Yamaha W7 - jak wgrać sampla?

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Redakcja
Re: Yamaha W7 - jak wgrać sampla?

Post autor: Redakcja » poniedziałek 05 lut 2007, 18:41

...Tylu postow nt. Yamahy W7 to nie bylo we wszystkich dyskusjach razem wzietych na eis czy pl.rec.muzyka.bin w ostatnich 10 latach Sie topowy klawisz zrobil...

Panowie, fajnie, tylko co ma np. powiedzieć p. Maciej, co to tyle telefonów naraz i to w jednej, mocno zamierzchłej już sprawie dawno nie uświadczył. Dobrze, że człek życiowy jest
A wszystko to przez "jakieś" sampelki o wadze kilkunastu kB, które to na dodatek trzeba ostro i bardzo przemyślnie zapętlać aby cokolwiek i z sensem chciało zagrać
I nie pytajcie już jak to się robi bo Yamaha zakazała, i tyla

P.S.
Mnie też jest przykro
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
adrianmarjan

Post autor: adrianmarjan » poniedziałek 05 lut 2007, 19:00

......Tylu postow nt. Yamahy W7 to nie bylo we wszystkich dyskusjach razem wzietych na eis czy pl.rec.muzyka.bin w ostatnich 10 latach Sie topowy klawisz zrobil...

Panowie, fajnie, tylko co ma np. powiedzieć p. Maciej, co to tyle telefonów naraz i to w jednej, mocno zamierzchłej już sprawie dawno nie uświadczył. Dobrze, że człek życiowy jest
A wszystko to przez "jakieś" sampelki o wadze kilkunastu kB, które to na dodatek trzeba ostro i bardzo przemyślnie zapętlać aby cokolwiek i z sensem chciało zagrać
I nie pytajcie już jak to się robi bo Yamaha zakazała, i tyla

P.S.
Mnie też jest przykro
...
łłłłłłłiiiiiiiiiiiiiiiittttttttttttttaaaaaaaaaaaammmmmmmmm!!!!!!!!!

Jeżeli udało się to p. Pawłowskiemu i to za pomocą atari o ile dobrze pamiętam.... to na dzień dzisiejszy za pomocą dośc wygodnych programów do pisania edytorów itd... komuś się to uda...
MAM NADZIEJĘ ŻE KTOŚ Z WAS ZNA TAKIEGO *PANA* DLA KTÓREGO NAPISANIE OWEGO np. W7Editor BĘDZIE JAK DLA MNIE I WAS PANOWIE ZROBIENIE FAJNEGO UTWORU.... CHODZI MI ŻE TO B.PROSTE !!!
Jestem naprawdę zaszokowany że Yamaha zabroniła w tym grzebać !!!!
przecież samplera za pomocą jakiegoś programu z w7 nie da rady zrobić

PS...Do redakcji... Większości z nas, WŁAŚCICIELI W7 chodzi o sample perkusyjne KTÓRYCH NNNNNIIIIIIEEEEEEEEE!!!!!!!!! TRZEBA ZAPĘTLAĆ !!!

CHCIAŁ BYM zadzwonić do tego p.pawłowskiego lecz obawiam się że nie będzie chciał zemną rozmawiać boooooooo.... chyba pan czasu nie ma !
Więc zrezygnowałem z tego kROKU i mam nadzieję że może jest ktoś na forum kto da sobie z tym problemem radę !!!

POZDRAWIAM...!!!
GRAJEk na Wiejskich iMpresssskah

Redakcja

Post autor: Redakcja » poniedziałek 05 lut 2007, 19:14

...to na dzień dzisiejszy za pomocą dośc wygodnych programów do pisania edytorów itd... komuś się to uda...
...CHODZI MI ŻE TO B.PROSTE !!!...

Kolego adrianmarjan, nie krzycz tak
Otóż wcale nie, jak się okazuje, okazało.
Ten patent, jak do tej pory, był tylko w ręku jednego człowieka na świecie. Fajnie, że Polaka .

...MAM NADZIEJĘ ŻE KTOŚ Z WAS ZNA TAKIEGO *PANA* DLA KTÓREGO NAPISANIE OWEGO np. W7Editor BĘDZIE JAK DLA MNIE I WAS PANOWIE ZROBIENIE FAJNEGO UTWORU.... Jestem naprawdę zaszokowany że Yamaha zabroniła w tym grzebać !!!!

