Nagłośnienie dla wokalistki

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
abproject
Nagłośnienie dla wokalistki

Post autor: abproject » niedziela 10 gru 2006, 15:02

Wokalistka z która współpracuje udziela sie także w malych, kameralnych koncertach w klubach, lokalach. Niedawno zwrocila sie do mnie z prosba o wskazanie jakiegos sprzetu, ktory pozwoliłby naglosnic jej wokal. Szukalem jakiegos sprzetu ale to nie moja dzialka. Co moglibyscie polecic w umiarkowanej cenie, jakie firmy, jezeli chodzi o paczki aktywne do ktorych mozna podpiac mikrofon ?
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

mandaryn

Re: Nagłośnienie dla wokalistki

Post autor: mandaryn » niedziela 10 gru 2006, 21:10

Hej

Polecam aktywne paczki z wbudowanym wejściem na mikrofon
1350 Pln brutto/szt

http://www.lauda-audio.pl/prod/7914/503.htm

mandaryn

silver_sound

Post autor: silver_sound » poniedziałek 11 gru 2006, 08:36

Co moglibyscie polecic w umiarkowanej cenie, jakie firmy, jezeli chodzi o paczki aktywne do ktorych mozna podpiac mikrofon ? ...
Witam
Aktywne, ok, ale nie wpinaj bezpośrednio mikrofoniku do tego, bo strasznie ograniczasz sobie pole manewru. Jeśli, juz, to z mikserkiem zewnętrznym, bo umożliwi to właczenie efektu/efektów, i regulację, bez konieczności latania po scenie...czy to głosności, czy to zmiany barwy...
jk
Lubię solidność, zarówno w życiu, jak też w konstrukcji sprzętu elektroakustycznego. Nie cierpię TANDETY.

adambyw

Post autor: adambyw » poniedziałek 18 gru 2006, 00:25

Jak się ktoś na tym nie zna, to najlepiej aktywna kolumna tylko z pokrętłem volume.

Albo z wbudowanym małym mikserkiem i wejściem isertowym

ODPOWIEDZ