Alphard Hannibal

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
szkudlik
Re: Alphard Hannibal

Post autor: szkudlik » czwartek 11 paź 2007, 15:02

......Sluchajcie, a moze wzorem prosoundweb.com zrobimy oficjalny, kolektywny projekt polskiego line-array.

Być może najtrudniejsza sprawa czyli falowody by były nawet dostępne!
http://www.elmuz.com.pl/strony/aktualnosci.htm

(link znalazlem w reklamie w Elektronice Praktycznej)

Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

czarny108

Post autor: czarny108 » czwartek 11 paź 2007, 15:15

A właśnie.... czy ktoś z Was był na prezentacji w Końskich, albo słyszał zestaw tej firmy w akcji?

igi29

Post autor: igi29 » czwartek 11 paź 2007, 15:40

Czytam te brednie i płakac mi się chce. Nie wiem jak to brzmi, ale jezeli działa jak mikrofony firmy Alphard to zdecydowanie nie chcę tego słuchać. Kupiłem ostanio bezprzewód tej firmy i juz oddałem, przerywał, buczał i o jezu wszystko było straszne może po za wyglądem..... Prawie jak Beyerdynamic. Prawie robi dużą różnicę. Roześmiałe się jeszcze wpisem Pana naczelnego LiveSounda Polska. Mam do Pana pytanie, czy wogóle ktoś kupuje ten periodyk? Mam znajomego w Empiku, i może jeden egzemplarz się u nich sprzedaje w edycji. Teraz już zero bo przestałem go kupować. Zdecydowanie wolałbym opcje sprzętu estradowego w EIS. No ale to wasz wybór. Jeszcze jedna uwaga. Czy ktoś redaguje te teksty w LiS? Chyba nie bo czasem takie pierdoły tam piszecie, że głowa wielka. Chodzi mi tu o teksty Polskich autorów. Może lepiej kupić 100% przedruku? Pozostane jednak przy lekturze mojej ulubionej Estardy i Studio i Muzyki i Technologii.

serwis115

Post autor: serwis115 » czwartek 11 paź 2007, 16:12

Do wszystkich

Przepraszam wszystkich obrażonych, być może za bardzo byłem zaangażowany w wypowiedzi na forum, kosztem bieżących napraw. Będę wyłącznie do dyspozycji pod adresem firmy, gdzie proszę się zgłaszać w sprawach serwisowych. Mam nadzieje, że jakość moich świadczonych usług zaspokoi użytkowników. Prezentowane przez serwis opinie były wyłącznie moim stanowiskiem. Zwolennikom i tych, którzy mnie wspierali dziękuję choć gorliwość ta jest doprawdy zbędna. Zabieram się do pracy, to doprawdy doskonały pomysł, wszystkim użytkownikom życzę normalnych merytorycznych debat. Takie jest oficjalne stanowisko z którym ja także się zgadzam i dostosuję.

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Post autor: AlfonsoRodeo » czwartek 11 paź 2007, 16:21

igi29, nie badz takim malkontentem. Ta prasa wciaz sie rozwija w Polandzie a generalnie brakuje fachowcow z racji ogolnego braku kasy a co za tym idziei doswiadczenia. Wierz natomiast ze jest jakies okreslone grono fachowcow, lecz oni jakby sa poza tym wszystkim. Osobise mnie rozsmieszyl artykul o glosnikach, w ktorym autor opisuje neodymy jako konstrukcje o dalece wiekszej kompresji mocy niz ceramiczne egzemplarze, i o ich ogolnej"gorszosci". Szkoda, bo w praktyce sa zdecydowanie lepsze z wielu wzgledow.

Gazeta moze nie jest tak popularna, ale to chyba jedyna taka prasa, poza MiT, gdzie mozna zobacyzc co sie dzieje na polskiej "estradzie". Przedruki tez sa uzyteczne, nie kazdy bowiem zna jezyki obce w stopniu pozwalajacym na ich zrozumienie bez godzin spedzonych ze slownikiem.
Osobiscie kupuje ja co wydanie.

Co do falowodow HF, to owszem, jest Beyma (odpowiednik Ver-Tecowskiego), jest B&C sprzedawany w zestawach z driverami, jest BMS i jest "polska mysl techniczna":) Osobiscie nie balbym sie o ta kwestie, gora w zwiazku z wczesniej wymienionymi pozycjami ne pozostawia takich problemow jak srodek czy mid-bass, a bardziej precyzyjnie ich kotrolowany rozsyl w obu osiach.

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Post autor: AlfonsoRodeo » czwartek 11 paź 2007, 16:29

Osobiscie posiadam kilka koncepcji, oczywiscie nie jest to nic odkrywczego, bo coz nowego mozna wymyslec. Niemniej jednak sa to dobre rozwiazania (na podstawie wlasnych "badan rynku") i chetnie podjalbym temat przy uczestnictwie kilku fachowych i zyczliwych glow. Skorzystalby z tego moze nawet Alphard w kwestii swojego prototypu.

Redakcja

Post autor: Redakcja » czwartek 11 paź 2007, 16:30

....Sluchajcie, a moze wzorem prosoundweb.com zrobimy oficjalny, kolektywny projekt polskiego line-array.

