Wycinamy oddechy

Kruczki i sztuczki. Podziel się swoją wiedzą tajemną.
Awatar użytkownika
Pewu
Re: Wycinamy oddechy

Post autor: Pewu » środa 10 sie 2005, 00:03

...polecam zrobic analize widma "spania" lub"oddechu" a potem wyciac te czestotliwosci kture zajmuja te odglosy(dziala bo sprawdzalem u siebie) mozna jeszcze delikatnie na eq wyciszyc nizsze czstotliwosci (wpierw wybadaj ktore czestotliwosci zajmuje niepozadany dzwiek) ale to nie zawsze dziala bo czesto redukuje sie reszta wokalu i brzmi niepelnie.POZdro...

Chyba nie do końca (mówiąc bardzo delikatnie ) przemyślałeś to, co chciałeś przekazać. Czyżbyś miał już także patent na wycięcie wokalu?
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

Awatar użytkownika
wasyl25

Post autor: wasyl25 » środa 10 sie 2005, 09:18

pewu. ja przynajmniej mam paenty i umiem je zastosowac tak, ze mam oczekiwany efekt. a ty masz jeden patent na Wk#$w*anie ludzi na forum. Fakt - tez dziala.
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » środa 10 sie 2005, 10:47

...

...apropo glownego temtu- ja nagrywam wokale raperow juz od jakiegos czasu, roznych raperow ..........

ja mam pytanie nieco innej natury, ale dotyczące hip hłopu.....jak umieszczacie duble w panowramie??? rozumie, że głowny głos w środku, a jak ustawić dublujący(podśpiewujący conieco do głównego głosu) obecny w clym utworze fragment??

...

zarówno z powyzszym, jak i z oddechami, to nie prosciej posluchac sobie np. 2pac'a na dobrych sluchawkach?

najlepiej uczyc sie sluchając najlepszych

ODPOWIEDZ