ile zaplace zaiks'owi w sylwestra???

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
jarema
ile zaplace zaiks'owi w sylwestra???

Post autor: jarema » czwartek 14 gru 2006, 14:57

Witam!

Bede prowadzic impreze plenerowa w sylwestra.
Nie bedzie ona zakwalifikowana jako impreza masowa.
Orientujecie sie ile zaplace i na jakich zasadach powinienem sie rozliczac z zaiks'em?
Czy bede placic od utworu badz od liczby godzin?
Chcialbym skorzystac z waszego doswiadczenia w tej materii zanim sie z nimi skontaktuje.
Pozdrawiam
Paw

Awatar użytkownika
ast

Re: ile zaplace zaiks'owi w sylwestra???

Post autor: ast » czwartek 14 gru 2006, 15:01

...Witam!

Bede prowadzic impreze plenerowa w sylwestra.
Nie bedzie ona zakwalifikowana jako impreza masowa.
Orientujecie sie ile zaplace i na jakich zasadach powinienem sie rozliczac z zaiks'em?
Czy bede placic od utworu badz od liczby godzin?
Chcialbym skorzystac z waszego doswiadczenia w tej materii zanim sie z nimi skontaktuje.
Pozdrawiam
Paw...
Na stronie zaiksu masz do pobrania wniosek o licencję jednorazową (na całą imprezę). ZTCW opłata to jakiś procent od dochodu z imprezy - w przypadku muzyki granej na żywo jest to 10%, ile za pusczanie, nie wiem - w tym formularzu wpisujesz dane w rodzaju ceny biletów, innych źródeł finansowania imprezy, przewidywana frekwencja etc - wysyłasz im to a oni obliczają opłatę.
Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...

Pszczoła

Re: ile zaplace zaiks'owi w sylwestra???

Post autor: Pszczoła » czwartek 14 gru 2006, 16:10

Witam . Za imprezę płaci organizator nie wykonawca ,ty tylko podaj tytuły i autorów utworów.Być może tak będzie że ZAIKS sam sobie wyznaczy cenę za tą imprezę,bo to ono jest państwem w państwie i samo wyznacza cele.
Pozdro.....
Mam 43 lat uczyłem się grać na klawiszach 11 lat obsługuję płynnie programy muzyczne. moich dwuch synów idzie w moje ślady

ODPOWIEDZ