłaciłem 10 kzł. Ale co tam Warto było.
Pozdrawiam !

Wszedłem dzisiaj na stronę dystrybutora Korga na Polskę i przeżyłem szok. Teraz za 8500 mamy:
Korga M3 + Radiasa + 256MB pamięci.
Ja za taką wersję zapłaciłem 10 kzł. Ale co tam Warto było.

Pozdrawiam !