Witam Mam Koszmarny proble z bezprzewodowymi mikrofonami strasznie sie sprzęzają normalnie muszę stac w jednym niejscu na scenie.Z przewodowymi mikrofonami nie miałęm takiej komedi
Co mam zrobić żeby nie robić wiochy na scenie????
Jak uniknąć sprzężeń?
Re: Jak uniknąć sprzężeń?
...Witam Mam Koszmarny proble z bezprzewodowymi mikrofonami strasznie sie sprzęzają normalnie muszę stac w jednym niejscu na scenie.Z przewodowymi mikrofonami nie miałęm takiej komedi
Co mam zrobić żeby nie robić wiochy na scenie????...
Kupić coś lepszego niż Alphardy?
Co mam zrobić żeby nie robić wiochy na scenie????...
Kupić coś lepszego niż Alphardy?
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]
Kupić coś lepszego niż Alphardy?...
Może i tak ale jak nie stać np na shura beta 58 to i tym trzeba sie zadowoli
Mój kolega ma pg58 bezprzewodowegi i mam ten sam proble a dzwięk z alpharta jest taki sam nikt by tego nie odróznił a zasięg ma napewno lepszy od shura
Ale wracając do sprzęzeń może na korektorze jakieś pasmo przyciąć albo co ??
Było to przerabiane 1000 razy. Bramka szumów, odpowiednio ustawiona rozwiązuje 90% przypadków. O tym, że na scenie do mikrofonu trzeba mówić głośniej, niż np. w radiu nie mówię bo wiadomo. Korzystam z samych bramek i nigdy nie miałem problemu, a kolesie których nagłaśniam stoją czasem nawet przed samą kolumną. Albo np. Deq2496, testowałem, też działa bardzo zacnie. Z tym, że z bramkami jest mniej roboty i możesz je założyć niezależnie na każdy mikrofon. Szybki atak, szybki powrót wysoki punkt zadziałania i po problemie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
A ja nieświadomy używałem korektora tercjowego.. człowiek się uczy całe życie jednak...
Jeśli mogę jakoś pomóc - mam w kapeli 3 różne modele shura SM58, BG i PG, a cały sprzęt na jakim lecę to Yamaha i nie mam żadnych problemów ze sprzęganiem nawet jak podejdę koło głośnika. Co do jakiejkolwiek rady to tak jak poprzednicy podpowiadają, obetnij jakieś pasmo w zakresie tonów wysokich. Kolejną rzeczą jaką polecam to wysterowanie samego mikrofonu (moje Shury mają potencjometr do wysterowania majka), druga sprawa to matka w Shurach ma dodatkowo regulację volume. I trzecia sprawa i chyba jedna z ważniejszych to być może masz za mocno odkręconą jakąś "gałę" odpowiadającą za kamerę pogłosową (kiedyś u mnie to był najczęstszy powód sprzęgu). Nie używam żadnych bramek kamera pog. jest dobrze wysterowana i wszystko wymiata jak należy.
Muzyk