"Wyciągnięcie" rozmowy z tła
Czy da się, przy dużym szumie otoczenia (hałas uliczny itp) "wychwycić" i przybliżyć rozmowę która jest w tym zgiełku?
- Bartolomeo
Re: "Wyciągnięcie" rozmowy z tła
...Czy da się, przy dużym szumie otoczenia (hałas uliczny itp) "wychwycić" i przybliżyć rozmowę która jest w tym zgiełku?...
Przybliżyc się da.
Ale nic wielkiego z tego raczej nie wyciśniesz.
A o co chodzi
Przybliżyc się da.
Ale nic wielkiego z tego raczej nie wyciśniesz.
A o co chodzi

...Czy da się, przy dużym szumie otoczenia (hałas uliczny itp) "wychwycić" i przybliżyć rozmowę która jest w tym zgiełku?...
Potrzebny jest do tego mikrofon o charakterystyce supernerkowej. (podsłuchiwanie jest karalne
)
Potrzebny jest do tego mikrofon o charakterystyce supernerkowej. (podsłuchiwanie jest karalne

I'm representin' all the Whiteman's for across the world!!!!!
-
Obajrzyj film pt. Rozmowa
Tam podsłuchują z klasą...wychwytują rozmowę dwojga ludzi z tłumu
Ale to karalne 
Obajrzyj film pt. Rozmowa

Ale to nie chodzi o podsłuch ! Chodzi mi o gotowe nagranie. To jest rozważanie teoretyczne typu - wycinanie wokalu z nagrania. Jestem po prostu ciekawy czy też to niemożliwe, czy da się przy użyciu np korektoró, kompresorów coś takiego osiągnąć. Ma wyjść jakaś wtyczka która będzie usuwała np szuranie krzeseł, pokasływanie itp, więc ciągle ta technika idzie do przodu.
- Bartolomeo
...Ale to nie chodzi o podsłuch ! Chodzi mi o gotowe nagranie. To jest rozważanie teoretyczne typu - wycinanie wokalu z nagrania. Jestem po prostu ciekawy czy też to niemożliwe, czy da się przy użyciu np korektoró, kompresorów coś takiego osiągnąć. Ma wyjść jakaś wtyczka która będzie usuwała np szuranie krzeseł, pokasływanie itp, więc ciągle ta technika idzie do przodu....
Z tego co wiem to są wtyczki eliminujace częstotliwości nie zwiazane z ludzikm glosem, lub odwrotnie,ale to raczej zabawa bo nie jest mozliwe wyeliminowanie jakis "zakłóceń" bez naruszenie tego co chcemy zosatwić.
Z tego co wiem to są wtyczki eliminujace częstotliwości nie zwiazane z ludzikm glosem, lub odwrotnie,ale to raczej zabawa bo nie jest mozliwe wyeliminowanie jakis "zakłóceń" bez naruszenie tego co chcemy zosatwić.
w filmach potrafią:D
i tez się kiedyś nad tym zastanawiałem ile w tym prawdy - ale zasadniczo na takich patentach to taka rozmowa moze być zupełnie o czym innym:D
w koncu to tylko dźwięk i nawet przyblizone dzwieki moga zmienic slowo na inne.........
jest tu jakis fachowiec z wywiadu?niech sie wypowie:D
sprobuj jakims equalizerem FFT(fajny jest w samplitude)
i tez się kiedyś nad tym zastanawiałem ile w tym prawdy - ale zasadniczo na takich patentach to taka rozmowa moze być zupełnie o czym innym:D
w koncu to tylko dźwięk i nawet przyblizone dzwieki moga zmienic slowo na inne.........
jest tu jakis fachowiec z wywiadu?niech sie wypowie:D
sprobuj jakims equalizerem FFT(fajny jest w samplitude)
- Bartolomeo
Jezeli wiesz czego konkretnie chcesz sie pozbyć np.odglosu jakiejs maszyny i masz nagrany również sam hałas maszyny- można pobawić sie jakimiś reduktorami szumów- bardzo dobry jest w Cool Edit Pro
Obetnij wszystkie częstotliwości poza pasmem mowy ludzkiej, a jeśli zakłócenia znajdują się w paśmie mowy to poszukaj ich i wytnij tak by zrozumiałość mowy nie spadała.
Obetnij wszystkie częstotliwości poza pasmem mowy ludzkiej, a jeśli zakłócenia znajdują się w paśmie mowy to poszukaj ich i wytnij tak by zrozumiałość mowy nie spadała.