Musisz coś wreszcie zrozumieć, skoro Yamaha tego sobie nie życzy, to żaden szanujący się programista (o zdrowych zmysłach) nie podejmie się tego oficjalnie. Nieoficjalnie raczej też, bo to już nie te czasy.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
seev

Post autor: seev » poniedziałek 05 lut 2007, 20:58

Walu,dzięki bardzo za te banki

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » poniedziałek 05 lut 2007, 23:54

...A wszystko to przez "jakieś" sampelki o wadze kilkunastu kB, które to na dodatek trzeba ostro i bardzo przemyślnie zapętlać aby cokolwiek i z sensem chciało zagrać ...

A... i teraz zaskoczyłem czemuż to pliczek który ma kilka songów, programów i sampli może mieć raptem niecałe 300k
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » wtorek 06 lut 2007, 00:14

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 02:17 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » wtorek 06 lut 2007, 08:44

....A uwierzycie, że taki np. Cubase pod Atari ST w wersji drugiej, nie licząc dodatków (typu dema utworów, groovy MIDI, mapy mixerów), miał około 600 kB i mieścił się spokojnie na dyskietce DD 720 kB?

Trójka full wypas (z dodatkami) też się mieściła. Tyle, że dyskietkę trzeba było sformatować powyżej 800k. Co nie było też jakimś wielkim hola.

...A Logic na Atari ST był jeszcze lepszy. Miał... 500 kB...

A nie C-Lab Notator/Creator?
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » wtorek 06 lut 2007, 11:31

Podsumowujac. Dla mnie temat "wgrywania sampli do W7" jest zakonczony. I niech nikt nie mowi, ze to prosta sprawa, bo nawet zwykly edytor do tej pory nie powstal (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo). Skoro juz powiedzialem o kims tak zdolnym jak Maciej Pawlowski, to prosze o uszanowanie jego czasu i nie dzwonienie z pytaniami "jak to zrobic", bo naprawde on jest wystarczajaco zajetym czlowiekiem, aby teraz zajmowac sie tak zamierzchlymi czasami. I najwazniejsze: Yamaha ZABRONILA, wiec jezeli ktos chce, to na wlasna reke trzeba to robic, nie wciagajac czlowieka, ktory z Yamaha wspolpracowal.
Pomyslmy o dobrym edytorze barw, wgrywanie minisampelkow nie zmieni juz jakosci brzmienia W7. Nie ma co sie ludzic.

Awatar użytkownika
adrianmarjan

Post autor: adrianmarjan » wtorek 06 lut 2007, 13:06

...Podsumowujac. Dla mnie temat "wgrywania sampli do W7" jest zakonczony. I niech nikt nie mowi, ze to prosta sprawa, bo nawet zwykly edytor do tej pory nie powstal (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo). Skoro juz powiedzialem o kims tak zdolnym jak Maciej Pawlowski, to prosze o uszanowanie jego czasu i nie dzwonienie z pytaniami "jak to zrobic", bo naprawde on jest wystarczajaco zajetym czlowiekiem, aby teraz zajmowac sie tak zamierzchlymi czasami. I najwazniejsze: Yamaha ZABRONILA, wiec jezeli ktos chce, to na wlasna reke trzeba to robic, nie wciagajac czlowieka, ktory z Yamaha wspolpracowal.
Pomyslmy o dobrym edytorze barw, wgrywanie minisampelkow nie zmieni juz jakosci brzmienia W7. Nie ma co sie ludzic. ...
To była moja jedyna nadzieja że jeszcze kiedykolwiek będę grał jakieś midziaki z W7-ki lecz jeśli nie będzie tam fajnych nowoczesnych barw typu fajna stopa ,snare , i bass to nie ma to jakiegokolwiek sensu --- W7 to pudełko które się zatyka jak ma barwy złozone z np.3 lub 4 próbek więc polifona nie wytrzymuje , a robienie kazdego sladu oddzielnie to się mija z celem..... :(
Zaznaczam że w7 z nowymi , wgranymi sampelkami miała by służyć jako zabezpieczenie na imprezie w razie w''''''''''
-------------------------------------------------
Pozdrawiam.........

GRAJEk na Wiejskich iMpresssskah

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » wtorek 06 lut 2007, 13:34

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 02:19 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

ODPOWIEDZ