Dla wszystkich zakochanych w Waves L2 & L3
To może znacie (ale w sensie uzywliscie, a nie slyszelisci o...) cos innego co pelni dokladnie ta funkcje?
W podanym forum pisza o TLS limiter p odbno za free
Re: Dla wszystkich zakochanych w Waves L2 & L3
Nie musisz mi podkreslac subtelnych roznic - ja sobie prawdopodobnie zdaje z nich sprawe. Chodzilo mi o to, ze zapinanie na sume urzadzenia ktore z zalozenia ma wprowadzac znieksztalcenia i nic wiecej jest chore z zalozenia, jezeli tak glebiej sie nad tym zastanowic (o cenie tego bajeru nie wspominajac). Oczywiscie znam argumenty za i przeciw i nawet zgadzam sie, ze utwor po takich zabiegach moze zabrzmiec "lepiej" - ale kto decyduje, co to znaczy "lepiej"?
Lepiej? Jestem daleki od ustalania jedynej prawdy.
Inaczej? Na pewno, a to już jest dla mnie duża zaleta.
A jeśli znasz wszystkie za i przeciw stosowaniu różnych ustrojstw lampowych na sumie to po kiego się martwisz. Wystarczy przyjać, że ja przystaję przy argumentach "za".
IMO urządzenie jest warte tyle ile jesteś w stanie z niego wycisnąć. Ja postaram się aby te 2000$ szybko do mnie wróciły.
Lepiej? Jestem daleki od ustalania jedynej prawdy.
Inaczej? Na pewno, a to już jest dla mnie duża zaleta.
A jeśli znasz wszystkie za i przeciw stosowaniu różnych ustrojstw lampowych na sumie to po kiego się martwisz. Wystarczy przyjać, że ja przystaję przy argumentach "za".
IMO urządzenie jest warte tyle ile jesteś w stanie z niego wycisnąć. Ja postaram się aby te 2000$ szybko do mnie wróciły.
Ja postaram się aby te 2000$ szybko do mnie wróciły
I o to przede wszystkim chodzi
I o to przede wszystkim chodzi

...To może znacie (ale w sensie uzywliscie, a nie slyszelisci o...) cos innego co pelni dokladnie ta funkcje?
...
Dlaczego podobno?
http://hem.bredband.net/tbtaudio/index.html
...
Dlaczego podobno?
http://hem.bredband.net/tbtaudio/index.html
- Miłaszewski
Poki co nie ma Voxengo dla OSX :(
[addsig]
[addsig]
A może ktoś poda jakieś linki do innych fajnych darmowych softów? Wiem, że były już takie posty, ale z reguły każdy wskazywał KVR i takie tam. Może jakiś C4, kompresor, bramka, pogłos w stylu tego TLSa. Ja zaczynam. Świetny pogłos: Tu
Dlaczego podobno?
http://hem.bredband.net/tbtaudio/index.html...
Działa ale , raczej..... nie powala ....... zato bardzo fajnie wyglada . TUTAJ mozna ściągnąć demo TIMEWORKS Mastering kompresor... proponuje porownac z czym kolwiek... nie-ma BATA ! !!!! niestety Direct-X ,
bardzo ładnie działa takze UAD-1 Precision limiter, jednak to troche inna bajka
Działa ale , raczej..... nie powala ....... zato bardzo fajnie wyglada . TUTAJ mozna ściągnąć demo TIMEWORKS Mastering kompresor... proponuje porownac z czym kolwiek... nie-ma BATA ! !!!! niestety Direct-X ,
bardzo ładnie działa takze UAD-1 Precision limiter, jednak to troche inna bajka ...
Timeworks Mastering kompresor , to fajna zabawka , pałujesz do - 8 RMS i nie słychac ze limiter działa :) tzn , słychac ale Waves juz dawno zaharczał sie na smierc, a tutaj jeszcze wszystko trzyma fason.
TIMEWORKS Mastering kompresor... proponuje porownac z czym kolwiek... nie-ma BATA ! !!!! niestety Direct-X ,
Kwiestia tego, co kto lubi. Dla mnie sa to jedne z najgorzej brzmiacych wtyczek (testowalem prawie wszystkie). Dla pewnosci sprawdzalem wersje na maka, brzmia identycznie jak te DX. Wszystkie wprowadzaja do dzwieku podobne znieksztalcenia, jak stary maximizer Spectral Design.
Kwiestia tego, co kto lubi. Dla mnie sa to jedne z najgorzej brzmiacych wtyczek (testowalem prawie wszystkie). Dla pewnosci sprawdzalem wersje na maka, brzmia identycznie jak te DX. Wszystkie wprowadzaja do dzwieku podobne znieksztalcenia, jak stary maximizer Spectral Design.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Kwiestia tego, co kto lubi. Dla mnie sa to jedne z najgorzej brzmiacych wtyczek (testowalem prawie wszystkie). Dla pewnosci sprawdzalem wersje na maka, brzmia identycznie jak te DX. Wszystkie wprowadzaja do dzwieku podobne znieksztalcenia, jak stary maximizer Spectral Design....
A ja Własnie porownuje z Waves L2 .... nie stety Kolego według mnie Waves idzie do kosza ..
A ja Własnie porownuje z Waves L2 .... nie stety Kolego według mnie Waves idzie do kosza ..