Witam, od kilku dobrych dni szukam odpowiedzi na pytanie: Jak zrobić efekt side chain bez kick'u? Niestety po wielokrotnym przeszukaniu całej zawartości internetu nie natknąłem się na odpowiedź. Pracuję na Studio One. Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję. Pozdrawiam!
Side chain bez stopy
- GUJAWA_PRODUCTION
Re: Side chain bez stopy
...Witam, od kilku dobrych dni szukam odpowiedzi na pytanie: Jak zrobić efekt side chain bez kick'u? Niestety po wielokrotnym przeszukaniu całej zawartości internetu nie natknąłem się na odpowiedź. Pracuję na Studio One. Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję. Pozdrawiam!
...
musisz dac na osobny track jakikolwiek kick nawet 1 kick i zaloopowac go track output wyłączyć abys go nie słyszał.
a jesli nie chcesz kicku to możesz zrobic to automatyka w momencie gdzie kick w utworze to sciszać inny track w tym miejscu.
Nie wiem dlaczego uparłeś sie żeby nie uzywac kicku do side chain?

musisz dac na osobny track jakikolwiek kick nawet 1 kick i zaloopowac go track output wyłączyć abys go nie słyszał.
a jesli nie chcesz kicku to możesz zrobic to automatyka w momencie gdzie kick w utworze to sciszać inny track w tym miejscu.
Nie wiem dlaczego uparłeś sie żeby nie uzywac kicku do side chain?
Logic express 8,RME FF400, Akai Mpc2000xl,Virus Ti,Roland JP8000,FM 8,Surge,Tc Electronic Finalizer,Tl Audio 5013 mk2, 2 x 1176 clone, 2 x pultec clone,SSL4000 bus compressor clone with external sidechain,
2176 Stereo Clone.
2176 Stereo Clone.
- GUJAWA_PRODUCTION
Chodzi mi o efekt sidechain na padzie ale bez słyszalnego kick'a.
To zależy od wewnętrznego routingu w programie DAW, ale myślę że da się do kompresora wysłać sygnał z wyłączonej/ściszonej ścieżki. I zamiast stopy proponowałbym jakiś impuls z syntezatora, łatwiej sterować obwiednią (bo nie zawsze idzie to naprawdę ładnie ukręcić samymi czasami attack i release w kompresorze)
www.myspace.com/pchelki
...
Chodzi mi o efekt sidechain na padzie ale bez słyszalnego kick'a....
Zrób tak jak pokazuje Ben, następnie zmutuj ścieżkę kicka i zgraj sam pad.
Zrób tak jak pokazuje Ben, następnie zmutuj ścieżkę kicka i zgraj sam pad....
Niech żyje edycja postów. Oto link do tutka Bena: http://www.youtube.com/watch?v=xkl2v-HO0nQ
w cubase w takiej sytuacji korzystam z wysyłki oraz możliwości regulacji, zza i przed tłumika
działa
działa
Siede Chain całkowicie bez stopy: http://www.kvraudio.com/db/3984
- Łukasz1985
...
Siede Chain całkowicie bez stopy: http://www.kvraudio.com/db/3984... style="color: #000000;">
...posiadam, dziala jak trzeba:)
[addsig]
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)
- GUJAWA_PRODUCTION
A bardzo prosiłbym jeszcze o ustawienia :)