Jakie piano do zespołu?
a co z kurwzeil pc 88?na przykład używane z 2900 zł?warto?
www.studiodapson.freehost.pl
Re: Jakie piano do zespołu?
...a co z kurwzeil pc 88?na przykład używane z 2900 zł?warto?...
On brzmi zupełnie inaczej niż Yamahy, o których było powyżej. Musiałbys posłuchać i sprawdzić które brzmienie będzie się lepiej "kleiło" z twoim bandem. Chodzą słuchy że Kurzweile lepiej brzmią w gęstych aranżach, ale ja uważam, że Yamaha też daje radę (mam P-120).
On brzmi zupełnie inaczej niż Yamahy, o których było powyżej. Musiałbys posłuchać i sprawdzić które brzmienie będzie się lepiej "kleiło" z twoim bandem. Chodzą słuchy że Kurzweile lepiej brzmią w gęstych aranżach, ale ja uważam, że Yamaha też daje radę (mam P-120).
Hammond SK1
- mr-hammond
...a co z kurwzeil pc 88?na przykład używane z 2900 zł?warto?...
Kupujac kurzweila dostajesz fantastyczny sterownik midi 4 strefowy ze sliderami zadne stage piano w tej cenie nie oferuje czegos takiego.
Brzmienia sprawdz na stronie badz na innych gdzie sa filmy video, no i nie kupuj w ciemno.
Kupujac kurzweila dostajesz fantastyczny sterownik midi 4 strefowy ze sliderami zadne stage piano w tej cenie nie oferuje czegos takiego.
Brzmienia sprawdz na stronie badz na innych gdzie sa filmy video, no i nie kupuj w ciemno.
......a co z kurwzeil pc 88?na przykład używane z 2900 zł?warto?...
Brzmienia sprawdz na stronie badz na innych gdzie sa filmy video, no i nie kupuj w ciemno....
acha...cieszę się,że napisałeś:)
1)możesz mi przybliżyć o co dokładnie chodzi z tym sterownikiem midi?4 sterfy...
2)SLider'y to te pokrętła tak?Jak one modukują dźwięk?
3)Czy mogę podłączyć do piana inne instrumenty aby wzbogacić brzmienia?
Brzmienia sprawdz na stronie badz na innych gdzie sa filmy video, no i nie kupuj w ciemno....
1)możesz mi przybliżyć o co dokładnie chodzi z tym sterownikiem midi?4 sterfy...
Moim zdaniem Korg to może być to co szukasz bo spektrum barw jakie ci jest potrzebne powinno tam być odpowiednie. Z reguły Korgi dobrze przebijają się brzmieniem i dynamiką. Smyczki, Organy, Piana elektryczne w Korgach są niezłe. Ale nie każdemu mogą one pasować i ich charakter a np. yamaha tutaj oferuje trochę inne brzmienie. Ja bym celował w Korga ale i tak musisz to posłuchać i ocenić co bardziej spasuje twoim gustom.
Z tego co widać, cena niestety mocno kroi wybór
bo równie dobrze możnaby pokusić się o jakieś workstation ale to wyjdzie na pewno drożej a i klawiatura będzie tu chyba gorsza.

...Moim zdaniem Korg to może być to co szukasz bo spektrum barw jakie ci jest potrzebne powinno tam być odpowiednie. Z reguły Korgi dobrze przebijają się brzmieniem i dynamiką. Smyczki, Organy, Piana elektryczne w Korgach są niezłe. Ale nie każdemu mogą one pasować i ich charakter a np. yamaha tutaj oferuje trochę inne brzmienie. Ja bym celował w Korga ale i tak musisz to posłuchać i ocenić co bardziej spasuje twoim gustom.
bo równie dobrze możnaby pokusić się o jakieś workstation ale to wyjdzie na pewno drożej a i klawiatura będzie tu chyba gorsza....
a cena 2900 za używanego kurzweil'a to dobra cena?
Stan tech. bardzo dobry

