Jak rozbudować taki system?

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
MICHALEK_101
Jak rozbudować taki system?

Post autor: MICHALEK_101 » poniedziałek 04 wrz 2006, 15:14

Obecnie mam JBL JRX 125 (500/4) napedzam je Yamaha emx5000
w przyszlosci chce rozbodowac zestaw.Co Panstwo mi proponujecie, czy dokupic jakies doly czy jeszcze jedna pare JBL JRX 125 i jaka koncowke mocy do tego dobrac .Czesto naglasniam plenery (festyny,dyskoteki plenerowe i.t.d.)

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Re: Jak rozbudować taki system?

Post autor: AlfonsoRodeo » sobota 09 wrz 2006, 19:15

...Obecnie mam JBL JRX 125 (500/4) napedzam je Yamaha emx5000
w przyszlosci chce rozbodowac zestaw.Co Panstwo mi proponujecie, czy dokupic jakies doly czy jeszcze jedna pare JBL JRX 125 i jaka koncowke mocy do tego dobrac .Czesto naglasniam plenery (festyny,dyskoteki plenerowe i.t.d.)
...
No to jak sie bierzesz za "naglasnianie plenerow", to powinienes wiedziec, ze taki system nie powinien sie skladac z byle jakiego zestawu glosnikowego (250W RMS @4 ohm) a na dodatek pozbawionego podstawy, czyli basu. Podstawa powinny byc doly, ale podaruj sobie tanie chinskie (TR, JRX) kolumienki z logo znanego producenta:)
Zatem proponuje na poczatek 2 doly (po jednym na strone) w ukladzie 1x 15" lub 1 x 18" od lokalnego producenta. Gwarantuje ci, ze w cenie dolow od JRX nabedziesz basy na zawodowych glosnikach. Kolejna kwestia bedzie zwrotnica (na poczatek Behringer CX2310 - ok 300zl) i koncowka Behringer EP2500 (tez w przyzwoitej cenie). Wiecej info mozesz tez uzyskac - mail.

silver_sound

Post autor: silver_sound » sobota 09 wrz 2006, 20:02

Witam
Ja za miast wzmacniacza behringer-a poleciłbym TAPCO by Mackie, które w M T kosztuje tylko 333 euro( 2 x 1250 W/2 omiki, lub 2 x 750 W/4 omiki) co do reszty zgafzam sie całkowicie z Alfonso...
jk
Lubię solidność, zarówno w życiu, jak też w konstrukcji sprzętu elektroakustycznego. Nie cierpię TANDETY.

Awatar użytkownika
MICHALEK_101

Post autor: MICHALEK_101 » wtorek 19 wrz 2006, 10:54

......Obecnie mam JBL JRX 125 (500/4) napedzam je Yamaha emx5000
...
No to jak sie bierzesz za "naglasnianie plenerow", to powinienes wiedziec, ze taki system nie powinien sie skladac z byle jakiego zestawu glosnikowego (250W RMS @4 ohm) a na dodatek pozbawionego podstawy, czyli basu. Podstawa powinny byc doly, ale podaruj sobie tanie chinskie (TR, JRX) kolumienki z logo znanego producenta:)
Zatem proponuje na poczatek 2 doly (po jednym na strone) w ukladzie 1x 15" lub 1 x 18" od lokalnego producenta. Gwarantuje ci, ze w cenie dolow od JRX nabedziesz basy na zawodowych glosnikach. Kolejna kwestia bedzie zwrotnica (na poczatek Behringer CX2310 - ok 300zl) i koncowka Behringer EP2500 (tez w przyzwoitej cenie). Wiecej info mozesz tez uzyskac - mail....
Szanowny ALFONSO RODEO chciałem uzyskać pomoc a nie kazanie.Pracujem w mgoku wiec nie mamy pieniędzy na bóg wie jaki drogi sprzęt jeśli chodzi o JBL to nie jest to tania chinczyzna (były robione w USA).Chcialem uzyskać pomoc a ty odrazu prawisz mi kazania:) może nie jestem doświadczonym akustykiem ale jakoś sobie RADZĘ POZDRAWIAM

Awatar użytkownika
MICHALEK_101

Post autor: MICHALEK_101 » wtorek 19 wrz 2006, 10:58

"Zatem proponuje na poczatek 2 doly (po jednym na strone) w ukladzie 1x 15" lub 1 x 18" od lokalnego producenta. Gwarantuje ci, ze w cenie dolow od JRX nabedziesz basy na zawodowych glosnikach. Kolejna kwestia bedzie zwrotnica (na poczatek Behringer CX2310 - ok 300zl) i koncowka Behringer EP2500 (tez w przyzwoitej cenie). Wiecej info mozesz tez uzyskac - mail"
Panowie zatem co proponujecie (jakiego producenta) na te doly ?? i jaka moc ?

