Yamaha MSR400 i MSR800

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
djco
Yamaha MSR400 i MSR800

Post autor: djco » poniedziałek 04 cze 2007, 13:29

Witam. Czy ktoś z was spotkał się z tymi głośnikami, bądź ma jako takie informacje na ich temat i czy warto je kupić ? A może ktoś z was testował te głośniki? Ja Szukałem po Internecie ale żadnych opinii na temat tych aktywnych głośników nie znalazłem. Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc i informacje. Dodam że 2xMSR400 + 2xMSR800 kosztują około 11 000 złotych, a przymierzam się do ich zakupu a niestety nie mam możliwości ich sam przetestować ani posłuchać. Sprzedawcy różnych sklepów zapewniają żę grają b.dobrze ale chciałbym jeszcze was posłuchać. Pozdrawiam.
Muzyk

Awatar użytkownika
djco

Re: Yamaha MSR400 i MSR800

Post autor: djco » środa 01 sie 2007, 06:29

OK - a więc jestem ponownie i mogę się już podzielić pierwszymi wrażeniami z zestawu 2xMSR400 i 2xMSR800 firmy Yamaha. Na razie podłączałem to w domu na w pomieszczeniu około 20 m2 i muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem tego sprzętu. MSR400 grają bardzo czysto i porównywalnie do JBL EON 175W. MSR400 mają charakterystykę prawie płaską i dają bardzo czyste brzmienie w zakresie średnich i wysokich tonów. Ich moc to 225W na 12" głośnik i 75W na "gwizdek". Po podłączeniu do nich dodatkowo 2-óch głośników sub-bass MSR800 to dopiero cały zestaw dostaje porządnego "kopa". Bass potężny, soczysty i miękki z możliwością regulacji w zakresie od 80-100Hz - ia tak jak zapewnia producent "...nie tylko można usłyszeć dobry bas ale i go poczuć". Za cenę około 12000 to naprawdę super zestaw. Za parę dni jeszcze go przetestuję w warunkach polowych i ew. jeszcze coś dopiszę.
Muzyk

Awatar użytkownika
djco

Re: Yamaha MSR400 i MSR800

Post autor: djco » poniedziałek 27 sie 2007, 13:04

Ponownie ja i już raczej ostatni raz. W/w sprzęt już został przetestowany w polowych warunkach i żeby nie zanudzać to napiszę, że za tą kasę to był bardzo dobry zakup. Pełny komfort na graniu, sprzęt dobrze wykonany, a przenoszenie dźwięku na b.wysokim poziomie. Ważne jest by do tego zestawu wykonać lub zamówić porządne okablowanie sygnałowe i zasilające, aby nie było żadnych brumów i innych niedogodności. Kończąc polecam ten sprzęt mimo, iż marka Yamaha w dużym stopniu kojarzy się z keybordami kiepskiej jakości, jednak w tym przypadku yamaha się spisała na b. wysokim poziomie.
Muzyk

ODPOWIEDZ