Jakie piano do zespołu?

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
mnich123
Re: Jakie piano do zespołu?

Post autor: mnich123 » piątek 28 wrz 2007, 15:52

...P.S.
Tak teraz sobie jeszcze pomyślałem
Otóż warto uświadomić sobie, że każdy współczesny el-instrument to jeszcze jeden (zwykle całkiem nie kiepski) komputer. Przy tym nie znam przypadku, aby jego programiści nie pozostawili specfurtek dla siebie, a które to wcześniej czy później otwierają tzw. userzy "amatorzy". I tu właśnie pogłębiona wiedza o MIDI jest nie do przecenienia.
Osobiście już nieraz widziałem takie cuda w tym temacie wyprawiane na wydawałoby się absolutnie "niereformowalnym" sprzęcie, że (jak tu czasem piszą) klękajcie narody .
...
ok to co byś proponował?
Co mniej więcej kupić (będe jednak myślał o kurweil'u - ale z tego co czytam to do niego też można podpiąć midi, tak?)
Moduł - gdzie go podpiąć dokładnie i jak sterować nim i pianinem aby odczytać wszystkie próbki z niego?Jestem zileony w midi, przyznaję....czytałem ale nie wiem jak ze strony praktycznej do tego podejść...
www.studiodapson.freehost.pl

Awatar użytkownika
preceli

Re: Jakie piano do zespołu?

Post autor: preceli » piątek 28 wrz 2007, 21:17

...Co mniej więcej kupić (będe jednak myślał o kurweil'u - ale z tego co czytam to do niego też można podpiąć midi, tak?)...

TAK.

Mnichu, toż PISAŁEM: zamiast dziękować lepiej będzie gdy solidnie wgryziesz się w tematykę MIDI.
Co mam (mamy) Ci na biegu doradzić skoro wszystko co napiszę (powinienem napisać) na bank do Ciebie nie dotrze zanim nie załapiesz choć trochę o czym mowa? Pomijając fakt, że na ten temat wypisaliśmy już na tym forum dziesiątki stron (marsz do wyszukiwarki), to online masz tu jeszcze dział FAQ, że o wersji drukowanej EiS już nie wspomnę .
Czytaj powoli i ze zrozumieniem. I dopiero jak będziesz miał konkrety z którymi sobie już nijak nie poradzisz, to zaatakuj na forum.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

ODPOWIEDZ