Celestion Super 65 vs Vintage 30

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
ghostluck
Celestion Super 65 vs Vintage 30

Post autor: ghostluck » środa 27 wrz 2006, 20:44

Witam. Wiec pytanie mniejwiecej jak w temacie. Czy ktos mozesz szczerze odpowiedziec jak przeklada sie roznica cenowa miedzy tymi dwoma modelami (praktycznie dwokrotna na korzysc celestion super 65) na roznice w brzmieniu?od biedy byloby mnie stac na paczke 2x12 na vintage 30 ale czy warto?moja glowa to alaMesa 50W a zestaw ma byc wykorzystywany na probach i niestadionowych koncertach.
PS Post na porsbe kumpla:)

ghostluck

Re: Celestion Super 65 vs Vintage 30

Post autor: ghostluck » czwartek 28 wrz 2006, 14:19

...Witam. Wiec pytanie mniejwiecej jak w temacie. Czy ktos mozesz szczerze odpowiedziec jak przeklada sie roznica cenowa miedzy tymi dwoma modelami (praktycznie dwokrotna na korzysc celestion super 65) na roznice w brzmieniu?od biedy byloby mnie stac na paczke 2x12 na vintage 30 ale czy warto?moja glowa to alaMesa 50W a zestaw ma byc wykorzystywany na probach i niestadionowych koncertach.
PS Post na porsbe kumpla:)...
cicho tu.chyba pytanie jakies nie ten tego....?

Awatar użytkownika
acoto

Post autor: acoto » czwartek 28 wrz 2006, 15:26

brzmienie to sprawa gustu.
Jak dla mnie V30 brzmią najlepiej z wszelkich glośników gitarowych /oczywiscie pewnie wszystkich nie slyszalem /
Na szybko brzmienie różnych paczek z różnymi glośnikami można
sobie porównać na PODzie.

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » piątek 29 wrz 2006, 10:37

...Witam. Wiec pytanie mniejwiecej jak w temacie. Czy ktos mozesz szczerze odpowiedziec jak przeklada sie roznica cenowa miedzy tymi dwoma modelami (praktycznie dwokrotna na korzysc celestion super 65) na roznice w brzmieniu?od biedy byloby mnie stac na paczke 2x12 na vintage 30 ale czy warto?moja glowa to alaMesa 50W a zestaw ma byc wykorzystywany na probach i niestadionowych koncertach.
PS Post na porsbe kumpla:)...
za 2 tygodnie spotykamy się na testy 20 głośników gitarowych ;))) Będą wszystkie Celestion i Eminence, a prócz tego kilka wynalazków. Wyniki (nagrania testowe i opisy) będą publikowane na mojej stronce i Gitarzyście.

Pozdro
Groover

nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

ODPOWIEDZ