Alphard Magnum

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
serwis115
Re: Alphard Magnum

Post autor: serwis115 » środa 10 paź 2007, 11:54

Ja bym Panu dał za ten żenujący popis co najmniej naganę, albo od reki wylał na zbity pysk.

Do "montera"

Proszę Pana za dobra pracę konsekwencją raczej jest wyróżnienie . W zakresie obowiązków pracownika serwisu jest udzielanie informacji. Chyba jestem jedyną normalna osobą która wykazała tyle cierpliwości i nie sądzę by to mogła być przyczyna mojego zwolnienia z pracy.
Chce pan donosić proszę bardzo, wtedy pewnie szef zobaczy jak szykanował Pan firmę bez podstawy chyba, że moderator wytnie te wszystkie pańskie głupie teksty. W temacie Magnum, nie powiedział Pan nic konkretnego a to że słyszał go tylko na targach Musik Media to kpina żeby móc oceniać. Tam zresztą przy perkusjach stały nasze stare modele przerobione nie przez nas tylko przez jednego z naszych klientów. Ja słuchałem tylko brzmienia perkusji gdy grała pani Polko z „Armi” było bardzo ostro i czysto. Może gdy za talerzami siedziały dzieciaki mogło być gorzej ale to oczywiste. Przy całym jednak hurgocie na halach targowych to o czym Pan mówi to kpina, żaden odsłuch nie może być wiarygodny tak jak to wszystko co na Pan mówi. Moje odczucia po występie pani Polko były super a pan mówi że fatalnie.
Może ktoś kto był w Krakowie wypowie się w tej kwestii, a osób słuchających występy pani Polko było dużo. Na tym forum czytałem komentarz że właśnie ten występ był jedną z większych atrakcji no i małego „mistrza”.
To jest ostatni mój post do Pana i żeby wszyscy to wiedzieli jest pan kłamca, oszust lub głuchy i za to mogę odpowiadać !

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » środa 10 paź 2007, 12:18

Jeszcze raz napisze, BYŁEM TAM i słyszałem to co słyszałem,tak ajet moja opinia, ostatnia wypowiedz jak widzimy - OFICJALNA - PRZEDSTAWICIELA FIRMY ALPHARD pokazuje podejście firmy do klientów.

I tym oto sposobem już nic nie zakupię spod tego loga i macie moją gwarancję, że ja, niezadowolony klient pomniejsze Wasze zyski i obroty. **********************

Myślę, że nie Ty jeden...

czarny108

Post autor: czarny108 » środa 10 paź 2007, 12:49

Acha mówisz o tych podwójnych.....

Co nie zmienia faktu, że masz, jakby to powiedzieć, żeby znowu nie obciążać serwera... 2500 niepotrzebnych kosztów

Wiesz co, skoro można kupić tuby, to pewnie i można kupić same obudowy

Pozdrawiam

============================================

W stolarke to by mi się nie chciało bawić, reszta hand-made to jak najbardziej.

powiedzmy że kupuje po prostu 2x Magnum 345X - jakies 2900zl
do tego przetworniki - obudowa narzuca 4xwoofer 15", 2x driver 2" + 2 xMID 6.5" - kwestia doboru konkretnych modeli to inny temat - wymaga chociażby poznania parametrów obudowy, możliwości ewentualnego przestrojenia bass-reflexu i dopasowania do tego konkretnych modeli szczególnie woofera, na razie "ślepo" zakładam takie jak podałeś wyzej

4xwoofer - 675zl=2700

2x6MI100 - 269zl=538

2xDT220 = 400? jakoś google nie wypluwa jego ceny :)

to w tej wersji mamy 2900+2700+538+400 = 6538 za pare... ponad polowa ceny Mackie.

do tego albo zwrotnica albo lepiej zasilanie tri-amp (w ostateczności bi-amp). Dalej niezła cena, ale już nie aż tak super atrakcyjna.