a cena 2900 za używanego kurzweil'a to dobra cena?
Stan tech. bardzo dobry
- mr-hammond
...
Masz wplyw na jasnosc brzmien oraz glosnosc umieszczenie w panoramie i chyba cos jeszcze, podlaczajac zew. modul sterujesz filtrami i innymi rzeczami tak jak na normalnej klawiaturze czego np za pomoca korga sp200 czy yamahy p70 nie zrobisz. Jesli grales na nim i jestes pewien ze stan bardzo dobry i brzmienie ci odpowiada to wiecej zyskasz, niz kupujac yamahe czy korga ( taki zakup na przyszlosc ), nikt tutaj Ci nie powie czy ma lepsze brzmienia od instrumentu X czy Y.
...
Masz wplyw na jasnosc brzmien oraz glosnosc umieszczenie w panoramie i chyba cos jeszcze, podlaczajac zew. modul sterujesz filtrami i innymi rzeczami tak jak na normalnej klawiaturze czego np za pomoca korga sp200 czy yamahy p70 nie zrobisz. Jesli grales na nim i jestes pewien ze stan bardzo dobry i brzmienie ci odpowiada to wiecej zyskasz, niz kupujac yamahe czy korga ( taki zakup na przyszlosc ), nikt tutaj Ci nie powie czy ma lepsze brzmienia od instrumentu X czy Y.
...
...
dzięki :)
...dzięki :)...
Zamiast dziękować lepiej będzie gdy solidnie wgryziesz się w tematykę MIDI.
Nic nie stoi na przeszkodzie aby dowolny instrument który wg Ciebie brzmi doskonale, a nie ma wspomnianych funkcji (o których np. wspomniał wcześniej kolega mr-hammond), w prosty (i w miarę tani!) sposób wspomóc przez zewnętrzny kontroler MIDI (już bez klawiatury)zaopatrzony we wszystko czym była mowa, a nawet znacznie, znacznie więcej!
[addsig]
Zamiast dziękować lepiej będzie gdy solidnie wgryziesz się w tematykę MIDI.
Nic nie stoi na przeszkodzie aby dowolny instrument który wg Ciebie brzmi doskonale, a nie ma wspomnianych funkcji (o których np. wspomniał wcześniej kolega mr-hammond), w prosty (i w miarę tani!) sposób wspomóc przez zewnętrzny kontroler MIDI (już bez klawiatury)zaopatrzony we wszystko czym była mowa, a nawet znacznie, znacznie więcej!
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
P.S.
Tak teraz sobie jeszcze pomyślałem
Otóż warto uświadomić sobie, że każdy współczesny el-instrument to jeszcze jeden (zwykle całkiem nie kiepski) komputer. Przy tym nie znam przypadku, aby jego programiści nie pozostawili specfurtek dla siebie, a które to wcześniej czy później otwierają tzw. userzy "amatorzy". I tu właśnie pogłębiona wiedza o MIDI jest nie do przecenienia.
Osobiście już nieraz widziałem takie cuda w tym temacie wyprawiane na wydawałoby się absolutnie "niereformowalnym" sprzęcie, że (jak tu czasem piszą) klękajcie narody
.
[addsig]
Tak teraz sobie jeszcze pomyślałem

Otóż warto uświadomić sobie, że każdy współczesny el-instrument to jeszcze jeden (zwykle całkiem nie kiepski) komputer. Przy tym nie znam przypadku, aby jego programiści nie pozostawili specfurtek dla siebie, a które to wcześniej czy później otwierają tzw. userzy "amatorzy". I tu właśnie pogłębiona wiedza o MIDI jest nie do przecenienia.
Osobiście już nieraz widziałem takie cuda w tym temacie wyprawiane na wydawałoby się absolutnie "niereformowalnym" sprzęcie, że (jak tu czasem piszą) klękajcie narody

[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.