Equalizer w Audigy 2
Czy ktos zna jakiś patent na zainstalowanie sterowników od Audigy 2 ZS na zwykłym Audigy 2 ? Chodzi mi głównie o Graphic Equalizer którego nie ma w sterach do dwójki. To znaczy jest ale w jakimś kretyńskim miejscu w panelu którego nie da się odpalić prosto z miksera. A może ktoś kto ma ZSa mógłby sie skontaktować ze mną, chetnie bym pożyczył część plików z folderu Creative i poeksperymentował.
Re: Equalizer w Audigy 2
Proszę o kontakt osoby mające karty Audigy z serii ZS.
...Proszę o kontakt osoby mające karty Audigy z serii ZS....
nie łątwo jest sie kontaktowac bez pozostawienia danych teleadresowych:)
residance - warsaw
destination - space
destination - space
......Proszę o kontakt osoby mające karty Audigy z serii ZS....
...
Przeca jest z boku klik do maila.
cichydd@wp.pl
...
cichydd@wp.pl
.........Proszę o kontakt osoby mające karty Audigy z serii ZS....
...
cichydd@wp.pl...
oki...teraz widać, jesteśmy w kontakcie
...
cichydd@wp.pl...
oki...teraz widać, jesteśmy w kontakcie
residance - warsaw
destination - space
destination - space
Obawiam się, że to może być kwestia sprzętowa. Sterowniki dla Audigy 2 i Audigy 2 ZS pochodzą z tej samej instalki i mają wspólne pliki więc prawdopodobnie wybór panelu następuje w zależności od hardware. Ale to tylko domysły, niestety nie mam możliwości dostępu do obydwu kart aby to sprawdzić.
Wystarczy rozpakować np. tę instalkę a masz dostęp do wszystkich plików przeznaczonych dla Audigy 2 ZS (wystarczy zmienić rozszerzenie na *.cab lub *.zip).
Zapewne chodzi o ten korektorek. A jak wygląda ten w Audigy 2 bo ciężko znaleźć kompletne screeny z panelu tej karty z wyglądem korektora.
Trochę dziwne skoro obie karty korzystają z tego samego układu a ta tabelka pokazuje, że korektor graficzny występuje w obydwu kartach z tym, że jak wspomniałeś w różnych miejscach.
PS. Możesz pobawić się w zmianę adresów urządzeń w plikach *.inf może w ten sposób uda się oszukać sterowniki karty :). Problem w tym, że system przy każdym uruchomieniu odczytuje adres urządzenia z biosu i szuka odpowiedniego dla niego sterownika. Spróbować można.
Wystarczy rozpakować np. tę instalkę a masz dostęp do wszystkich plików przeznaczonych dla Audigy 2 ZS (wystarczy zmienić rozszerzenie na *.cab lub *.zip).
Zapewne chodzi o ten korektorek. A jak wygląda ten w Audigy 2 bo ciężko znaleźć kompletne screeny z panelu tej karty z wyglądem korektora.
Trochę dziwne skoro obie karty korzystają z tego samego układu a ta tabelka pokazuje, że korektor graficzny występuje w obydwu kartach z tym, że jak wspomniałeś w różnych miejscach.
PS. Możesz pobawić się w zmianę adresów urządzeń w plikach *.inf może w ten sposób uda się oszukać sterowniki karty :). Problem w tym, że system przy każdym uruchomieniu odczytuje adres urządzenia z biosu i szuka odpowiedniego dla niego sterownika. Spróbować można.
http://www.driverheaven.net/showthread.php?s=&threadid=45004
Poszukałem i znalazłem obszerny opis wraz z linkami jak zamienić drivery. Jestem na etapie ściagania plików. Jak widać ktoś już o tym pomyślał i zrobił co trzeba.
Poszukałem i znalazłem obszerny opis wraz z linkami jak zamienić drivery. Jestem na etapie ściagania plików. Jak widać ktoś już o tym pomyślał i zrobił co trzeba.
No niezupełnie bo wszystkie karty w tej tabeli pochodzą z najnowsze linii. Nistety jest to typowe ścimnianie Creativa zamist udostepnić wszystkie funkcje ukrywają je aby móc coś "polepszyć" w nowej wersji.
A tak wygląda EQ u mnie :
http://strony.it-net.pl/~cichydd/EQ.JPG
No niezupełnie bo wszystkie karty w tej tabeli pochodzą z najnowsze linii. Nistety jest to typowe ścimnianie Creativa zamist udostepnić wszystkie funkcje ukrywają je aby móc coś "polepszyć" w nowej wersji.
A tak wygląda EQ u mnie :
http://strony.it-net.pl/~cichydd/EQ.JPG
Chłopaki gdzie mam szukac takiego panelu sterowania ?
Mam Audigy 2 ale nigdy nie widzialem czegos takiego w moich sterownikach :|
Mam Audigy 2 ale nigdy nie widzialem czegos takiego w moich sterownikach :|
...Chłopaki gdzie mam szukac takiego panelu sterowania ?
Mam Audigy 2 ale nigdy nie widzialem czegos takiego w moich sterownikach :|...
Grzebnij w
D:\\Program Files\\Creative\\SBAudigy2\\Program\\WDM\\COMMON
CTPanel.exe
Nieźle skietrali co ?
Mam Audigy 2 ale nigdy nie widzialem czegos takiego w moich sterownikach :|...
Grzebnij w
D:\\Program Files\\Creative\\SBAudigy2\\Program\\WDM\\COMMON
CTPanel.exe
Nieźle skietrali co ?