Awatar użytkownika
maslak_s

Post autor: maslak_s » wtorek 19 wrz 2006, 13:20

Wchodzisz na te www.jollyroger.pl <--- koncowki sa jak najbardziej profesjonalne koles nie robi ich na skale swiatowa, ale robi je od ponad 10 lat i tez w nie malych iloosciach... mozesz zapytac go o kogos kto sklada kolumny, a w szczegolnoosci zapytaj o goscia z Jarocina (jak dobrze pamietam) - czy cos w tym stylu...

okolo 8500 i masz zestaw 2 x dol, 2 x gora, dwie koncowki i zwrootnice..

pozdrawiam, szczytnoo
www.klub.agaton.pl

Awatar użytkownika
gekon-bass

Post autor: gekon-bass » wtorek 19 wrz 2006, 14:04

nie wiem ile masz keszu ale polecam ci http://www.silversound.info/btr118.html#oferta.html
popchniesz tym nie jeden plener;)

pozdrawiam serdecznie!
kazdy słyszy to co chce słyszec i kazdy rozumie to co jest mu wygodniejsze..

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » wtorek 19 wrz 2006, 14:16

Szanowny ALFONSO RODEO chciałem uzyskać pomoc a nie kazanie.Pracujem w mgoku wiec nie mamy pieniędzy na bóg wie jaki drogi sprzęt jeśli chodzi o JBL to nie jest to tania chinczyzna (były robione w USA).Chcialem uzyskać pomoc a ty odrazu prawisz mi kazania:) może nie jestem doświadczonym akustykiem ale jakoś sobie RADZĘ POZDRAWIAM...
Poraziłeś mnie tą odpowiedzią na post Alfonso Rodeo. Przecież bardzo dobrze ci odpowiedział! Nie ma tanich i dobrych rozwiązań jeśli chodzi o plenery! Zainwestujcie w sprzęt który bedzie grać dobrze i przez lata! Co z tego skoro teraz zaoszczedzicie a za trzy lata znowu trzeba bedzie wywalać kase? Znowu przyjdziesz po porade na forum EiS ?
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

Awatar użytkownika
MICHALEK_101

Post autor: MICHALEK_101 » wtorek 19 wrz 2006, 14:53

...Szanowny ALFONSO RODEO chciałem uzyskać pomoc a nie kazanie.Pracujem w mgoku wiec nie mamy pieniędzy na bóg wie jaki drogi sprzęt jeśli chodzi o JBL to nie jest to tania chinczyzna (były robione w USA).Chcialem uzyskać pomoc a ty odrazu prawisz mi kazania:) może nie jestem doświadczonym akustykiem ale jakoś sobie RADZĘ POZDRAWIAM...
Poraziłeś mnie tą odpowiedzią na post Alfonso Rodeo. Przecież bardzo dobrze ci odpowiedział! Nie ma tanich i dobrych rozwiązań jeśli chodzi o plenery! Zainwestujcie w sprzęt który bedzie grać dobrze i przez lata! Co z tego skoro teraz zaoszczedzicie a za trzy lata znowu trzeba bedzie wywalać kase? Znowu przyjdziesz po porade na forum EiS ?...
Witam fajnie sie mowi ja jak chcem kupic cokolwiek to mosze prosic z pol roku niestety taka jest zeczywistosc:(

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » wtorek 19 wrz 2006, 15:02

Poraziłeś mnie tą odpowiedzią na post Alfonso Rodeo. Przecież bardzo dobrze ci odpowiedział! Nie ma tanich i dobrych rozwiązań jeśli chodzi o plenery! Zainwestujcie w sprzęt który bedzie grać dobrze i przez lata! Co z tego skoro teraz zaoszczedzicie a za trzy lata znowu trzeba bedzie wywalać kase? Znowu przyjdziesz po porade na forum EiS ?...
Witam fajnie sie mowi ja jak chcem kupic cokolwiek to mosze prosic z pol roku niestety taka jest zeczywistosc:(
...
To moze napisz jaką kasą dysponujesz
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

ODPOWIEDZ