Miksery cyfrowe do pracy na scenie

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Zbynia
Re: Miksery cyfrowe do pracy na scenie

Post autor: Zbynia » piątek 28 wrz 2007, 09:16

...A widziałeś gdzieś dłuższe?
...
w 01v sa tylko 60mm......a to juz krotko - za krotko - i za slabo ze 128 stopniami - albo masz za cicho albo za glosno - na koncercie mozna jeszcze tego tak nie slyszec ale w studio jak najbardziej.....

a te 100mm i 256 to juz cos - a bywaja tez 512 stopniowe i to jest wypas

jak sie nie myle to byla jakas konsoleta bodajze z 120mm.....ale to jakas z tych najwyzszych polek ......

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 28 wrz 2007, 09:18

...
A sam mikser już nie sprzedawany oficjalnie w Europie (ROHS?), jeszcze niedawno można było kupić na Allegro (nowy) za 2200...2700zł

tak, pytalem sie Behringera i dostałem od nich odpowiedź że ROHS jest winowajcą.
...
chodzily sluchy ze mieli z tego wzgledu robic nowa wersje - a przy obecnych cenach podzespolow i mozliwosciach ukladow moglabybyc to rewelacja za grosze....

no ale cisza w temacie

Awatar użytkownika
adammus

Post autor: adammus » środa 03 paź 2007, 14:53

NO i zakupiłem Soundcraft-a 324 life. Po prostu bomba. Tak intuicyjnego iterfejsu, gdzie wszystko jest na wierzchu w połączeniu z mozliwościami cyfry nie widziałem. Nie umywa się do Yamahy 01v.
Brzmieniowo też super. Jedyny mały minusik to że nie ma kompresorów na każdym kanale tylko na dwóch wybranych.
A tak ma wszystko co potrzeba do pracy life - bridgemetery na każdym kanale, grupy mutujące, 4 podgrupy, na kazdym kanale instery i directy, parametryczne equalizery kanałowe, 4 auxy + 2 dodatkowe przy rezygnacji z efektów lexicona(któe według mnie brzmią świetnie).
Dodatkowo dostałem panel z rozszerzeniem o dodatkowe 8 regulowanych wejść XLR. To i na większe imprezki da radę.

Jednym słowem super udany wybór. Polecam ten model. :)
muzyka

ODPOWIEDZ