Publikacja Meyer Sound - ustawianie subwooferów

Kruczki i sztuczki. Podziel się swoją wiedzą tajemną.
Awatar użytkownika
joszko
Kontakt:
Publikacja Meyer Sound - ustawianie subwooferów

Post autor: joszko » środa 27 lip 2005, 11:02

Mimo szczerych chęci, po przeszukaniu wielu stron www.meyersound.com i pdfów nie znalazłem publikacji traktującej o rozkładzie poziomu SPL dźwięku w zależności od ustawienia subwooferów i częstotliwości emitowanego sygnału w przestrzeniach otwartych i ograniczonych.

Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi podać namiary, bądź też udostępnić owe artykuły?
Mam 30 lat. Ukończyłem Politechnikę WrocławskąInteresuje mnie technika nagłośnieniowa i filmowa.

Awatar użytkownika
Oleo

Re: Publikacja Meyer Sound - ustawianie subwooferów

Post autor: Oleo » środa 27 lip 2005, 13:06

...Mimo szczerych chęci, po przeszukaniu wielu stron http://www.meyersound.com i pdfów nie znalazłem publikacji traktującej o rozkładzie poziomu SPL dźwięku w zależności od ustawienia subwooferów i częstotliwości emitowanego sygnału w przestrzeniach otwartych i ograniczonych.

Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi podać namiary, bądź też udostępnić owe artykuły?...

MAPP on line

Jest to aplet Javy na ich stronie, gdzie możesz dowolnie konfigurować zestawy i oglądać rozkład poziomu dzwięku. Musisz się najpierw zarejestrować u nich i wtedy dopiero dostaniesz potrzebne hasła.

Awatar użytkownika
joszko
Kontakt:

Post autor: joszko » środa 27 lip 2005, 14:27

MAPP on line

Jest to aplet Javy na ich stronie, gdzie możesz dowolnie konfigurować zestawy i oglądać rozkład poziomu dzwięku. Musisz się najpierw zarejestrować u nich i wtedy dopiero dostaniesz potrzebne hasła. ...

Rozumiem, że istnieje taki aplet, ale mi bardziej zależy o dokumentacji z wykresami i obliczeniami matematycznymi.
Mam 30 lat. Ukończyłem Politechnikę WrocławskąInteresuje mnie technika nagłośnieniowa i filmowa.

Awatar użytkownika
joszko
Kontakt:

Post autor: joszko » środa 27 lip 2005, 17:39

Dla mnie rozwiązania proponowane przez Meyera są rewolucyjne. Myślę, że każdy kto zajmuje się nagłośńieniem, albo ma zamiar, powinien to przestudiować.

Na razie nie udało mi się zdobyć całej dokumentacji...

Awatar użytkownika
joszko
Kontakt:

Post autor: joszko » piątek 29 lip 2005, 09:22

Przez dwa dni nie udało mi się zarejestrować na stronie Meyera dotyczącej programu MAPP Online. Po potwierdzeniu rejestracji mam komunikat "nie ma takiej strony". Czy to może być winą ustawień przeglądarki internetowej.

Kolego Oleo! Proszę o kontakt!

Awatar użytkownika
Oleo

Post autor: Oleo » piątek 29 lip 2005, 13:31

...Przez dwa dni nie udało mi się zarejestrować na stronie Meyera dotyczącej programu MAPP Online. Po potwierdzeniu rejestracji mam komunikat "nie ma takiej strony". Czy to może być winą ustawień przeglądarki internetowej.

Kolego Oleo! Proszę o kontakt!...

Jak wygląda link który dostałeś? u mnie jest http://mapponline.msli.com:1030/ i działa bez problemu.

Awatar użytkownika
Oleo

Post autor: Oleo » piątek 29 lip 2005, 13:34

może jest problem z portem 1030 w twojej sieci, sprawdź u administratora

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Post autor: AlfonsoRodeo » sobota 03 wrz 2005, 15:29

A ja nie moge pozyskac hasel na swoje konta pocztowe, czemu? Czy popelniam jakis blad przy rejestracji? moze cos trzeba dodatkowo zrobic ponad "apply for MAPP Online"??

Prosze o pomoc.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Oleo

Post autor: Oleo » sobota 03 wrz 2005, 17:46

...A ja nie moge pozyskac hasel na swoje konta pocztowe, czemu? Czy popelniam jakis blad przy rejestracji? moze cos trzeba dodatkowo zrobic ponad "apply for MAPP Online"??

Prosze o pomoc.

Pozdrawiam ...

A próbowałeś raz czy kilka razy, ja dostałem hasła za drugim podejściem, przy pierwszym się nie udało, nie wiadomo dlaczego (może jakaś literówka w mailu)?

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Post autor: AlfonsoRodeo » niedziela 04 wrz 2005, 00:57

A próbowałeś raz czy kilka razy, ja dostałem hasła za drugim podejściem, przy pierwszym się nie udało, nie wiadomo dlaczego (może jakaś literówka w mailu)?...

Probowalem kilka razy, ale w odstepach kilku/kilkunastu dni. Myslalem, ze po prostu powoli sie to odbywa u nich. Dzisiaj rejestrowalem sie 3 razy i jak dotad nici z tego. Moze ktos z Was uraczylby mnie swoimi haslami na MAPP mailem?

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