witam wszystkich serdecznie,
Może jeszcze o tej stopie nieszczęsnej:
Można zrobić ten trick z generatorem subharmonicznych, a można to zrobić to dużo prościej (szczególnie w edytorach audio).
1. Generujemy sobie dodatkową ścieżkę z chamskim sinusem f=55Hz (albo wedle smaku np. 70Hz)
2. Bramkujemy tą scieżkę sygnałem z kanału stopki.
Urywa głowę.
Pozdrawiam
Sztuczki i tricki
Stevie Wonder: "You're the best stage crew I've ever seen..."
Re: Sztuczki i tricki
...hmm ja tez specem nie jestem, ale chyba o to chodzi ;)
problem w tym, ze i bit i bas "grają" w tych samych czestotliwosciach.. przez obcinanie wspolnych czest. zubożeje moja stopa, a to juz nie bedzie "to".. muzyka ktora tworze charakteryzuje sie mocnym energicznym i glebokim bitem , oraz rownie mocnym basem..
jakos daje rade, ale pytam, bo moze ktos zna prostsze sposoby 'walki' z przesterami w dolnych partiach.. :)...
Spróbuj odkleić bas od stopy. W stopie ustaw dolny atak na ok 100Hz, a w basie niżej ok 70-80 Hz.Zrób analizę pasmową czy nie masz za dużo podharmonicznych (poniżej 40 Hz
Pozdrawiam Bogdan
problem w tym, ze i bit i bas "grają" w tych samych czestotliwosciach.. przez obcinanie wspolnych czest. zubożeje moja stopa, a to juz nie bedzie "to".. muzyka ktora tworze charakteryzuje sie mocnym energicznym i glebokim bitem , oraz rownie mocnym basem..
jakos daje rade, ale pytam, bo moze ktos zna prostsze sposoby 'walki' z przesterami w dolnych partiach.. :)...
Spróbuj odkleić bas od stopy. W stopie ustaw dolny atak na ok 100Hz, a w basie niżej ok 70-80 Hz.Zrób analizę pasmową czy nie masz za dużo podharmonicznych (poniżej 40 Hz
Pozdrawiam Bogdan