HK AUDIO systemy pasywne

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
WG
HK AUDIO systemy pasywne

Post autor: WG » poniedziałek 06 sie 2007, 22:02

Interesują mnie jakieś opinie na temat systemów pasywnych HK AUDIO, na pewno bardziej popularne są zestawy aktywne LUCAS, ELIAS, ACTOR itp. i tu łatwiej znaleźć co nieco ale gorzej z pasywnymi.

Mimo to może jednak ktoś coś napisze na temat pasywnych systemów firmy HK AUDIO: PR:O i Linear3 i jak się one mają do aktywnych propozycji tej firmy ?

Czy warto się tym interesować, czy nie jest to czasem budżetowa odmiana systemów aktywnych, solidność wykonania/wykończenia, skuteczność, awaryjność itp.

Wyszukiwarka na hasło hk audio zwraca ciut dużo linków >3000

WG

Re: HK AUDIO systemy pasywne

Post autor: WG » poniedziałek 06 sie 2007, 22:35

Sprawdziłem pod HK, praktycznie nic na temat pasywnych nie ma.

vszu

Post autor: vszu » czwartek 16 sie 2007, 19:29

No właśnie, dobry temat, bo i mnie bardzo ciekawi Wasza opinia na temat HK PR:O. Mam zamiar zakupić basy z tej serii.
Doszły do mnie opinie, że ta pasywna seria chodzi lepiej niż Peavey UL. Skuteczność paczek jest o wiele wyższa i firma raczej bardziej konkretna.
Ciekaw jestem Waszych opinii, czy w tej półce cenowej to dobry wybór. Zamierzam także sprzedać swoje UL 15 i zakupić do tych basów HK PR:O 12.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
piosenkarz

Post autor: piosenkarz » czwartek 16 sie 2007, 23:44

Witam miałem okazje się spotkać z PR:O ale jedynie systemem odsłuchowym wydaje mi się że dosyć dobrze grały. Na przodach były ConTour Array (ale jedynie CTA208(3szt./strona)) a basy były z firmy Mackie SWA 1801 z(4szt./strona). Całkiem nieźle to gadało, lecz śmiem stwierdzic, że akustyk był średniej klasy, ogólnie w nagłośnieniu brakowało środka:/ (byłem tam jako wykonawca, śpiewałem z chórem).
Sprzęt nagłaśniający ogólnie wywarł na mnie pozytywne wrażenie

ODPOWIEDZ