Do zastanowienia

...

serwis115

Post autor: serwis115 » środa 10 paź 2007, 12:50

Do zastanowienia

Do "Szkudnik"

Alphard jest jak najbardziej znaną firmą a Pan jesteś ignorant i tyle.
Powiem bez żenady to o czym teraz Pan pisze, po pierwsze nie ma tematu. Podrugie nie ma Pan najmniejszego pojęcia, że ta kolumna właśnie została specjalnie zaprojektowana do tych głośników które ma obecnie i nie ma możliwości by dobrał Pan inne lepsze do tej obudowy, szkoda trudu, to bezsensu.
Goście, chcecie robić podróbkę Alpharda i wygadujecie głupoty o wymianach głośników. Nidgy nie dorównacie, tu nie ma zmartwienia. I to tacy goście chcą polemizować z Alphardem skoro serwisant kona ze śmiechu. I co, może to jeszcze na sprzedaż? Jesli Pana cały sprzęt na estradzie tak wygląda to zaiste robi Pan wrażenie ale na wiewiórkach bez obrazu dla "wiewiórek". Życzę Powodzenia i szkoda że zmarnowałem tyle czasu, choć i tak wcześniej czy później kupi Pan Magum albo Hannibala bo to co Pan planuje to dziecinada. "Do zastanowienia" jest tylko kiedy pójdzie Pan do lekarza. Na tym kończę to prywatna moja opinia.

serwis115

Post autor: serwis115 » środa 10 paź 2007, 12:54

...No to policzmy

Do "Czarny108"

Co Pan chce liczyć to jest całkowite „0” zero a zero jak wszyscy wiedzą zawsze będzie zerem. Nawet najlepsza obudowa, skrzynia którą ALPHARD zaprojektował do Magnum nic tu panu niestety nie pomoże. Pan po prostu strzela a nie robi projekty i wyliczenia. Co by pan nie wsadził do tych kolumn nie może zagrać lepiej niż Magnum. No może za jakieś 10 lat przy ciężkiej pracy osiągnie pan nasz poziom, oczywiście poza pracą wymaga to wytrwałej nauki. Do analizy na razie polecam ten tekst, niech pan go rozbierze na kawałki i przeprowadzi wnikliwą analizę jak wcześniej tylko teraz proszę wyciągnąć lepsze wnioski. Na razie nikomu pan chyba nie zaimponował swoim „wynalazkiem” i się pan publicznie ośmiesza. Ja co prawda po pracy czasami robie małe imprezki i na nich od roku wszyscy bawią się doskonale oczywiście przy Magnum. Brzmienie z tych kolumn jest doprawdy bardzo naturalne, ciepłe a takie lubię i nie muszę mieć do tego dużo innych akcesorii a to ważne. Może tylko zmienię w przyszłości na Hannibale ale te niestety będzie dużo droższe od Magnum choć oczywiście zdecydowanie taniej od planowanych przez Pana wynalazków a o zrobieniu takich to już niech pan nawet nie marzy, bo to mogą robić tylko najlepsi a nie domowi eksperci. Niech Pan szuka pracy za granicą, wtedy to samo usłyszy. Na tym kończę, to moja prywatna opinia.

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » środa 10 paź 2007, 12:55

Wydaje mi się, że tu jednak JEST pole do popisu dla admina...

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » środa 10 paź 2007, 12:59

Ufff, żeczywiście,
To też daje do myślenia, powiedzmy że nawet Aplhard jest super-hiper. A tu się zepsuje (bo wszystko, nawet Midas się psuje), trafiam do serwisu i z kim muszę rozmawiać?

Samo to skreśla Alph z listy alternatyw

GRATULACJE dla pana który tak dba o dobre imię firmy
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » środa 10 paź 2007, 13:04

Po namyśle zmieniam zdanie. Pan serwis nie łamie regulaminu.

Przecież jego posty to nie jest kryptoreklama. To jest antyreklama, bez "krypto"

czarny108

Post autor: czarny108 » środa 10 paź 2007, 13:10

Jezu.... to przebija nawet słynnego jasia_śmietanę z onetu.....

serwis115

Post autor: serwis115 » środa 10 paź 2007, 13:34

...Ufff, żeczywiście,
To też daje do myślenia, powiedzmy że nawet Aplhard jest super-hiper. A tu się zepsuje (bo wszystko, nawet Midas się psuje), trafiam do serwisu i z kim muszę rozmawiać?

Samo to skreśla Alph z listy alternatyw

GRATULACJE dla pana który tak dba o dobre imię firmy
...

Do "Szkudnik"

Odpowiem tylko z jednego powodu, ja wykonuję swoją pracę, a Pan mi przeszkadza. Staram się wszystkie naprawy wykonywać w terminie i tak jak potrafię, zadowolić każdego klienta, a to, że prowadziłem z Panem dyskusję, to dowód, że robię to nawet w ciężkich przypadkach, jeśli uraziłem, to przepraszam i proszę o zastanowienie też Pana, czy jest Pan tu taki grzeczny.

ODPOWIEDZ