czy ktos zna jakis plugin, ktorym mozna uzyskac w/w efekt, oprocz manualnego zharatania plyty ;) ?
Efekt zaciętej płyty CD
- Tasiorowski
Re: Efekt zaciętej płyty CD
...
czy ktos zna jakis plugin, ktorym mozna uzyskac w/w efekt, oprocz manualnego zharatania plyty ;) ?...
Oczywiście, wziąć łejwa, pociąć go na dużo plasterków i pozamieniać ich kolejność. Prościutkie i szybkie. Ewentualnie taki freewarowy efekcik jak GLITCH - tylko to już trzeba umieć ustawić, więc sybciej będzie podziachać. Pozdrawiam
...
czy ktos zna jakis plugin, ktorym mozna uzyskac w/w efekt, oprocz manualnego zharatania plyty ;) ?...
Nie wiem czy o to Ci chodzi ale jesli chcesz na zywo udawac ze Ci plyta skacze to pusc caly sygnal przez delay z jednym odbiciem i tapem zmieniaj opoznienie z malego na wieksze na przyklad. Brzmi to wlasnie jak skaczaca plyta...
Taki patent zlosliwego akustyka ktory chce podokuczac djowi podczas wystepu na zywo...:)
Bez urazy, przepraszam wszystkich djow:)
...
Nie jestem do końca pewien czy o to ci chodzi, ale możesz sprawdzić phutboyslim
Poszukaj też pod hasłem "stutter".
-
co prawda to nie plugin i niewiem czy o to ci chodzi(to bardziej efekt skaczącej płyty cd)ale sprawdz na płycie"unit,the narcoleptic symphony"track9-"sleep sequence.a"
sam uzyłem tego jako sampla,może tego szukasz...
To proste. Zaloopuj jakis malutki fragment utworu (0,5s). Bedzie ten sam efekt:)
[addsig]
...
wtyczka "dblue glitch" też mozna otrzymac taki efekt
http://www.kvraudio.com/get/1904.html
sprawa miala sie tak, ze podczas ripowania plyty cd nastapil blad, moze plyta byla brudna, nie istotne, przypadkowo uzyskalem efekt przejscia do refrenu:
http://patrz.pl/mp3/sample-cd
ktorego w zaden sposob nie moge uzyskac sztucznie w aranzu..ani pluginami, ani tnac wave'y.ten wg mnie jest idealny w kontekscie calego kawwalka.
nie uda mi sie go wkleic w moj miks, bo ten z 'ladnym' zapetleniem jest po pseudo masterze i zupelnie inaczej brzmi.
"dblue glitch" to bardzo kreatywny plugin..strasznie go lubie za jego odhumanizowana nature ;) znacie podobne?