Najlepsze monitory estradowe 300/500W

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
marysienka
Najlepsze monitory estradowe 300/500W

Post autor: marysienka » sobota 24 cze 2006, 18:11

Witam serdecznie.
Jestem fanem glownie muzyki elektronicznej, jednakze nie uciekam od produkcji instrumentalnych. Na biurku stoja przed mna monitory mackie hr824, z ktorych jestm bardzo zadowolony. Przyszedl czas dni cieplych i chcial bym sie cieszyc wraz z przyjaciolmi muzyka na swiezym powietrzu. Posiadam konsole djska na ktorej chcial bym prezentowac nagrania open-air dla grona okolo 50 do 100 osob. W swym temacie pytam o monitory estradowe gdyz czasami chcial bym zestaw zabrac ze soba do klubu i ustawic jako odsluch. W przyszlosci glosniki chcial bym wzbogacic o subwofer, jednakze teraz interesuja mnie same gory. Glosniki te powinny miec mozliwie neutralne i szerokie pasmo przenoszenia, wysoka skutecznosc i niewielkie gabaryty.(koszt nie ma wiekszego znaczenia dla mnie) Moc z zakresu okolo 300 do 500w. Mile widziane propozycje aktywne, badz ewentualne pasywne wraz z wzmocnieniem.
(moje zainteresowanie wzbudzil model RCF ART 310-A, czy to dobre kolumny, moze ktos zna jakies lepszy model?)
Z gory dziekuje za propozycje Pozdrawiam wszystkich czytelnikow EiS

Antheck

Re: Najlepsze monitory estradowe 300/500W

Post autor: Antheck » sobota 24 cze 2006, 18:28

...Witam serdecznie.
(...)
Z gory dziekuje za propozycje Pozdrawiam wszystkich czytelnikow EiS ...
Śmiem twierdzić, ze moc którą podałeś nie odpowiada liczbie osób dla jakich chcesz grać... żeby to w miarę przyzwoicie nagłośnić powinieneś mieć ok 800W przy jakiejś naprawdę słusznej skuteczności, na pewno powinieneś wesprzeć to jakimś dołem i dobrze byłoby flajować taki system... (chociażby górki lub fulle).
Oczywiscie to przy założeniu, że cały czas mówimy o plenerku.
Obawiam się, ze możesz mieć spore trudności ze znalezieniem satysfakcjonującego Cię zestawu spełniającego wymienione przez Ciebie pzałożenia
Życze owocnych poszukiwań, Antheck

[addsig]
Stevie Wonder: "You're the best stage crew I've ever seen..."

marysienka

Post autor: marysienka » sobota 24 cze 2006, 18:55

Śmiem twierdzić, ze moc którą podałeś nie odpowiada liczbie osób dla jakich chcesz grać... żeby to w miarę przyzwoicie nagłośnić powinieneś mieć ok 800W przy jakiejś naprawdę słusznej skuteczności, na pewno powinieneś wesprzeć to jakimś dołem i dobrze byłoby flajować taki system... (chociażby górki lub fulle).
Oczywiscie to przy założeniu, że cały czas mówimy o plenerku.
Obawiam się, ze możesz mieć spore trudności ze znalezieniem satysfakcjonującego Cię zestawu spełniającego wymienione przez Ciebie pzałożenia
Życze owocnych poszukiwań, Antheck

Glownie zalezy mi na neutralnych monitorach, ktore zapewnia mi odsluch w klubie do ktorego bez wiekszych problemow sie dostane z nimi pod pacha. Uzywanie kolumn na otwartej przestrzeni potraktowal bym drugozednie, raczej jako tlo dla zgromadzonych.

Antheck

Post autor: Antheck » sobota 24 cze 2006, 19:29

Glownie zalezy mi na neutralnych monitorach, ktore zapewnia mi odsluch w klubie do ktorego bez wiekszych problemow sie dostane z nimi pod pacha. Uzywanie kolumn na otwartej przestrzeni potraktowal bym drugozednie, raczej jako tlo dla zgromadzonych....
Hmmmm...
Jak rozumiem jesteś DJem? bo dla nich baaaardzo dobrze sprawdzają się paczki typu 2x15" plus 2" driverek. Oczywiście nie spełnia to podstawowego założenia mobilności.
Proponowałbym poszukać jakichś małych plastuikowych montarbo aktywnych
np. to
możesz szukać też czegoś większego ale te maleństwa grają jak wściekłe, a sam ze spokojem zataszczysz je tam gdzie będzie trzeba.

Pozdrawiam, Antheck
[addsig]
Stevie Wonder: "You're the best stage crew I've ever seen..."

ODPOWIEDZ