JAM w internecie - zaproszenie

Kruczki i sztuczki. Podziel się swoją wiedzą tajemną.
Awatar użytkownika
VENTHKA
JAM w internecie - zaproszenie

Post autor: VENTHKA » środa 11 sty 2006, 12:45

Witam wszystkich forumowiczów.Zapraszam do wspólnego jamowania za posrednictwem VSTunnel

VSTunnel to plugin umożliwiający sychnronizacje pracy między sekwencerami uruchomionymi na różnych komputerach przez Internet.

Dziś jest to możliwe, plugin ten okazał się rewolucyjnym rozwiązaniem. Możesz tworzyć muzykę wspólnie ze swoimi znajomymi nie wychodząc z domu. Każdy może spróbować wystarczy z witryny internetowej ściągnąć wersje demonstracyjną pluginu.

www.vstunnel.com/en

Po zainstalowaniu wtyczkę należy dodać w tor insertowy miksera na kanale master (po ludzku: tam gdzie dodaje się efekty np. chorus, reverb w FLstudio)Po uruchomieniu mamy do wyboru kreowanie nowej sesji lub dołączenie się do kogoś.

Jeśli chcecie grać tylko z wybraną osoba nie zaznczajcie opcji public. Zostawcie zaznaczone, jeśli chcecie żeby wasza sesja była widziana dla użykowników na całym świecie korzystających z tego pluginu. W pluginie znajdziemy również czat dzięki któremu możemy porozumiewać się bez przeszkód.

Jak na razie VSTunnel jest bardzo mało popularny ,stąd zachęcam wszystkich posiadaczy VSTinstrumentów do grania.

VST'IARZE WSZYSTKICH STYLÓW ŁĄCZMY SIĘ !!!!

VENTHKA

Awatar użytkownika
vektor

Re: JAM w internecie - zaproszenie

Post autor: vektor » środa 11 sty 2006, 20:48

...Witam VENTHKA

Juz jakis czas temu chcąc zachęcić forumowiczów poruszyłem juz ten temat tutaj na forum - chętnych odsyłam linkiem poniżej...

http://www.eis.com.pl

znikomy odzew ze strony tutejszych forumowiczów ... być moze wiekszości mogloby się to wydawać zbyt abstakcyjne i skomplikowane aby było możliwe...

Jam Sesion przez internet !! A jednak !:lol:

POZDRAWIAM

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » środa 11 sty 2006, 23:04

chetnie spróbuję jutro wieczorem mam zainstalowanego tunela ale nie mogę zagonić kumpla do roboty. Może któryś z Panów do mnie napisze maila z chęcią pogadania o tym na gg jutro wieczorem

pozdrowinia
drummer

Awatar użytkownika
VENTHKA

Post autor: VENTHKA » czwartek 12 sty 2006, 11:33

......Witam VENTHKA

Tak Vektor widziałem,że pisałeś o VSTunnel i to dzięki Tobie tam trafiłem.A patent jest dla mnie na prawde wyjątkowy.To rzeczywiście działa.Barakuje tylko właśnie LUDZI , nie wiedzieć dlaczego.Poruszam ten temat ponownie bo chciałbym,żeby VSTunnel zaczął funkcjonować.Myślę , że tego typu "narzędzia" mogą na prawde zrewolucjonizować mocno wspólne granie.Wyobrażacie sobie kapele internetowe,wirtualne ?Na pewno znajdą się przeciwnicy,którzy powiedzą,że to nie to samo , co granie w jakiejś kanciapie z kumplami,etc.I zgodze się.To coś innego,ale na pewno bardzo ciekawego i rozwijającego.Możliwośc gry z różnymi muzykami,w różnych stylach,z różnych kultur muzycznych,w skrajnie oddalonych od siebie zakątkach świata.

Na razie tak nie jest bo nie ma kochani Was-muzyków , którzy chętnie by pojamowali razem,a może stworzyli jakas muze.

Aha,jest jeszcze jeden program tego typu na stronie www.ninjam.com.

Ale na razie zapraszam na www.vstunnel.com

Pozdrawiam wszystkich

Venthka-na VSTunnej jestem zalogowany jako Darius

Juz jakis czas temu chcąc zachęcić forumowiczów poruszyłem juz ten temat tutaj na forum - chętnych odsyłam linkiem poniżej...

http://www.eis.com.pl/

znikomy odzew ze strony tutejszych forumowiczów ... być moze wiekszości mogloby się to wydawać zbyt abstakcyjne i skomplikowane aby było możliwe...

Jam Sesion przez internet !! A jednak !:lol:

POZDRAWIAM...

ODPOWIEDZ