Witam, jestem klawiszowcem w zespole rockowym.
Odszedlem z zespolu, w ktorym korzystalem z naglosnienia wokalisty, pozbieralem ludzi, gralismy na pozyczonych LDMach 150W.
Teraz musze zatroszczyc sie o wlasne naglosnienie.
Potrzebuje czegos do czego podlacze sobie syntezatory, do czego podepnie sie wokalista.
Czegos co starczy mi do salki prob (nie podam dokladnych rozmiarow.. ok 20m2), co bedzie naglasnialo nas (nadal mam na mysli klawisz + wokal) na koncertach w nieduzych klubach (na poczatek).
Szukam czegos, co bedzie moglo mi pozniej sluzyc za odlsuch, gdy naglasniany bede przez cos potezniejszego.
Zdaje sobie sprawe z tego, ze nie podalem wielu informacji, jednak nie bardzo znam sie na sprzecie naglosnieniowym.
Warunek to rozwiazanie budzetowe. Naglosnienie musialbym miec 'na juz', wiec nie moge pozwolic sobie na odlozenie wiekszej sumy pieniedzy.
Sprzedawca w sklepie muzycznym polecil mi takie rozwiazanie - RHA-15/2/300P
Spodobala mi sie wizja braku dokupowania mixerow, koncowek mocy.
Nie wiem tylko czy powinienem wziac ten najmocniejszy model kolumn, czy starczy 12ka?
A moze macie inne propozycje mieszczace sie w takim przedziale cenowym?
Ktos polecil jeszcze cos takiego.. - http://www.ldm.com.pl/detail.php?dz=kol_plp&id=1
Bardzo prosze o pomoc.
Nagłośnienie - proszę o pomoc
- Shadymonster
Re: Nagłośnienie - proszę o pomoc
Mam okazje kupic w niskiej cenie zestaw 2 kolumn pasywnych box electronics Pv-500 z glosnikami Celestion - czy to bylby dobry zakup?
Re: Nagłośnienie - proszę o pomoc
...Mam okazje kupic w niskiej cenie zestaw 2 kolumn pasywnych box electronics Pv-500 z glosnikami Celestion - czy to bylby dobry zakup?...
ja polecam Ci Peavey PR15P to są kolumny aktywne. A mixer tez sobie dokup, możesz tanio kupic jakiegos fajnego Behringera z fajnymi efektami do wokalu... np BEHRINGER XENYX 1204FX, miałem coś takiego i sprawdzał się super, mam też naglosnienie firmy Peavey i też nie mam żadnych powodow do narzekania:)
ja polecam Ci Peavey PR15P to są kolumny aktywne. A mixer tez sobie dokup, możesz tanio kupic jakiegos fajnego Behringera z fajnymi efektami do wokalu... np BEHRINGER XENYX 1204FX, miałem coś takiego i sprawdzał się super, mam też naglosnienie firmy Peavey i też nie mam żadnych powodow do narzekania:)