Wharfedale Pro LX-15 - proszę o radę

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
Marm
Wharfedale Pro LX-15 - proszę o radę

Post autor: Marm » wtorek 28 lis 2006, 22:58

Witam,
Jakie macie opinie na temat tych zestawow?
Słuchał ktoś jak pracują?
Opinie sklepów znam że niby za tą cene to najlepsze zestawy, ale chodzi mi o realne opinie fachowców.

Potrzebuję dwa zestawy dwudrożne o mocy ok.400W RMS w rozsądnej cenie. Zdaję sobie sprawę że im niższa cena tym gorsze parametry, dlatego kombinuję jak kupić coś w miarę rozsądnego w tej klasie cenowej.
Paczki maja pracować jako nadstawki do sub'ów 18" 400W firmy PMP Electronic z Piaseczna. Na razie na końcówce tej samej firmy, a w przyszłości na którymś z ADS'ów. Basy zasila ADS LX-800 oczywiście przez crossover (Behringer CX2310). Całość pracuje w kościele o niezaszczegolnej akustyce ale nie jest źle. Bywa że trzeba tym nagłośnić małe koncerty. I w kościele i na koncertach to mowa plus muzyka w stylu gospel (perkusja, bas, git. akustyczna, klawisz i kilka wokali). Piszę to żeby przybliżyć w jakich warunkach to ma pracować i na jakim materiale muzycznym.
Obecnie jako nadstawki pracują paczki PMP Electronic 2x10"+Horn (nie wiem ilu calowy driver) - ok. 250W ale maja już ponad 12 lat i brzmią strasznie, słaba góra i brzydki środek. Przy próbie wyrownania charakterystyki zestawu na w miarę płaską( EQ 2x31 + analizator widma) góra staję się strasznie ostra i nieprzyjemna. W tamtych czasach nia nic innego nie było nas stać a dodatkowo czas i wilgoć zrobiły swoje (kościół był zalany w czasie powodzi w 1997 roku a paczki spędziły ponad 3 dni w odległości 1 m od lustra wody).

Myślałem również o ofercie kolegi silver_sound w szczególności SONUS KS 408-480stx (1500zl za parę) ale nie mam porownania.

Co byście poradzili do powyższego zastosowania?

Dzieki

Marcin

ODPOWIEDZ