Efekt "szer"
Jak uzyskać efekt na wokalu jaki miala "szer" (a nie wiem jak to się pisze) w piosence Do u belive in love ?
Mayewsky
(GG - 4039365)
(GG - 4039365)
Re: Efekt "szer"
Z tego co wiem Cher korzystala z vocodera kanadyjskiej firmy Electrix (niestety juz nieaktywnej).
Zabaw się AUTO-TUNE'm!
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.

Muzyk, gitarzysta i skrzypek. Zajmuję się również komponowaniem, aranżowaniem utworów i ich produkcją w moim studio. Zapraszam do współpracy!
Antares -Auto Tune Plag in . działa bardzo podobnie, chyba nawet to jest własnie ten sam Efekt:)
Pozdrawiam Urszulka
Pozdrawiam Urszulka
Pozdrawiam Ula :)
auto tuner na skrajnych ustaieniach. i gra muzyka!

Uczeń liceum jeszcze. Planuję wybrać się później na reżyserię dźwięku.
Ten Electrix sie nazywal Warp Factory.
Nie było żadnego Electrixa, nie wiem, skąd ktoś wpadł na taki pomysł. Ten zohydzony już przez wszystkich naśladowców efekt na wokalu najłatwiej uzyskać stosując Antares Autotune na ekstremalnych ustawieniach. Ponieważ jednak było trochę niezręcznie przyznać, że producenci płyty stosowali autotune na wokalu Cher (w sumie dzisiaj żaden wstyd, wszyscy to robią), więc urodziła się dla prasy zręczna bajeczka o Digitech Talkerze, dla którego nośną generował NordLead, a wszystko było mozolnie wyedytowane w ProToolsie.
Dobła dobła, my tam swoje wiemy, ale naśladować nie będziemy, bo to obciach na całego.
Dobła dobła, my tam swoje wiemy, ale naśladować nie będziemy, bo to obciach na całego.
A może plug-in Voice Tweaker

mam 28 lat i zamiłowanie do syntezatorów i komputerów, narazie to zabawa ale mam nadzieję że to sie kiedyś zmieni
...Antares -Auto Tune Plag in . działa bardzo podobnie, chyba nawet to jest własnie ten sam Efekt:)
Pozdrawiam Urszulka ...
Cher nie użyła do zmodulowania vocalu auto-tune tylko procesor firmy digitech o nazwie TALKER - http://fr.audiofanzine.com/services/petites_annonces/index,idproduit,13161.html
Pozdrawiam Urszulka ...
Cher nie użyła do zmodulowania vocalu auto-tune tylko procesor firmy digitech o nazwie TALKER - http://fr.audiofanzine.com/services/petites_annonces/index,idproduit,13161.html
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)
...Nie było żadnego Electrixa, nie wiem, skąd ktoś wpadł na taki pomysł. Ten zohydzony już przez wszystkich naśladowców efekt na wokalu najłatwiej uzyskać stosując Antares Autotune na ekstremalnych ustawieniach. Ponieważ jednak było trochę niezręcznie przyznać, że producenci płyty stosowali autotune na wokalu Cher (w sumie dzisiaj żaden wstyd, wszyscy to robią), więc urodziła się dla prasy zręczna bajeczka o Digitech Talkerze, dla którego nośną generował NordLead, a wszystko było mozolnie wyedytowane w ProToolsie.
Dobła dobła, my tam swoje wiemy, ale naśladować nie będziemy, bo to obciach na całego....
no właśnie !
a z tą bajeczką dla prasy to całkiem możliwe- bleee ! -
Dobła dobła, my tam swoje wiemy, ale naśladować nie będziemy, bo to obciach na całego....
no właśnie !
a z tą bajeczką dla prasy to całkiem możliwe- bleee ! -

Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)