...JESTEM ZA...

Świetny pomysł, jesteśmy gotowi wydzielić nawet specjalny dział na forum (oczywiście LS-Polska). Gdyby przy tym firma Alphard chciała się do nas dołączyć bylibyśmy naprawdę wdzięczni.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

LSP

Post autor: LSP » czwartek 11 paź 2007, 18:25

...Czytam te brednie i płakac mi się chce. Nie wiem jak to brzmi, ale jezeli działa jak mikrofony firmy Alphard to zdecydowanie nie chcę tego słuchać. Kupiłem ostanio bezprzewód tej firmy i juz oddałem, przerywał, buczał i o jezu wszystko było straszne może po za wyglądem..... Prawie jak Beyerdynamic. Prawie robi dużą różnicę. Roześmiałe się jeszcze wpisem Pana naczelnego LiveSounda Polska. Mam do Pana pytanie, czy wogóle ktoś kupuje ten periodyk? Mam znajomego w Empiku, i może jeden egzemplarz się u nich sprzedaje w edycji. Teraz już zero bo przestałem go kupować. Zdecydowanie wolałbym opcje sprzętu estradowego w EIS. No ale to wasz wybór. Jeszcze jedna uwaga. Czy ktoś redaguje te teksty w LiS? Chyba nie bo czasem takie pierdoły tam piszecie, że głowa wielka. Chodzi mi tu o teksty Polskich autorów. Może lepiej kupić 100% przedruku? Pozostane jednak przy lekturze mojej ulubionej Estardy i Studio i Muzyki i Technologii....
Z natury nie mam ochoty na odpowiadanie na głupkowate zaczepki typu "czasem takie pierdoły tam piszecie, że głowa wielka". Krytyka - owszem, ale konstruktywna i konkretna, a w ten sposób to nikomu ani niczemu nie służy (może oprócz wyładowania swojej frustracji przez autora). Odpowiem tylko - nie sprzedaż jest tu istotna, ale fakt, że pismo trafia tam gdzie ma trafiać, czyli do tzw. branży. Tyle na ten temat bo mnie admin "wyrzuci", za nie trzymanie się wątku:)

Mam tylko jeszcze małe pytanko do Alfonso - gdzie Waść znalazłeś takowy tekst o głośnikach? Pytam z ciekawości, bo nie mogę przypomnieć sobie żeby coś takiego było w LSP, chyba ze coś umkneło mojej uwadze

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Post autor: AlfonsoRodeo » czwartek 11 paź 2007, 20:08

Mam tylko jeszcze małe pytanko do Alfonso - gdzie Waść znalazłeś takowy tekst o głośnikach? Pytam z ciekawości, bo nie mogę przypomnieć sobie żeby coś takiego było w LSP, chyba ze coś umkneło mojej uwadze...

W rzeczy samej, przepraszam, pomylilem z artykulem z MiT. Wydawalo mi sie,ze zaznaczylem to w tresci calego postu. Ale rzeczywiscie, zachowalem sie nieodpowiedzialnie za co przepraszam.
A slowa owe o neodymie padly w MiT na jednej z ostatnich stron tegoz pisma.
Czytuje wszystkie 3, wiec mogla wkrasc mi sie jakas pomylka, lub nie sprecyzowalem nazwy pisma, w ktorym wystapil tekst o neodymach i ferrytach.
RAZ JESZCZE PRZEPRASZAM, LSP. Osobiscie pochwalilem LSP za to,ze w koncu ktos wydarzenia muzyczne z kraju i swiata w tak rozleglej formie - to narawde dobrze, bo moze stac sie powodem do myslenia nad profesjonalnoscia swoich uslug wsrod mnogich "polskich naglasniaczy".

Awatar użytkownika
psychokiller

Post autor: psychokiller » czwartek 11 paź 2007, 21:28

Moje pytanie.

Bo watek ten mial miec jakis zwiazek z LineArray zalozeniami i spelnieniem zalozen. Tymczasem przerodzilo sie to w konwersacje pogladowo reklamoa nie ublizajac alphardowi ani LSP. Tym czasem rozmow konczy sie tak jak wiekszosc pogadanek przy wodce. Kiedys woodka sie konczy i pijani panowie z braku zajecia zaczynaja szukac dymu.

Skro juz nie mowi sie na ten temat nic moze by go tak zamknac zeby nie zajmowac miejsca na formu.
Bo chyba z tego co wywnioskowlem o LineArray i Hannibalu juz zostalo wszytko powiedzine

Przperaszam jesli uraze kgokolwiek Lub wypowidam sie nieposiadajc funkcji moderatora czy redaktora ktorzy akurat w tej rozmowie staraja sie byc w miare obiektywni na ile tylko potrafia.

TO SIE CENI

A co do polskiego line array to jest przeciez
http://www.polaudio.com.pl/
Tez sa inne patenty.
Co do falowodu Beymy tez jest to ciekawe rozwiazanie chyba sobie takie dwie zamowie w ELMUZIE na probe
Przeciwnik PARTACTWA przeciwnik CHIŃSZCZYZNY

Zablokowany