Behringer DCX2496 czy Dynacord Powermax 230
Witam ,potrzebuje crossover do górek dynacorda D12-3 2x350 W i basów pol audio 2x400 W napędzanych dwoma końcówkami ADS LX 1100.bas pracuje w bridge.Co waszym zdaniem kupic wypasionego Behringera czy prostego Dynacorda ,bo są w podobnych cenach?
jestem saksofonistą
- AlfonsoRodeo
Re: Behringer DCX2496 czy Dynacord Powermax 230
Brac Behringera, bo jest cyfrowy, a co za tym idzie, daje mnogosc mozliwosci konfigurowania, dostrajania, korekcji itp. Analogowa zwrotnica to juz inna epoka w zasadzie (poza pewnymi wyjatkami).
DCX oferuje dynamiczna equalizacje, limiter z ustawianymi czasami, precyzyjne filtry z nachyleniem zbocza od 6dB do 48dB/Oktawe.
Pozdrawiam.
DCX oferuje dynamiczna equalizacje, limiter z ustawianymi czasami, precyzyjne filtry z nachyleniem zbocza od 6dB do 48dB/Oktawe.
Pozdrawiam.
...Brac Behringera, bo jest cyfrowy, a co za tym idzie, daje mnogosc mozliwosci konfigurowania, dostrajania, korekcji itp. Analogowa zwrotnica to juz inna epoka w zasadzie (poza pewnymi wyjatkami).
Pozdrawiam....
A jak wygląda sprawa z jakością brzmienia ,bo mam niemiłe doświadczenia z firmą Behringer która potrafi zepsuć barwe nagłośnienia ?
Pozdrawiam....
A jak wygląda sprawa z jakością brzmienia ,bo mam niemiłe doświadczenia z firmą Behringer która potrafi zepsuć barwe nagłośnienia ?
jestem saksofonistą
- AlfonsoRodeo
...
Przetworniki w DCX sa calkiem neutralne. Dzwiek jest suchy jak to w cyfrze, tj. to co wychodzi z miksera, jest w glosnikach. Oczywiscie porownywalne dbx czy BSS brzmia lepiej, ale kosztuja 13x tyle co DCX. Dla mnie wybor bylby jasny.
...
Przetworniki w DCX sa calkiem neutralne. Dzwiek jest suchy jak to w cyfrze, tj. to co wychodzi z miksera, jest w glosnikach. Oczywiscie porownywalne dbx czy BSS brzmia lepiej, ale kosztuja 13x tyle co DCX. Dla mnie wybor bylby jasny.