Witam
Potrzebuje na razie jednej aktywnej kolumny która podoła nagłosnić wokal na próbie kapeli. Gramy hard rock więc jest troche głosno:) A więc w oko wpadły mi te dwie kolumny.
Powiedzcie mi czy wogóle jedna taka kolumna uciagnie wokal??
Czy jest jakas spora różnica w głosnosci między 15' a 12' bo wat mają tyle samo???
Czy na przykład nie lepszym rozwiązaniem dla nas by było zakupienia dwóch kolumn Rh sound na 10' oczywiscie aktywy??
pomóżcie bo ja sie za bardzo nie znam a budżet zawężony :(
Pozdrawiam
Behringer b212a czy b215a?
Re: Behringer b212a czy b215a?
Behringer brzmi tak sobie, ale skoro kaski mało to cóż....
15 cali powinno dawać lepsze doły, a na waty nie patrz (szczególnie w przypadku Behringera) lecz na skuteczność.
(pamiętam że Behringer 400 Watowy grał ciszej niż JBL 250 Watowy)
No chyba że nie masz grzejnika elektrycznego na zimę.
15 cali powinno dawać lepsze doły, a na waty nie patrz (szczególnie w przypadku Behringera) lecz na skuteczność.
(pamiętam że Behringer 400 Watowy grał ciszej niż JBL 250 Watowy)
No chyba że nie masz grzejnika elektrycznego na zimę.
Lubię: klawisze, samplery, realizację, programowanie, DIY. Muzyka dub i okolice.
tzn. patrz na waty pod kątem wzmacniacza, ale jeśli chodzi o głośność to inny parametr za to odpowiada. Tu i tak oba aktywne więc wzmak pozostaje na marginesie.
Lubię: klawisze, samplery, realizację, programowanie, DIY. Muzyka dub i okolice.
Witam.
Mamy kolego ten sam problem kilka razy pisałem na forum o tym lecz z róznym skutkiem.Ja osobiście zrezygnowałem z Behringera B 212A ;
B 215A ,a że mam dobry wzmacniacz ,chcę kupić RCF ART 312 lub 315 pasywne lub Mackie .
I tu problem 12" głośniki mają prawie podobne parametry co 15" i co wybrać.
Pozdro.
Mamy kolego ten sam problem kilka razy pisałem na forum o tym lecz z róznym skutkiem.Ja osobiście zrezygnowałem z Behringera B 212A ;
B 215A ,a że mam dobry wzmacniacz ,chcę kupić RCF ART 312 lub 315 pasywne lub Mackie .
I tu problem 12" głośniki mają prawie podobne parametry co 15" i co wybrać.
Pozdro.
Mam 43 lat uczyłem się grać na klawiszach 11 lat obsługuję płynnie programy muzyczne. moich dwuch synów idzie w moje ślady
a panowie jak sadzicie ta jedna b215a da rade naglosnic wokal na probie???? Podkreslam ze gramy glosno :D
Witam.
Teoretycznie tak w praktyce to bywa różnie ,jeżeli głośno to tak jak hałaśliwie to nie,to zależy od jakości sprzętu jakiego używacie.
Kolega Dobmatt napisał mi kiedyś nie myl dynamiki z czadem.
Pozdro.
Teoretycznie tak w praktyce to bywa różnie ,jeżeli głośno to tak jak hałaśliwie to nie,to zależy od jakości sprzętu jakiego używacie.
Kolega Dobmatt napisał mi kiedyś nie myl dynamiki z czadem.
Pozdro.
Mam 43 lat uczyłem się grać na klawiszach 11 lat obsługuję płynnie programy muzyczne. moich dwuch synów idzie w moje ślady
Sprawdź ofertę aktywnych paczek Box Electronics,http://www.box.com.pl/pl/naglasniajace/m_naglasniajace.php?link=kolumny_aktywne&linkf=3
z dobrego źródła wiem, że są mega głośne, myślę że będą dwa razy lepsze niż ten Behringer,na Twoim miejscu skłaniałbym się właśnie ku takiemu rozwiązaniu. Pozdrawiam!
z dobrego źródła wiem, że są mega głośne, myślę że będą dwa razy lepsze niż ten Behringer,na Twoim miejscu skłaniałbym się właśnie ku takiemu rozwiązaniu. Pozdrawiam!
Muzyka, dj, skratch, nagłośnienie
A co powiecie o Db technologies Opera Live 212
akttyw na 12' basowym 300 wat??????????
akttyw na 12' basowym 300 wat??????????
Witam.
Zobacz w czerwcowym numerze E i S jest dokładny opis B212A i B215A
i jeżeli jest prawdą co tam piszą to bierz tylko to.
Pozdro.
Zobacz w czerwcowym numerze E i S jest dokładny opis B212A i B215A
i jeżeli jest prawdą co tam piszą to bierz tylko to.
Pozdro.