Witam,
Poszukuję niedrogiego kompresora do wokali (trzech) na wesela. Z tego co udało mi się znaleźć to interesujące wydają mi się dwa modele tj. Behringer MDX 4600 oraz Samson S-Com 4.
Proszę o poradę który z nich jest lepszy, czy też może istnieją jeszcze jakieś inne modele czterokanałowe o podobnej cenie, lub może w ogóle powinienem zrezygnować z oddzielnych kompresorów i zastosować jakiś jeden zbiorczy multiefekt na wszystkich wokalach ?
Dzięki z góry i pozdrawiam
Marcin
Behringer MDX 4600 a Samson S-Com 4
Re: Behringer MDX 4600 a Samson S-Com 4
mam samsona w klubie i w sumie jestem średnio zadowolony z niego zwłaszcza, że się coś w nim popieprzyło, t.j. jeden kanał się jakoś wzbudza w dodatku w środku jakoś się pokrosowały bloki i redukcje jednego kanału pokazuje w innym - wogóle bez sensu. Co do kompresji na każdy wokal to nie wiem czy jest konieczna, ostatnio sumuję wszystko i kompresor daję na wysyłce i też jest nieźle.
...mam samsona w klubie i w sumie jestem średnio zadowolony z niego zwłaszcza, że się coś w nim popieprzyło, t.j. jeden kanał się jakoś wzbudza w dodatku w środku jakoś się pokrosowały bloki i redukcje jednego kanału pokazuje w innym - wogóle bez sensu. Co do kompresji na każdy wokal to nie wiem czy jest konieczna, ostatnio sumuję wszystko i kompresor daję na wysyłce i też jest nieźle....
Hmm, to może lepiej będzie wysłać wszystkie wokale na subgrupę i na końcu dać jeden kompresor stereo (np Behringer MDX 2600) ?
Mam jeszcze pytanko co do awaryjności ww. sprzętów. Mam okazję ściągnąć je tanio z USA ale bez gwarancji na Europę, więc zastanawiam się czy różnica w cenie rzędu 150 PLN jest warta ryzyka?
Hmm, to może lepiej będzie wysłać wszystkie wokale na subgrupę i na końcu dać jeden kompresor stereo (np Behringer MDX 2600) ?
Mam jeszcze pytanko co do awaryjności ww. sprzętów. Mam okazję ściągnąć je tanio z USA ale bez gwarancji na Europę, więc zastanawiam się czy różnica w cenie rzędu 150 PLN jest warta ryzyka?
Mam jeszcze pytanko co do awaryjności ww. sprzętów. Mam okazję ściągnąć je tanio z USA ale bez gwarancji na Europę, więc zastanawiam się czy różnica w cenie rzędu 150 PLN jest warta ryzyka?...
Zakupiłem w końcu tego Behringera i testuję (na razie w domu). Póki co znalazłem jedną wadę: w jednym kanale w obwodzie bramki/expandera zamiast czerwonej diody jest zielona (tzn. obie są zielone). To taki niby szczegół, ale może świadczyć o solidności producenta
Jeśli ktos jest zainteresowany, to napiszę coś więcej jak trochę poużywam go w polu.
Zakupiłem w końcu tego Behringera i testuję (na razie w domu). Póki co znalazłem jedną wadę: w jednym kanale w obwodzie bramki/expandera zamiast czerwonej diody jest zielona (tzn. obie są zielone). To taki niby szczegół, ale może świadczyć o solidności producenta

Jeśli ktos jest zainteresowany, to napiszę coś więcej jak trochę poużywam go w polu.