Jakbyś odwiedził moja stronkę, to zapewne byś wiedział, że nie tylko ta firma ma doświadczenia w tego typu konstrukcjach
Cieszę się, że przynajmniej dwie osoby odpowiedziały. Silver: Nachylałełeś dwie 15' względem siebie pionowo. Nie ukrywam, że zależy mi na zawężeniu czoła kolumny. Mogę kupić dobrą piętnastkę za tysiaka, ale z symulacji wychodzi, że dwie dwunastki, nawet tak badziajskie jak Delta 12LF zapewniają większy SPL niż jedna 15 Beymy bądź RCF w paśmie 60+. I dlatego zastanawiam się, czy nie zestroić ich tak, żeby zapewniały jakikolwiek bas przy dostarczeniu np. 500W i jednocześnie mogły pracować w paśmie 100-500 z pełnym obciążeniem podparte subbasem. Jednocześnie skłaniam się ku rozwiązaniu Renkus-Heinza bo między tymi dwunastkami z obudowy wyłoni się końcówka mocowania statywu.
Alfonso: kąt 60 stopni wynika z wymiarów owej nieszczęsnej tuby. Chce zrobić coś w miarę małego, co przy zasilaniu dwóch dwunastek będzie dawało jakikolwiek bas np. w paśmie 50-500Hz będzie do tego można doprowadzić 500W.
Tak swoją drogą.... wszystkim miłośnikom firmy Eminence polecm PDF z projektami obudów. Delta 12LF owszem ma 500W.... ale po przycięciu do 100Hz. Silver masz piwo jak będziesz w Krakowie. Alfonso też