Witam
Czy ktoś mógłby mi wskazać efektywny sposób na nagranie pracy własnego serca. Tzn. jakiego mikrofonu użyć żeby w miarę wiernie nagrać swoje serce tj. z jak najmocniejszym sygnałem?
z góry dziękuję
jh
Nagranie pracy serca
Re: Nagranie pracy serca
...Takie cóś chyba da się ładnie wygenerować,no chyab, że koniecznie chcesz nagrać...
Ale jak i czym nagrać dźwięk o czestotliwości około 8Hz?
Może przez stetoskp
...
Chodzi mi o nagranie i wzmocnienie sygnału własnego serca. Myślałem o stetoskopie elektronicznym, ale... to chyba nie ten trop.
pozdrawiam
Może przez stetoskp

...
Chodzi mi o nagranie i wzmocnienie sygnału własnego serca. Myślałem o stetoskopie elektronicznym, ale... to chyba nie ten trop.
pozdrawiam
ogolnie to sa niskie czestotliwosci ale jesli Ci chodzilo stricte o czestotliwosc serca to raczej stawialbym na zakres 1,2-1,5 Hz u statystycznego wszechpolaka..
co ciekawe - generujac dzwieki o tej czestotliwosci (?!) mozna doprowadzic do zawalu serca u audytora..
podobnie z zakresem 7-8 Hz - to srednie czestotliwosci pracy ludzkiego mozgu..
dziwieki o takich czestotliwosciach beda powodowaly blizej nieokreslone bole glowy i tym podobne nieprzyjemnosci..
tylko nie wiem co w domowych warunkach planowo wygeneruje/przeniesie takie dzwieki..
ogolnie to sa niskie czestotliwosci ale jesli Ci chodzilo stricte o czestotliwosc serca to raczej stawialbym na zakres 1,2-1,5 Hz u statystycznego wszechpolaka..
co ciekawe - generujac dzwieki o tej czestotliwosci (?!) mozna doprowadzic do zawalu serca u audytora..
podobnie z zakresem 7-8 Hz - to srednie czestotliwosci pracy ludzkiego mozgu..
dziwieki o takich czestotliwosciach beda powodowaly blizej nieokreslone bole glowy i tym podobne nieprzyjemnosci..
tylko nie wiem co w domowych warunkach planowo wygeneruje/przeniesie takie dzwieki..
the Sun Personality
...Witam
Czy ktoś mógłby mi wskazać efektywny sposób na nagranie pracy własnego serca. Tzn. jakiego mikrofonu użyć żeby w miarę wiernie nagrać swoje serce tj. z jak najmocniejszym sygnałem?
z góry dziękuję
jh...
Jeśli koniecznie potrzebujesz SWOJE serce, bo chcesz nagrać je dla ukochanej dziewczyny to ci nie pomogę
,ale jak potrzebujesz jakiekolwiek bicie serca to płyta Chaos A.D Sepultury zaczyna się od bicia nienarodzonego syna Cavalery
myślę, że się nie obrazi jak sobie pożyczysz
z góry dziękuję
jh...
Jeśli koniecznie potrzebujesz SWOJE serce, bo chcesz nagrać je dla ukochanej dziewczyny to ci nie pomogę

jh - witam "inicjałownika" ;)
A może zsamplujesz stetoskop?
Myślę, że z racji nazwy musi to być mikrofon o charakterystyce "kardioidalnej" :)
A serio - jest taka biblioteka Hollywood Premiere Edition i bodajże na płytce 14 lub 13ej było bicie serducha. Na swojej stronce mieli wyszukiwarkę - zajrzyj tam.
Jacek
A może zsamplujesz stetoskop?

A serio - jest taka biblioteka Hollywood Premiere Edition i bodajże na płytce 14 lub 13ej było bicie serducha. Na swojej stronce mieli wyszukiwarkę - zajrzyj tam.
Jacek
Jacek...
Tak, tak. Tylko jak już mówiłem chodzi mi zgranie odgłosu pracy własnego serca, a dokładnie serca pani, która przygotowuje performance z wykorzystaniem sampli(loopów) pracy swojego serca i oddechu.
W zasadzie dźwięk słyszany w słuchawce stetoskopu powinno się dać zarejestrować!? Czy się mylę? Bo jakoś nie kojarzę poziomu natężenia tego dźwięku. Po za tym chyba nigdy nie miałem stetoskopu na uszach
czekam na jakieś konkretne wsparcie
dzięki
Jacek...
Tak, tak. Tylko jak już mówiłem chodzi mi zgranie odgłosu pracy własnego serca, a dokładnie serca pani, która przygotowuje performance z wykorzystaniem sampli(loopów) pracy swojego serca i oddechu.
W zasadzie dźwięk słyszany w słuchawce stetoskopu powinno się dać zarejestrować!? Czy się mylę? Bo jakoś nie kojarzę poziomu natężenia tego dźwięku. Po za tym chyba nigdy nie miałem stetoskopu na uszach
czekam na jakieś konkretne wsparcie
dzięki
Mama mojego kumpla była pielęgniarką,i za dawnych czasów przynosiła mu kasety właśnie z nagranym biciem serca (przegrywaliśmy na nie inne kasety,takie młodociane piractwo za czasów Takt'u
).Jak masz znajomych w szpitalu to próbuj
[addsig]

[addsig]
from one source all things depend....
Tu:
http://www.ymec.com/hp/signal2/heart1.htm
Poradzili sobie przerabiając sprzegając stetoskop z mikrofonem
Poradzili sobie przerabiając sprzegając stetoskop z mikrofonem
...Tu:
Poradzili sobie przerabiając sprzegając stetoskop z mikrofonem...
Dzięki. O takie wsparcie mi chodziło.
pozdrawiam
Poradzili sobie przerabiając sprzegając stetoskop z mikrofonem...
Dzięki. O takie wsparcie mi chodziło.
pozdrawiam
Przy okazji tego tematu przypomniał mi się program
"SONDA" nadawany kiedyś w TV.
W jednym z programów poświęconych instrumentom
elektronicznym (MOOG w roli głównej) Ś.P. Kamiński
i Kurek rozwodzili się nad możliwościami sytezy odgłosu
pracy serce w celach edukacyjnych dla studentów medycyny.
Czy ktoś jeszcze ten program pamięta?
Pozdrawiam,
Picuś
"SONDA" nadawany kiedyś w TV.
W jednym z programów poświęconych instrumentom
elektronicznym (MOOG w roli głównej) Ś.P. Kamiński
i Kurek rozwodzili się nad możliwościami sytezy odgłosu
pracy serce w celach edukacyjnych dla studentów medycyny.
Czy ktoś jeszcze ten program pamięta?
Pozdrawiam,
Picuś